فهرست مطالب
بی اشتهایی عصبی یک بیماری روانی جدی است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحتتاثیر قرار میدهد. این بیماری با ترس شدید از افزایش وزن و محدودیت شدید در مصرف غذا مشخص میشود. علیرغم شیوع آن، بیاشتهایی اغلب به اشتباه درک میشود و کمک گرفتن را برای افراد مبتلا دشوار میکند. اما درک پیچیدگی و شدت این بیماری برای درمان و کمک به افراد مبتلا بسیار مهم است. در این مقاله از دکترتو، علل، علائم و درمانهای بیاشتهایی عصبی را بررسی میکنیم و واقعیت زندگی با این وضعیت ناتوانکننده را روشن میکنیم.
اگر از بیاشتهایی عصبی رنج میبرید میتوانید از طریق سایت دکترتو از بهترین روانپزشکان و متخصصان تغذیه شهر خود به صورت آنلاین نوبت بگیرید تا به صورت موثر، مشکل شما را حل کنند.
بی اشتهایی عصبی چیست؟
بی اشتهایی عصبی یا anorexia nervosa (آنورکسیا نرووزا) نوعی اختلال در خوردن است که با وزن پایین غیرطبیعی، ترس شدید از افزایش وزن و یا درک نادرست از وزن مشخص میشود. بی اشتهایی میتواند در زندگی افرادی که بیشازحد اندام و وزن خود را کنترل میکنند، اختلال ایجادکند.
افراد مبتلابه بی اشتهایی معمولا برای جلوگیری از افزایش وزن، دست به اقدامات زیر میزنند:
- محدودیت شدید مقدار غذای مصرفی
- کنترل میزان کالری مصرفی
- استفراغ کردن
- استفاده نابهجا از ملینها
- رژیمهای غذایی غلط
- ورزشهای طاقت فرسا
برای این افراد مهم نیست که کاهش وزن آنها به چه میزان است؛ آنها همواره از افزایش وزن خود هراس دارند.
علائم بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی یک اختلال جدی خوردن است که با محدودیت مداوم در مصرف غذا مشخص میشود و منجر به کاهشوزن قابلتوجه بدن میشود. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی تصویر بدنی تحریف شده و ترس شدید از افزایش وزن دارند که میتواند منجربه وسواس نسبتبه غذا، وزن و فرم بدن شود. افراد مبتلا به بیاشتهایی، معمولا عادات غذایی و مشکلات جسمی خود را پنهان میکنند. این افراد معمولا تمایلی ندارند در جمع و در کنار دیگران غذا بخورند، در نتیجه دچار انزوای اجتماعی هم میشوند.
علائم فیزیکی بیاشتهایی عصبی
علائم و نشانههای فیزیکی بی اشتهایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کاهش شدید وزن و یا عدم افزایش وزن طبق الگوی تغییر وزن قبلی فرد
- آزمایش خون غیرطبیعی
- خستگی
- بی خوابی
- سرگیجه یا ازحالرفتن
- تغییر رنگ سر انگشتان دست به رنگ آبی
- نازک و شکننده شدن موها و ریزش آن
- به وجود آمدن موهای نرم و کرکی بر روی بدن
- عدم قاعدگی
- یبوست و درد شکم
- پوست خشک یا زرد
- عدم تحمل سرما
- ضربان قلب نامنظم
- فشارخون پایین
- کمآبی
- تورم دستها یا پاها
- پوسیدگی دندانها و ناخنها به سبب استفراغ القا شده. (القای استفراغ معمولا به این شکل است که فرد دست خود را در دهانش میکند و همین موجب بالا آوردن موادغذایی مصرفی میشود. جالب است بدانید که تکرار این عمل به دلیل اسیدی بودن محتوی استفراغ، باعث تخریب بافت دندان و ناخن میشود.)
علائم و نشانه های عاطفی و رفتاری بی اشتهایی عصبی
- این افراد ممکن است خود را با پختوپز غذا برای دیگران سرگرم کنند، اما اغلب خودشان چیزی نمیخورند.
