آزمایش فشار خون، چکاپی ضروری برای افراد مبتلا به این بیماری

آنچه در این مقاله می‌خوانید

آزمایش فشار خون برای افرادی که مبتلا به این بیماری هستند ضروری است. در این آزمایش علت فشارخون بالا و آسیب‌های ناشی از این بیماری بررسی می‌شود. این بیماران باید حداقل هر 5 سال یک بار این آزمایش را انجام دهند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
آزمایش فشار خون، چکاپی ضروری برای افراد مبتلا به این بیماری

اگر مشکوک به فشارخون بالا هستید یا پزشک می‌خواهد آسیب‌های ناشی از فشارخون بالا را بررسی کند، آزمایش فشار خون برای شما تجویز می‌شود. در این آزمایش قند خون، چربی، هماتوکریت و فاکتورهای دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرند تا سلامت کلی بدن بررسی شود. اما چه آزمایش‌هایی باید در چکاپ فشار خون بررسی شوند؟ هزینه این آزمایش چقدر است؟ آیا می‌توان در خانه فشار خون را اندازه گرفت؟ چند وقت یک‌بار انجام این آزمایش ضروری است؟ اگر قصد انجام این آزمایش را دارید یا می‌خواهید به دلیل فشارخون بالا سلامت کلی بدن را ارزیابی کنید، باید به دکتر قلب و عروق یا دکتر داخلی در دکترتو مراجعه کنید.

آزمایش های لازم برای چکاپ فشار خون (آزمایش فشار خون چیست؟)

آزمایش فشار خون بخشی طبیعی در روند معاینات پزشکی است. زمانی که به مطب پزشک مراجعه می‌کنید، برای تشخیص سلامتی کلی بدن از دقیق ترین دستگاه فشار خون استفاده می‌شود. به‌خصوص دررابطه‌با افرادی که در معرض خطر این بیماری هستند یا بیماری‌های زمینه‌ای دیگری دارند، این چکاپ باید به طور منظم انجام شود. علاوه بر این روش اندازه‌گیری فشارخون، برای افراد مبتلا به این بیماری چکاپ آزمایشگاهی فشار خون هم لازم است. معمولا از این آزمایش‌ها برای تشخیص بیماری‌هایی که باعث ایجاد فشار خون بالا می‌شوند (علت فشار خون بالا) یا ممکن است آن را تشدید کنند، استفاده می‌شود.

فشار خون بالا “بیماری خاموش” نامیده می‌شود. زیرا معمولا افراد نمی‌دانند که به آن مبتلا هستند. ممکن است هیچ علامت یا نشانه‌ای نداشته باشد. بااین‌وجود، به بدن آسیب رسانده و در نهایت ممکن است مشکلاتی مانند بیماری قلبی ایجاد کند. به همین دلیل مهم است که به طور منظم فشار خون خود را کنترل کنید. اگر همیشه فشارخون شما بالاتر از محدوده طبیعی بوده یا سابقه خانوادگی فشار خون دارید، حتما آزمایش فشار خون را در برنامه خود قرار دهید.

اگر فشارخون بالایی دارید و چکاپ‌های مربوطه را انجام نداده‌اید، در اسرع وقت به متخصص قلب و عروق، دکتر داخلی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. برای مراجعه به پزشک می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

متن انگلیسی:
«High blood pressure usually has no symptoms. The only sure way to tell that you have it is to measure it with a device called a sphygmomanometer.»
ترجمه متن:
«فشار خون بالا معمولا علامتی ندارد. تنها روشی که می‌تواند مشخص کند شما فشار خون دارید، اندازه‌گیری آن با دستگاه فشار خون است.»

webmd

اگر نگرانی که فشار خون داشته باشی

بهتره که همین الآن آزمایش بدی!

۱. شمارش کامل سلول های خونی

آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی جز مواردی است که در بسیاری از چکاپ‌های سلامتی از جمله آزمایش فشار خون تجویز می‌شود. در این آزمایش گلبول سفید، گلبول قرمز، پلاکت، هموگلوبین و هماتوکریت بررسی می‌شوند. افزایش یا کاهش هر یک از این سلول‌های خونی می‌تواند نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد. در چکاپ کامل بدن اولین موردی که بررسی آن اهمیت دارد، شمارش کامل سلول‌های خونی است.

