چه داروهایی را در سفرهای هوایی به ترکیه با خود نبریم؟

قوانین بردن دارو به ترکیه در سفرهای هوایی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر می‌خواهید به ترکیه سفر کنید، نباید همه‌ی داروهایی که در سفرهای داخلی با خود همراه دارید، در چمدان خود بگذارید. بنابراین با قوانین حمل دارو به ترکیه آشنا شوید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
قوانین بردن دارو به ترکیه در سفرهای هوایی

ترکیه یکی از محبوب‌ترین مقصد‌های گردشگری برای مسافران ایرانی است. بیشتر مسافرانی که از ایران به ترکیه سفر می‌کنند با هواپیما به این کشور می‌روند. بدون شک می‌دانید که رفتن به ترکیه یا هر کشور دیگری که مقصد سفر شماست، قوانینی دارد که با رعایت آنها بدون مشکل وارد خاک آن کشور می‌شوید. این قوانین شامل حمل دارو هم می‌شود. اگر عازم ترکیه هستید، باید قوانین بردن دارو به ترکیه با هواپیما را بدانید. در صورت سفر به ترکیه، حتما قبل از بستن چمدان‌ها، این مطلب را مطالعه کنید و یکبار دیگر داروهای خود را بررسی کنید. در کنار داروها، سایر اقلامی که همراه خود می‌برید هم باید از این قوانین پیروی کنند.

اگر می‌خواهید درباره نحوه نگهداری داروها و بسته بندی آنها آگاه باشید، می‌توانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید. همچنین اگر به دنبال نسخه برای داروهای خود هستید (داروهای تجویزی و مجاز خود) می‌توانید از دکتر عمومی نوبت بگیرید و درباره شرایط خود صحبت بکنید.

قوانین حمل دارو به ترکیه در هواپیما سخت گیرانه است؟

باید توجه داشته باشید که قوانین حمل دارو در پروازهای خارجی و داخلی با هم فرق دارد. قوانین و محدودیت‌‌های حمل دارو به ترکیه چندان سخت‌گیرانه و پیچیده نیستند. برای حمل دارو به ترکیه، مسافران باید داروهای خود را در بسته‌بندی اصلی و به همراه نسخه داشته باشند. داروهای محتوی مواد مخدر یا روان‌گردان ممکن است ممنوع باشند یا نیاز به مجوز خاص داشته باشند. توصیه می‌شود قبل از سفر با نهادهای مربوطه در ترکیه تماس بگیرید.

همچنین، برای داروهایی که نیاز به سرمای خاص دارند، ممکن است مجاز به استفاده از یخ خشک یا یخ ژله‌ای باشید. بررسی کنید که داروهایی که حمل می‌کنید مطابق با قوانین دارویی ترکیه باشند. اطلاعات دقیق‌تر را می‌توانید از نهادهای بهداشتی و گمرکی ترکیه یا سفارت ترکیه در کشور خود دریافت کنید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد قوانین و مقررات حمل دارو به ترکیه، بهتر است به وب‌سایت‌های رسمی دولت ترکیه یا نهادهای بهداشتی و گمرکی آن کشور مراجعه کنید. این اقدام به شما کمک می‌کند تا از همه جزئیات و آخرین به‌روزرسانی‌ها آگاه شوید.

متن انگلیسی:
«Turkey has strict regulations around medication and failure to comply with these regulations could result in serious consequences.»
ترجمه متن:
«ترکیه قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای حمل دارو دارد و نقض این قوانین می‌تواند پیامدهای جدی داشته باشد.»

visit-turkey

چگونه داروهای یخچالی را با هواپیما جابه‌جا کنیم؟

همین حالا مشاوره دارویی بگیر!

۱. لیست داروهای مجاز در هواپیما در ترکیه

برای سفر به ترکیه، CDC توصیه می‌کند که داروهای تجویزی خود را به همراه داشته باشید و همچنین داروهایی برای پیشگیری از بیماری‌های مسافرتی. اقلام پزشکی مانند عینک، لنز، سرنگ‌های دیابت و وسایل تست دیابت نیز مهم هستند. داروهای بدون نسخه مانند ضداسید، ضدحساسیت، و داروهای کاهش درد و تب نیز توصیه می‌شوند.

علاوه بر این، CDC توصیه می‌کند که اقلام پیشگیری از بیماری مانند ضدآفتاب، دستمال مرطوب ضد باکتریایی، و دستمال‌های تمیزکننده شخصی را به همراه داشته باشید. موارد اضطراری مانند کیت اولیه کمک‌های اولیه، ترمومتر، داروهای ضد اسهال و ضد استفراغ نیز مفید هستند.