- صرفنظرکردن از وعدههای غذایی
- انکار گرسنگی یا بهانهجویی برای غذا خوردن
- خوردن تنها چند غذای خاص (معمولا کمچرب و کمکالری)
- انتخاب غذاهای سفت
- آداب غذایی خاص، مانند تفکردن غذا بعد از جویدن
- عدم تمایل به خوردن غذا در مکانهای عمومی
- دروغ گفتن دربارهی میزان غذای مصرفی
- چککردن وزن بدن بهطور مکرر
- چککردن مکرر اندام خود در آینه
- شکایت درمورد چاق بودن
- پوشیدن لایههای متعدد لباس
- فقدان احساسات
- انزوای اجتماعی
- تحریکپذیری
- بیخوابی
- کاهش میلجنسی
برای بی اشتهایی عصبی به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اگر مشکوک هستید که شما یا شخصی که میشناسید مبتلا به بی اشتهایی عصبی است، مهم است که در اسرع وقت به دنبال کمک پزشکی باشید. پزشک عمومی معمولا اولین نقطه تماس برای بسیاری از بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی است. بااینحال، به دلیل پیچیدگی این وضعیت، ممکن است برای مدیریت و درمان مناسب، یک رویکرد تیمی چند رشتهای مورد نیاز باشد. این تیم شامل یک دکتر تغذیه، یک دکتر اعصاب و روان و یک متخصص پزشکی (مانند متخصص غدد) است. برای اطمینان از بهترین نتیجه ممکن، همکاری با یک روانپزشک واجد شرایط که در زمینه اختلالات خوردن تخصص دارد، ضروری است.
چه دلایلی باعث بی اشتهایی عصبی می شود؟
علت دقیق بیاشتهایی ناشناخته است. همانند بسیاری از بیماریها، احتمالا ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، روانشناختی و محیطی است. بی اشتهایی در دختران و زنان بیشتر از مردان است؛ بااینحال، پسران و مردان به طور چشمگیری دچار اختلالات خوردن هستند، که احتمالا مربوط به افزایش فشارهای اجتماعی است. افراد در هر سنی میتوانند دچار بی اشتهایی شوند اما معمولا بی اشتهایی در بین نوجوانان شایعتر و در افراد بالای ۴۰ سال نادرتر است. شیوع این اختلال در بین نوجوانان به خاطر بلوغ و تغییرات جسمی بسیار شدید است. آنها ممکن است حساسیت بیشتری نسبتبه انتقاد یا حتی نظرات دیگران درباره وزن یا شکل بدنشان، داشتهباشند.
عوامل موثر در بی اشتهایی عصبی
- عوامل بیولوژیکی: این که چه ژنهایی دخیل هستند کاملا مشخص نیست؛ اما بعضی شرایط ژنتیکی باعث میشود که ریسک ابتلا به بی اشتهایی عصبی در افراد افزایشیابد. کمالگرایی و حساسیت بیشازحد از عوامل ژنتیکی هستند که با بی اشتهایی عصبی مرتبط هستند. جالب است بدانید، در افرادی که فامیل درجه یک آنها (مثل والدین، خواهر، برادر و فرزندان) به اختلالات خوردن مبتلا هستند، خطر ابتلا به بی اشتهایی عصبی بیشتر است.
- عوامل روانشناختی: بعضی افراد مبتلا به بی اشتهایی دارای مشکلات روانشناختی از جمله شخصیت وسواسی_جبری هستند که راحتتر با رژیمهای سخت غذایی تطبیق پیدا میکنند و میتوانند با وجود گرسنگی، از غذا چشمپوشی کنند. این افراد گاهی بهقدری ایدهآلگرا هستند که فکر میکنند هرگز به اندازهی کافی لاغر نیستند و بهقدری از این بابت نگرانند که با رژیمهای سخت محدودکنندهی غذایی همگام میشوند.
- عوامل محیطی: فشار جامعهای که لاغری را نسبت به سایر خصوصیات ارزشمندتر تلقی میکند میتواند در ایجاد بی اشتهایی نقش داشته باشد. رسانههای اجتماعی تأثیر قابلتوجهی بر تصویر بدن و ایجاد اختلال خوردن دارند. از طرفی فشار روانی از طرف همسنوسالان مخصوصا در دختران جوان، باعث افزایش تمایل به داشتن اندامی لاغر شدهاست.