برای انجام آزمایش cbc نیازی به ناشتا بودن نیست. اما معمولا این آزمایش در کنار فاکتورهای دیگر بررسی می‌شود. زیرا آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی تنها اطلاعات کلی را مشخص می‌کند. به عنوان مثال اگر تعداد سلول‌های خونی از حد طبیعی کمتر باشد، احتمالا شخص دچار کم‌خونی است. اگر تعداد گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین بیش از حد طبیعی باشد، می‌تواند نشانه بیماری قلبی باشد.

۲. آزمایش آنالیز ادرار

در جواب آزمایش ادرار موارد مختلفی را می‌توان بررسی کرد. در این آزمایش مواد زائد کلیه‌ها بررسی می‌شود. آزمایش ادرار جنبه‌های مختلفی دارد. با مشاهده رنگ ادرار، شفافیت، بو و اندازه‌گیری مواد مختلف در آن می‌توان برخی بیماری‌ها را تشخیص داد. به‌عنوان‌مثال در بیماری دیابت، ادرار بوی شیرین می‌گیرد.

اگر در ادرار پروتئین یافت شود، احتمال دارد، نشانه بیماری کلیوی باشد. گلوکز نیز در ادرار نباید وجود داشته باشد. اگر مقدار این ماده در ادرار زیاد باشد، نشانه دیابت کنترل نشده است.

اینفوگرافی آزمایش فشار خون
آزمایش فشار خون چیست؟

۳. اندازه گیری هماتوکریت

این آزمایش بخشی از آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی محسوب می‌شود. در hct در آزمایش خون، نسبت گلبول‌های قرمز در خون ارزیابی می‌شود. اگر هماتوکریت کمتر از حد طبیعی باشد، ممکن است شخص دچار کم‌خونی، کمبود ویتامین یا مواد معدنی یا خونریزی باشد. همچنین ممکن است علت آن افزایش گلبول‌های سفید به دلیل عفونت یا لوسمی باشد.

زمانی که هماتوکریت بیش از حد طبیعی است، احتمالا شخص دچار کم‌آبی، اختلالی مانند پلی سیتمی ورا، بیماری ریوی یا بیماری قلبی است. برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نیست.

۴. بررسی نیتروژن اوره خون یا کراتین

در آزمایش نیتروژن اوره خون (BUN) مقدار نیتروژن اوره در خون اندازه‌گیری می‌شود. این آزمایش اطلاعات خوبی در مورد عملکرد کلیه به پزشک می‌دهد. بیماری مزمنی مانند فشارخون بالا یا دیابت ممکن است به کلیه‌ها آسیب وارد کنند. به همین دلیل لازم است این فاکتور در آزمایش فشار خون بررسی شود.

برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتایی نیست. اعداد بین ۶ تا ۲۴ میلی‌گرم در دسی‌لیتر در محدوده طبیعی هستند. گاهی ممکن است افزایش این فاکتور نشانه بیماری کلیوی نباشد و مربوط به مشکلاتی مانند کم‌آبی، انسداد مجاری ادرار، نارسایی احتقانی قلب، خونریزی گوارشی یا مصرف برخی داروها باشد. به همین دلیل پزشک باید پس از این آزمایش، روش‌های تشخیصی دیگری را تجویز کند.

۵. اندازه گیری پتاسیم

یکی از مواردی که در آزمایش فشار خون باید بررسی شود، میزان پتاسیم در خون است. پتاسیم نوعی الکترولیت بوده و وجود آن برای عملکرد قلب و ماهیچه‌ها ضروری است. سطح غیرطبیعی پتاسیم نشانه مشکل جدی مانند فشارخون بالا، بیماری کلیوی یا بیماری قلبی است.