- رژیم غذایی و گرسنگی: رژیم غذایی یک عامل خطر برای ایجاد اختلال خوردن است. شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد، نشانههای بی اشتهایی در واقع همان علائم گرسنگی هستند. گرسنگی بر مغز اثر میگذارد و باعث تغییرات خلقی، انعطافناپذیری فکری، اضطراب و کاهش اشتها میشود. همچنین گرسنگی و کاهش وزن ممکن است در عملکرد مغز اختلال ایجاد کند، که همین امر منجر به ادامهی رژیمهای غذایی سخت و بازگشت دشوار به رژیم غذایی نرمال میشود.
- تغییروتحول محیطی: این تغییرات میتواند شامل جابهجایی مدرسه، تغییر محل زندگی یا ورود به شغل جدید، شکست در رابطهی عاطفی، مرگ یا مریضی یکی از عزیزان باشد. همین تغییرات میتوانند به وجود آورندهی استرس باشند و ریسک ابتلا به بی اشتهایی را افزایشدهند.
علت بی اشتهایی در بزرگسالان
بی اشتهایی عصبی یک بیماری روانی پیچیده است که عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند. در بزرگسالان، علت بی اشتهایی و کاهش وزن از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و ممکن است شامل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و روانی باشد.
علت بی اشتهایی کودکان
علل بی اشتهایی ناگهانی کودک اغلب شامل ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، محیطی و روانی است. عوامل بیولوژیکی میتواند شامل ژنتیک و شیمی مغز باشد. عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین و دوپامین که در تنظیم خلقوخو و کنترل اشتها نقش دارند، ممکن است در ایجاد بی اشتهایی در کودکان نقش داشتهباشد.
علت بی اشتهایی کودک ۵ ساله
علل بی اشتهایی کودک ۵ ساله، میتواند با بزرگسالان متفاوت بوده و مربوط به اختلالات تغذیه، تاخیر در رشد یا شرایط پزشکی خاصی باشد.
به عنوان مثال، یک کودک ۵ ساله در نتیجه اختلال پردازش حسی، دچار بی اشتهایی میشود؛ که میتواند باعث بیزاری از بافت یا طعم خاص غذا شود. سایر اختلالات رشدی مانند اوتیسم یا ADHD نیز ممکن است باعث بی اشتهایی در کودکان خردسال شود.
علت بی اشتهایی ناگهانی در کودک ۱ ساله
هنگامی که کودک یک ساله بهطور ناگهانی دچار بی اشتهایی میشود، فورا به پزشک مراجعه کنید. بی اشتهایی ناگهانی در یک کودک ۱ ساله ممکن است نشانه یک بیماری جدیتر مانند عفونت ویروسی، بیماری گوارشی یا حتی انسداد در دستگاه گوارش باشد. کودکانی که بیاشتهایی ناگهانی را تجربه میکنند در معرض خطر کمآبی و سوءتغذیه هستند.
کمبود کدام ویتامین باعث بی اشتهایی کودکان می شود؟
هیچ کمبود ویتامینی وجود ندارد که بهطور مستقیم باعث بی اشتهایی در کودکان شود.
علت حالت تهوع مداوم و بی اشتهایی
حالت تهوع و بی اشتهایی مداوم میتواند ناشی از شرایط پزشکی مختلفی باشد. برخی از علل عبارتاند از:
- اختلالات گوارشی
- عفونتها
- عوارض جانبی برخی داروها
- اختلالات سلامت روان
- عدم تعادل هورمونی
- انواع سرطان.
بی اشتهایی و سرطان
بیماران سرطانی ممکن است بی اشتهایی را در نتیجه بیماری یا به عنوان یک عارضه جانبی درمان تجربهکنند. بی اشتهایی میتواند علائم سرطان را تشدید کند و اثربخشی درمان را کاهش دهد. مدیریت صحیح بیاشتهایی در بیماران سرطانی برای اطمینان از نتایج مطلوب و کیفیت زندگی ضروری است.
ورم معده و بی اشتهایی
گاستریت (ورم معده) و بیاشتهایی عصبی دو وضعیت پزشکی متمایز هستند که میتوانند بر عادات غذایی و سلامت کلی فرد تأثیر بگذارند. بااینحال، ممکن است در برخی موارد بین این دو حالت ارتباط وجود داشتهباشد.
ورم معده یک وضعیت پزشکی است که با التهاب پوشش معده بروز میکند. این التهاب میتواند علائمی مانند درد معده، حالت تهوع، استفراغ و بی اشتهایی ایجاد کند.
در برخی موارد، افراد مبتلا به گاستریت ممکن است درنتیجه علائم خود دچار کاهش اشتها و بی اشتهایی عصبی شوند. از طرفی، عادات غذایی بی اشتهایی عصبی نیز میتواند به ایجاد گاستریت کمک کند؛ چون محدودیت طولانی مدت کالری باعث آسیب به پوشش معده میشود.
اختلالات روانی همراه با بیاشتهایی عصبی
افراد دچار بی اشتهایی عصبی معمولا علاوهبر مشکلات جسمی، اختلالات روانی هم دارند، از جمله:
- افسردگی
- اضطراب
- اختلالات شخصیت
- اختلالات وسواس فکری
- سوءمصرف الکل و مواد
- خودآزاری، افکار خودکشی یا اقدامبه خودکشی
درمان بی اشتهایی عصبی
درمان بیاشتهایی معمولا نیازمند کار گروهی کادر درمان (شامل پزشک متخصص، روانشناس یا روانپزشک و کارشناس تغذیه) است. با صلاحدید کادر درمان، برای درمان بی اشتهایی عصبی اقداماتی مانند بستری بیمار، تجویز رژیمهای مناسب غذایی، مراقبتهای درمانی، روان درمانی و تجویز دارو است. این اقدامات معمولا با هدف بازگشت به وزن طبیعی انجام میشود.
لازم است بدانید بیاشتهایی، مانند سایر اختلالات خوردن، میتواند بر روند زندگی شما تاثیر گذاشته و غلبه بر آن بسیار سخت باشد. اما با درمان، احساس شما به خودتان بهتر شده، عادات غذایی سالمتری را در پیش میگیرید و عوارض بی اشتهایی ازبینخواهدرفت.
درمان بی اشتهایی در بزرگسالان
درمان بی اشتهایی عصبی در بزرگسالان معمولا شامل ترکیبی از مداخلات پزشکی و روانشناختی است. در اینجا برخیاز رایجترین درمانهای بی اشتهایی در بزرگسالان آوردهشدهاست:
- مشاوره تغذیه: مشاوره تغذیه یکی از اجزای حیاتی درمان بی اشتهایی است، زیرا افراد مبتلا به بی اشتهایی، اغلب باورهای عجیبی در مورد تغذیه دارند. یک متخصص تغذیه میتواند به ایجاد عادات غذایی سالم و تنظیم یک برنامه غذایی متعادل کمک کند.
- رواندرمانی: روان درمانی مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، که اغلب برای درمان بی اشتهایی بزرگسالان استفاده میشود، میتواند به افراد کمک کند باورهای غلط در مورد غذا و تصویر بدن را شناسایی کرده و به چالش بکشند؛ سپس استراتژیهای سالمی را برای مدیریت افکار و احساسات منفی ایجادکنند.
- دارودرمانی: ممکن است داروهای خاصی (مانند داروهای ضدافسردگی یا داروهای ضدروانپریشی) برای درمان اختلالات روانی که با بیاشتهایی همراه هستند، تجویز شوند.
- بستری شدن در بیمارستان: در موارد شدید بی اشتهایی، ممکن است برای ایجاد ثبات پزشکی و رفع عوارضی مانند سوءتغذیه یا کمآبی، بستری شدن در بیمارستان ضروری باشد.
درمان های خانگی برای تهوع و بی اشتهایی
بی اشتهایی عصبی یک اختلال پیچیده است که نیاز به درمان حرفهای توسط متخصص واجد شرایط دارد. هیچ درمان خانگی موثری وجود ندارد که بتواند بی اشتهایی را به طور قطعی درمان کند؛ اما اقداماتی وجود دارد که افراد میتوانند برای مدیریت علائم تهوع و ازدستدادن اشتها، انجام دهند.
- هیدراته بمانید و به مقدار زیاد آب بنوشید.
- وعدههای غذایی کوچک و مکرر بخورید.
- برای کاهش حالت تهوع زنجبیل را امتحان کنید.