اگر سطح پتاسیم در آزمایش بالا باشد، ممکن است نشانه ریتم نامنظم قلب، خستگی، ضعف یا حالت تهوع باشد. سطح پایین این ماده در خون احتمالا نشانه ریتم نامنظم قلب، گرفتگی عضلات، ضعف، خستگی یا یبوست است. برای انجام این آزمایش باید از چندین ساعت قبل ناشتا باشید.

میزان پتاسیم در خون
سطح غیرطبیعی پتاسیم نشانه مشکل جدی مانند فشارخون بالا، بیماری کلیوی یا بیماری قلبی است.

۶. اندازه گیری قند ناشتا

همان‌طور که از نام این آزمایش مشخص است، در این آزمایش، مقدار قند خون بعد از چند ساعت ناشتا بودن بررسی می‌شود. از این آزمایش برای تشخیص دیابت، پیش دیابت یا دیابت بارداری استفاده می‌کنند. معمولا برای انجام آزمایش قند خون ناشتا لازم است ۸ تا ۱۲ ساعت چیزی نخورید.

اگر در این آزمایش سطح قند خون ناشتا کمتر از ۹۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، قند خون طبیعی است. اعداد بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر نشانه پیش دیابت و اعداد بالاتر از ۱۲۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر نشانه دیابت است.

۷. آزمایش کلسیم خون

کلسیم یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که در خون و استخوان‌های بدن یافت می‌شود. وجود این ماده برای سلامت قلب، ماهیچه‌ها، اعصاب، استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. اگر مقدار آن در خون بیش از حد یا خیلی کم باشد، ممکن است نشانه بیماری استخوان، تیروئید یا بیماری کلیوی باشد.

اگر علائمی مانند تکرر ادرار، تهوع و استفراغ، یبوست یا درد شکم دارید، احتمال دارد میزان کلسیم خون افزایش پیدا کرده باشد. علائمی مانند گرفتگی عضلات، سوزن‌سوزن شدن لب‌ها و ضربان قلب نامنظم از نشانه‌های پایین بودن کلسیم است.

۸. آزمایش چربی خون

در آزمایش چربی خون میزان کلسترول و تری‌گلیسیرید اندازه‌گیری می‌شود. این آزمایش برای نظارت بر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی انجام می‌شود. چربی زیاد در خون باعث تجمع در رگ‌های خونی شده و مشکلات قلبی را در پی دارد. در آزمایش چربی خون پنج فاکتور زیر بررسی می‌شود. برای انجام این آزمایش باید حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید.

  • کلسترول تام شامل LDL-C، VLDL-C و HDL-C.
  • کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد (LDL)
  • تری گلیسیرید
  • کلسترول لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم (VLDL)
  • کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب (HDL)

۹. اندازه گیری آلدسترون

در این آزمایش میزان آلدسترون در خون یا ادرار مشخص می‌شود. آلدسترون هورمونی در غده فوق‌کلیوی است که به کنترل فشارخون و تعادل سدیم و پتاسیم کمک می‌کند. معمولا برای پیداکردن علت فشارخون بالا این آزمایش انجام می‌شود.

اگر میزان ترشح آلدسترون بالا باشد، علائمی مانند ضعف، افزایش تشنگی، تکرر ادرار و گرفتگی عضلات ظاهر می‌شود. اما اگر مقدار این هورمون خیلی کم باشد، شخص دچار کاهش وزن، خستگی، ضعف عضلانی، درد شکم و اسهال خواهد شد. در بیماری فشارخون بالا میزان آلدسترون بیش از حد طبیعی می‌شود.

آزمایش میزان آلدسترون در خون یا ادرار
در بیماری فشارخون بالا میزان آلدسترون بیش از حد طبیعی می‌شود.