- از رایحه درمانی استفاده کنید. (مانند نعناع یا اسطوخودوس)
- از تمرینات ذهن آگاهی، مانند مدیتیشن یا تمرینات تنفس عمیق استفاده کنید.
درمان خانگی بی اشتهایی در کودکان
درمان سیری و بی اشتهایی کودکان میتواند چالشبرانگیز باشد، زیرا اغلب به یک رویکرد چند وجهی نیاز دارد که به عوامل فیزیکی و روانی توجه میکند. در اینجا چند درمان خانگی برای بی اشتهایی در کودکان آورده شدهاست:
- تنظیم وعدههای غذایی و میانوعدههای منظم
- ایجاد محیطی آرام و مثبت در زمان صرف غذا
- پیشنهاد و پختن غذاهای موردعلاقه و غذاهای جدید
- رفع هرگونه بیماری زمینهای
- مشاوره گرفتن از یک متخصص تغذیه
- نظارتبر وزن و رشد
درمان بی اشتهایی کودکان زیر دو سال
بی اشتهایی در کودکان زیر ۲ سال میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای جدیتر باشد. برای اطمینان از سلامت و رفاه کودک، سریعا به پزشک متخصص مراجعهکنید.
بهترین دارو برای بی اشتهایی کودکان
هیچ “بهترین” داروی واحدی برای بیاشتهایی کودکان وجود ندارد، زیرا درمان باید متناسب با نیازهای کودک و شرایط زمینهای باشد.
درمان بی اشتهایی در بزرگسالان در طب سنتی
درمان بی اشتهایی عصبی در طب سنتی با داروهای طبیعی یا طبسوزنی و ماساژدرمانی انجاممیشود. این موارد میتوانند به تحریک اشتها و بهبود هضم کمک کنند. توجه به این نکته ضروری است که طب سنتی نباید به عنوان جایگزینی برای درمانهای پزشکی و روانشناختی مورد استفاده قرارگیرد.
درمان بی اشتهایی با عسل
عسل به طور سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای انواع بیماریها از جمله مشکلات گوارشی و کاهش اشتها استفاده میشود. برخی افراد ممکن است از عسل، برای تحریک اشتها و بهبود هضم کمک بگیرند. بااینحال، مهم است که قبل از استفاده از عسل یا هر داروی طبیعی دیگری با متخصص مشورت کنید.
درمان قطعی بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی یک اختلال پیچیده و اغلب مزمن سلامت روان است و درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. با این حال، انواع مختلفی از درمان وجود دارد که نشان داده شده در مدیریت علائم بیاشتهایی و ارتقای بهبودی طولانیمدت مؤثر هستند. یکی از مهمترین اجزای درمان بی اشتهایی، رواندرمانی، به ویژه درمان شناختی-رفتاری (CBT) است.
قرص برای درمان بی اشتهایی عصبی
داروهای مختلفی وجود دارد که میتوان در درمان بی اشتهایی عصبی استفاده کرد، از جمله داروهای ضدافسردگی، ضدروانپریشی و محرکهای اشتها. این داروها معمولا در ترکیب با روان درمانی استفاده میشوند. توجه به این نکته مهم است که دارو فقط باید تحت راهنمایی یک متخصص استفاده شود و ممکن است برای همهی افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی موثر نباشد.
درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی
بی اشتهایی عصبی میتواند در اثر شرایط روانی زمینهای مانند افسردگی یا اضطراب ایجاد یا تشدید شود. درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی معمولا شامل ترکیبی از رواندرمانی و دارودرمانی است.
علت و درمان بی اشتهایی در یک نگاه
در جدول زیر، به معرفی علتها و درمان بیاشتهایی پرداختهایم:
علت بی اشتهایی | درمان بی اشتهایی |
---|---|
دلایل ژنتیکی | مشاوره تغذیه |
عوامل روانشناختی | روان درمانی |
فشار اجتماعی | درمانهای مبتنی بر ذهنآگاهی مثل مدیتیشن و یوگا |
بیماریهای روانی مانند افسردگی | هنر درمانی، مانند نقاشی یا طراحی |
رژیم غذایی و کاهش وزن | ورزش درمانی |
عوامل فرهنگی | رفتار درمانی |
شرایط پزشکی خاص، مانند پرکاری تیروئید | دارو درمانی |
عوارض برخی داروها | درمان با طب سنتی |
سوء مصرف مواد | بستری شدن در بیمارستان |
عوارض شدید و خطرناک بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی ممکن است در بلند مدت عوارض جبرانناپذیری درپی داشته باشد. برخی از عوارض آن عبارتاستاز:
- کمخونی
- مشکلات قلبی مانند پرولاپس یا شلشدگی دریچه میترال، ضربان غیرطبیعی قلب یا نارسایی قلبی
- استئوپروز (پوکی استخوان)
- افزایش خطر شکستگی استخوان
- از دست دادن عضله
- کاهش تستوسترون در مردان
- مشکلات دستگاه گوارش مانند یبوست، نفخ یا حالت تهوع
- اختلالات الکترولیتی مانند کاهش پتاسیم خون، سدیم و کلرید
- مشکلات کلیوی
اگر فرد مبتلا به بی اشتهایی به شدت دچار سوءتغذیه شود، هر عضو بدن میتواند آسیب ببیند، از جمله مغز، قلب و کلیه. این آسیب ممکن است برگشتناپذیر باشد، حتی اگر پساز آن، بی اشتهایی عصبی تحت کنترل دربیاید. شدیدترین عارضه بی اشتهایی، مرگ در اثر سوتغذیه و کمآبی بدن است. از طرفی مرگ ممکن است در اثر ضربان غیرطبیعی قلب (آریتمی) یا عدم تعادل الکترولیتها (مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم) ایجادشود.
بی اشتهایی در بارداری و جنسیت جنین
بی اشتهایی در بارداری، یک وضعیت نگرانکننده است زیرا میتواند عواقب جدی هم برای مادر و هم برای جنین درحالرشد داشتهباشد. زنان مبتلا به بی اشتهایی در دوران بارداری، بیشتر در معرض ابتلا به عوارضی مانند زایمان زودرس و کموزنی جنین هنگام تولد هستند.
برخی مطالعات نشان دادهاند که زنان مبتلا به بیاشتهایی، بیشتر احتمال دارد دختر به دنیا بیاورند. طبق این نظریه جنینهای دختر بهتر میتوانند در برابر کمبودهای تغذیهای ناشی از بیاشتهایی مقاومت کنند، درحالی که جنینهای پسر در برابر اثرات سوءتغذیه آسیبپذیرتر هستند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
بی اشتهایی عصبی یک اختلال خوردن جدی و مخرب است که میتواند افراد را در هر سن و جنس تحتتاثیر قراردهد. این بیماری با محدودیت مداوم در مصرف غذا، تصویر نادرست از بدن و ترس شدید از افزایش وزن مشخص میشود. بااینکه علت دقیق بی اشتهایی عصبی به طور کامل شناختهنشدهاست، اعتقاد بر این است که تحتتأثیر ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و روانی است. مداخله و درمان زودهنگام، از جمله درمانهای پزشکی و روانشناختی، میتواند به افراد کمک کند تا از بی اشتهایی عصبی نجات یافته و سلامت جسمی و عاطفی خود را بازیابند. اگر مشکوک هستید که شما یا کسی که میشناسید ممکن است به بی اشتهایی عصبی مبتلا باشد، مهم است که از یک متخصص واجد شرایط (روانپزشک یا دکتر تغذیه) کمک بگیرید.
در دکترتو میتوانید از بهترین دکتر تغذیه و دکتر روانپزشک نوبت دریافت کنید.