۱۰. اندازه گیری کورتیزول

کورتیزول هورمونی است که توسط غدد فوق‌کلیوی ساخته می‌شود. این هورمون در تنظیم فشارخون و قند خون نقش موثری دارد. اگر مقدار آن از حد طبیعی بیشتر یا کمتر شده باشد، نشانه اختلال در غده فوق‌کلیوی است. با این آزمایش می‌توان بیماری‌های مربوط به غدد فوق‌کلیوی مانند سندروم کوشینگ یا آدیسون را تشخیص داد. یکی از علائم بیماری سندروم کوشینگ فشارخون و قند بالا است. به همین دلیل این آزمایش باید برای پیداکردن علت فشارخون بالا انجام شود.

اگر همراه با فشارخون بالا دچار دیابت هم هستید، بهتر است این آزمایش را انجام دهید تا سلامت غدد فوق‌کلیوی بررسی شود. برای تجویز این آزمایش می‌توانید از طریق سایت دکترتو با متخصص داخلی یا دکتر عمومی در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص داخلی، متخصص قلب و عروق و دکتر عمومی وجود دارد.

۱۱. نوار قلب

نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام نوعی تست غیرتهاجمی است که سلامت قلب را بررسی می‌کند. از عوارض شایع فشارخون بالا می‌توان به حمله قلبی، ضخیم شدن دیواره قلب و سایر مشکلات قلبی اشاره کرد. در این آزمایش، فعالیت الکتریکی قلب روی کاغد ثبت شده تا هر مورد مشکوکی مانند آسیب به عضله قلب به طور دقیق بررسی شود.

نوار قلب برای بررسی وجود فشار خون
در نوار قلب فعالیت الکتریکی قلب ثبت شده تا هرگونه مشکل قلبی در آزمایش فشار خون مشخص شود.

۱۲. بررسی آنزیم کبدی

افزایش آنزیم‌های کبدی در خون نشانه مشکلات کبدی است. بیماری‌های کبدی با فشارخون بالا رابطه مستقیم دارند. فشارخون بالا می‌تواند باعث آسیب به کبد شود و در مقابل بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب شخص را مستعد ابتلا به پرفشاری می‌کند. به همین دلیل در آزمایش عملکرد کبد باید سطح آنزیم‌های کبدی در خون بررسی شود. رایج‌ترین آنزیم‌هایی که در این آزمایش بررسی می‌شوند، عبارتند از:

  • آلکالین فسفاتاز  (ALP)
  • آلانین ترانس آمیناز  (ALT)
  • آسپارتات ترانس آمیناز  (AST)
  • گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT)
تست‌های آزمایشگاهی برای پرفشاری خون
سونوگرافی کلیه و سی‌تی‌اسکن شکم برای بررسی آسیب به کلیه‌ها و غدد فوق‌کلیوی
آزمایش‌هایی برای بررسی هورمون غده فوق‌کلیوی و غده تیروئید
پروفایل لیپیدی برای اندازه‌گیری سطح انواع کلسترول
آزمایش خون شامل اندازه‌گیری الکترولیت‌ها، نیتروژن اوره خون و سطح کراتینین
آزمایش ادرار برای بررسی الکترولیت‌ها و هورمون‌ها
بررسی آسیب‌های چشمی
انواع آزمایش‌های پرفشاری خون

۱۳. بررسی عملکرد کلیه

آزمایش عملکرد کلیه برای بررسی میزان کارآمدی کلیه‌ها انجام می‌شود. این تست شامل آزمایش خون و نمونه ادرار ۲۴ ساعته است. در این آزمایش بررسی می‌شود که کلیه‌ها تا چه حد می‌توانند مواد زائد را پاک‌سازی کنند. فشارخون بالا و برخی بیماری‌های دیگر مانند دیابت می‌توانند تاثیر زیادی روی کلیه‌ها داشته باشند. به همین دلیل باید افرادی که دچار این عارضه هستند، از سلامت کلیه‌های خود مطمئن شوند. در این آزمایش میزان نیتروژن اوره خون، نرخ فیلتراسیون کلیه، کراتینین و آلبومین بررسی می‌شوند.