سلام ببخشید من خودم از خوردن غذا امتناع میکنم و میشه گفت به خودم گشنگی میدم و از طرفی میشه گفت با خوردن غذای نسبتن زیاد حالت تهوع میگیرم ریزش موی شدید و خستگی همیشگی دارم آیا به بی اشتهایی عصبی مبتلا هستم
سلام
هم از نظر عصبی
و هم از نظر گاستریت باید بررسی شوید
در صورت درمان نشدن مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد
جدی بگیرید
متخصص گوارش
سلام من ۱۶ سالمه و چند ماهه گاه و بی گاه چند هفته ای رو بی اشتهایی و حالت تهوع میگیرم و همین باعث شده نتونم خوب بخوابم برایم افزایش وزن و لاغری هم انچنان مهم نیست فقط دلم میخواد کامل غذا بخورم
همچنین یه مشکلی که دارم اینه که حتما باید با غذا چیزای سرد مثل ماست یا انگور و… همراهش بخورم
سلام
با این علایم از نظر کم خونی شدید و همچنین مشکلات تیروییدی باید چکاپ شوید
در حال حاضر هرکاری که باعث افزایش اشتهاتان می شود مصرف کنید ایرادی ندارد
ولی نیاز به درمان اصولی تری دارید
متخصص غدد
سلام خوب شدی؟ منم همین مشکلو دارم نمیدونم چیکار کنم
من چند ساله دارو اعصاب خواب مصرف میکنم بی اشتها هم میشم رفتم دکتر قرص الانزاپین نوشته ولی نمی خورم چون شکمم چاقه بدم میاد
سلام
بهتر است طبق دستور این دارو را مصرف کنید
البته در کنارش
ازمایش تیرویید هم ضروری است
سلام خسته نباشید. من خیلی کم اشتها هستم جدیدا خیلی زیاد عصبانی میشم و فشار روانی از هر طرف روم زیاده و منو به نوعی از خوردن غذا باز میداره حتی وقتایی که استرس دارم پیش اومده تا دو هفته چیزی نخورم بیست سالمه و ۳۵ کیلو وزنمه برای نخوردنمم دلیل ندارم چون همش ذهنم درگیر اتفاقاته میلم به هییییچ وجه سمت غذا نمیره و با نخوردن غذا انگار دارم با خودم لج میکنم
سلام
با این توضیحات
بیشتر علایم مشکلات اعصاب دارید
و بهتر است درمان را جدی بگیرید
متخصص روانپزشک
سلام خسته نباشید من الان ۳ روز هست که کمی حالت دلشوره و استرس دارم بعد حالت تهو دارم و بی اشتها هم هستم دکتر هم رفتم بهم سرم زد ولی باز یکم حالت تهو دارم
سلام
علت استرس اگر عامل خارجی دارد باید بررسی شود
اگر بدون اتفاقی این دلشوره را دارید
از نظر افزایش ضربان قلب و مشکلات قلبی باید معاینه شوید
متخصص قلب و عروق
سلام و عرض ادب
بنده ۳۳ سالمه
چندین ساله که اگر تو جمعی احساس خجالت کنم اشتهام کور میشه و یا مثلا اگر یه دختر کنارم باشه یه لقمه غذا بخورم حالت تهوع میگیرم. خیلی آزار دهندس
ممنون میشم اگر راهنماییم کنین
سلام
علایم ااختلال اضطراب اجتماعی دارید
از نظر موارد دیگر هم بررسی شوید مخصوصا ضربان قلب بالا
در هر صورت به پزشک مراجعه کنید
متخصص روانپزشک
من خانمی ۳۹ساله وزن ۵۰
حدود دوهفته آست اشتها ندارم وقتی غذا میبینم حالت تهوع میگیرم
چیزی هم میخورم دلپیچه میگیرم
لطفا راهنمایی کنید
سلام
علایم گاستریت دارید
تا دو هفته باید از امپرازول ناشتا استفاده کنید
در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید
تیرویید تانم هم باید چک شود
بسیار عالی
سپاس از توجه تان
بیماری دارم به شدت کاهش وزن دارد فقط لبنیات مصرف میکند وآن هم در دو وعده خیلی کم . به پزشک طب سنتی مراجعه کردم چون هیچ داروی شیمیایی یا قرص را مصرف نمیکند حتی داروی گیاهی را هم مصرف نمیکند واقعا از این وضعیت خسته شدیم خواهشمندم راهنماییم کنیید
سلام
به هرحال هر بیماری یی نیاز به درمان دارد
باید ابتدا ایشان را قانع کرد به خواست درمان
سپس بفکر درمان بود
چه دارو و چه طب سنتی
سلام و سپاس از این مطلب خوب. بنظر من علاوه بر درمانهای مرسوم مثل درمان شناختی رفتاری مشارکت دادن خانواده و اطرافیان در درمان بیمار بسیار مهم و موثر است.
ممنون از همراهی شما.