فشار خون نرمال

خواندن جواب آزمایش فشار خون

برای آگاهی از جواب آزمایش خود باید از دکتر کمک بگیرید. آزمایش‌های فشار خون بالا برای پیدا کردن علت این بیماری گرفته می‌شوند. بنابراین نیازمند تفسیر دقیق و تخصصی آزمایش هستند. ممکن است یک آزمایش کارکرد کلیه داده باشید و از روی آن فشار خون بالای شما علت‌یابی شود. بنابراین برای پیدا کردن علت فشار خون بالا باید با جواب آزمایش خود به پزشک مراجعه کنید یا از مشاوره آنلاین بهرمند شوید تا جواب آزمایش فشار خون به خوبی برای شما تفسیر شود.

علائم فشار خون بالا داری؟ همین الان مشاوره بگیر!

تست های آزمایشگاهی برای پرفشاری خون

در افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، پزشک برای بررسی علت این عارضه و تشخیص آسیب‌هایی که فشارخون بالا وارد کرده است، آزمایش‌های زیر را تجویز می‌کند.

  • آزمایش خون شامل اندازه‌گیری الکترولیت‌ها، نیتروژن اوره خون و سطح کراتینین
  • پروفایل لیپیدی برای اندازه‌گیری سطح انواع کلسترول
  • آزمایش‌هایی برای بررسی هورمون غده فوق‌کلیوی و غده تیروئید
  • آزمایش ادرار برای بررسی الکترولیت‌ها و هورمون‌ها
  • بررسی آسیب‌های چشمی
  • سونوگرافی کلیه و سی‌تی‌اسکن شکم برای بررسی آسیب به کلیه‌ها و غدد فوق‌کلیوی

هزینه آزمایش فشار خون

هزینه چکاپ برای آزمایش فشار خون به فاکتورهای مورد بررسی بستگی دارد. به همین دلیل نمی‌توان برای آن قیمت دقیقی در نظر گرفت. ممکن است پزشک فقط چند آزمایش ضروری را تجویز کند و یا برای بررسی دقیق‌تر تمامی آزمایش‌های لازم را در نسخه بنویسد. اگر تحت پوشش بیمه هستید، بیمه مقداری از هزینه آزمایش را پوشش می‌دهد.

در سال ۱۴۰۲ آزمایش فشار خون بستگی به تعداد آزمایش‌های درخواستی دارد.
هزینه آزمایش فشار خون در سال ۱۴۰۳ کمی بیشتر از ۱۴۰۲ است اما این تفاوت قیمت چندان زیاد نیست. از طرفی آزمایش‌های فشار خون تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

آزمایش فشار خون
زمانی که تشخیص داده شود، شخص دچار فشار خون بالا است، باید چکاپ‌های لازم برای بررسی سلامتی انجام شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر علائم مربوط به فشارخون بالا را تجربه می‌کنید یا دچار بیماری فشارخون بالا هستید، باید برای بررسی علت بروز این عارضه و آسیبی که به اندام‌های شما وارد شده است، به متخصص قلب و عروق، دکتر داخلی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. پزشک پس از اندازه‌گیری فشار با دستگاه فشارخون برای شما آزمایش فشار خون را تجویز می‌کند.

در این آزمایش موارد مختلفی مانند تعداد سلول‌های خونی، هماتوکریت، نیتروژن اوره خون، قند خون، کلسیم، چربی و موارد دیگر بررسی می‌شوند. درصورتی‌که هر یک از این فاکتورها خارج از محدوده طبیعی باشند، پزشک آزمایش‌های تکمیلی دیگری را برای بررسی دقیق‌تر تجویز می‌کند.

برای دسترسی به نوبت دهی پزشک عمومی یا نوبت دکتر قلب و عروق می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با دکتر قلب و عروق آنلاین و دکترعمومی آنلاین وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در افرادی که مستعد فشارخون بالا یا دچار پرفشاری هستند، انجام این آزمایش ضروری است. آزمایش‌های چکاپ فشار خون برای بررسی علت بروز این بیماری و آسیب‌های ناشی از فشارخون بالا انجام می‌شوند.

فشارخون با علامت BP مشخص می‌شود. این عدد برحسب میلی‌متر جیوه بوده و مقدار طبیعی آن باید فشار سیستولیک کمتر از ۱۲۰ و فشار دیاستولیک کمتر از ۸۰ باشد.

در دوران بارداری باید فشارخون به طور مرتب بررسی شود. اگر شخص دچار فشارخون بالا باشد، برای تشخیص زودهنگام هر نوع بیماری باید چکاپ فشار خون انجام شود. یکی از عوارضی که برخی خانم‌ها در دوران بارداری با آن روبرو می‌شوند، فشارخون بالا در بارداری است.

تست فشارخون آنلاین توسط اپلیکیشن‌هایی انجام می‌شود که روی گوشی موبایل نصب می‌شوند. این برنامه‌ها فشارخون، ضربان قلب و وزن بدن را اندازه‌گیری می‌کنند.

بعد از انجام آزمایش فشار خون مهم است که در خانه فشار خون را کنترل کنید. دستگاه‌های فشارسنج خانگی کمک می‌کنند تا تشخیص دهید، درمان موثر بوده است یا فشارخون بدتر شده است. از دستگاه معتبر و باکیفیت استفاده کنید. سالی یک بار دستگاه را به مطب پزشک ببرید تا صحت اندازه‌گیری آن مشخص شود.

برخی اپلیکیشن‌های سلامتی برای اندازه‌گیری فشارخون و ضربان قلب طراحی شده‌اند. با گذاشتن انگشت خود روی دوربین گوشی به‌راحتی می‌توانید فشارخون را اندازه‌گیری کنید.

افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، باید دستگاه فشارخون خانگی تهیه کنند و به طور منظم فشار خون را چک کنند. نحوه کار با این دستگاه‌ها ساده بوده و به‌راحتی می‌توان فشارخون را اندازه‌گیری کرد.

اگر دچار فشارخون بالا یا مستعد ابتلا به این بیماری هستید، حداقل باید هر ۵ سال یک‌بار این آزمایش را انجام دهید. در این مورد باید با پزشک مشورت کنید تا در صورت نیاز تعداد دفعات چکاپ فشارخون افزایش پیدا کند.

چکاپ‌های مربوط به فشارخون را می‌توان بعد از ۱۸ سالگی شروع کرد. البته برای افراد بالای ۴۰ سال که مستعد این بیماری هستند، ضرورت بیشتری دارد. افرادی که دچار فشارخون بالا نیستند و سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند، نیازی نیست، این چکاپ را انجام دهند.

اگر علائم مربوط به پرفشاری دارید، باید برای بررسی این عارضه و آسیب‌های آن به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش فشار خون تجویز شود. این علائم شامل خستگی، مشکلات بینایی، درد قفسه سینه، مشکل در تنفس تپش قلب نامنظم می‌شود.

فشارخون با علامت BP مشخص می‌شود. فشارخون با دو عدد مشخص می‌شود. عدد بالا نشانه فشار سیستولیک و عدد پایین نشانه فشار دیاستولیک است. فشارخون نرمال در افراد جوان حدود ۱۲۰ روی ۸۰ است.

امتیاز شما به مقاله:
(3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره آزمایش فشار خون

  1. فاطمه گفت:

    سلام مادرم فشار خون دارن وقرص فشار استفاده میکنند می‌خوام بدونم آیا مصرف این قرص همیشگی باید باشه واصلا باید هر چند وقت به دکتر مراجعه کنیم وآیا قرصشون عوض میشه یا نه همیشه باید یک مدل قرصی که دارند رو استفاده کنندو این رو هم بگم الان حدود یه سالی هست که قرصشون عوض نشده و دکتری که پارسال رفتیم اصلا نگفتن که آیا نیازی هست که مراجعه کنیم یا نه دکتر قلب هم مراجعه کردیم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      اگر با خوردن این قرص فشارخون ایشان تنظیم است نیازی به تغییر قرص نیست مگر اینکه در سنجش فشارخون متوجه افزایش فشار یا علایم بالا بودن فشارخون شوید.

  2. رستمی گفت:

    واقعا عالی بود

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس
      با ارزوی سلامتی