برای سفر به ترکیه، مهم است که بهداشت و ایمنی خود را در نظر بگیرید. علاوه بر داروهای تجویزی و بدون نسخه، توصیه می‌شود که وسایل حفاظتی شخصی مانند ماسک و دستکش را به همراه داشته باشید. همچنین، برای پیشگیری از بیماری‌های مسافرتی، داروهای مربوطه را در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که همه داروها و وسایل پزشکی شما مطابق با قوانین ترکیه باشند. برای اطلاعات کامل‌تر، مراجعه به لینک CDC زیر توصیه می‌شود: CDC – Turkey Healthy Travel Packing List.

داروهای غیرمجاز به ترکیه کدامند؟
برخی از داروها را نمی‌توانید با خود به داخل کابین هواپیما ببرید.

۲. لیست داروهای غیرمجاز در هواپیما در ترکیه

داروهایی که نمی‌توانید همراه داشته باشید یا اقدامات دارویی که نمی‌توانید در سفر به ترکیه انجام دهید را در ادامه توضیح داده‌ایم:

  • برای سفر هوایی به ترکیه، میزان دارویی که می‌توانید با خود حمل کنید بستگی به نیازهای پزشکی شخصی و مدت زمان اقامت شما دارد. معمولاً توصیه می‌شود که فقط مقدار کافی دارو برای مدت اقامت خود به همراه داشته باشید. مقدار بیشتر دارو قاچاق دارو محسوب می‌شود.
  • ورود هر گونه داروی آرام‌بخش به ترکیه ممنوع است. این موارد شامل داروهای خواب‌آور، مسکن‌های حاوی کدئین و قرص‌های اعصاب می‌شود. توجه داشته باشید که همراه داشتن حجم زیادی از هر نوع دارو، حتی داروهای ساده‌ای مثل استامینوفن، در ترکیه غیر مجاز است.
  • داروهای ترک اعتیاد مثل قرص ب۲ هم در سفرهای هوایی به ترکیه ممنوع هستند.
  • بردن حشیش و ماری جوانا به ترکیه ممنوع است.
  • ویکس و سودافد در ترکیه از انواع داروهای خواب‌آور هستند و نمی‌توان آنها را با خود به ترکیه برد.
  • ترامادول در سفرهای هوایی ترکیه ممنوع است.
  • بنادریل و آدرال و ریتالین هم نباید به سفرهای هوایی در ترکیه آورده شوند.
  • متادون هم از داروهای غیرمجاز است.

۳. بایدها و نبایدهای حمل دارو به کابین هواپیما در ترکیه

اگر می‌خواهید داروهای خود را به داخل کابین هواپیما بیاورید باید قوانین زیر را رعایت کنید:

  • حتما داروها را به دقت بسته بندی کنید و آنها را در پلاستیک‌ها و بگ‌های شفاف بگذارید.
  • داروهای اشتعال‌زا را به داخل کابین نیاورید.
  • حجم داروهایی که به داخل کابین هواپیما می‌آورید باید به اندازه‌ی کافی باشد و در نگهدارنده‌های مخصوص قرار گیرد.
  • داروهای مایع را حتما در ظروف با اندازه‌ی کافی (میزان دارو در وبسایت‌های رسمی مشخص شده است و ممکن است تغییراتی در آنها ایجاد شوند و مرتبا به روزرسانی شوند) باشد.
  • نسخه همراه داروها باشد.
  • داروی خطرناکی محسوب نشود.
داروهای مایع به داخل هواپیما مجاز است؟
برای بردن داروهای مایع به ترکیه باید میزان کافی از این داروها را حمل کنید.

چه اقلامی را نمی توان در سفرهایی هوایی به ترکیه برد؟

اقلام ممنوعه برای ورود به فرودگاه استانبول شامل مواد آتش‌زا و منفجره، مواد آلی، وسایل عفونی، وسایل رادیواکتیو و آهن‌ربایی، فندک‌های شعله‌ای، مواد اسیدی، کپسول‌ها و اسپری‌های شیمیایی، کیسه‌های هوای اتومبیل و برخی از داروها مانند داروهای آرام‌بخش و خواب‌آور هستند.

همچنین، ورود اشیایی مانند حشره‌کش، دربطری بازکن، سلاح‌های گرم، پنجه‌بوکس، اسلحه‌های اسباب‌بازی شبیه اسلحه واقعی، ابزار تعمیر عینک، میل بافتنی، قلاب دوزی، کارد و چاقو، قیچی، فشنگ، تیغ جراحی، سیم و طناب در داخل کابین هواپیما ممنوع است. از طرفی لیست لوازم آرایشی که حمل آن‌ها به داخل هواپیما ممنوع است:

  • اسپری‌های مختلف
  • انواع کرم و لوسیون
  • شامپو و نرم‌کننده
  • روغن حمام
  • موچین
  • اسپری یا ژل‌های خوشبوکننده
  • فرمژه
  • صابون مایع
  • لاک پاک‌کن و لاک ناخن
  • ریش‌تراش و تیغ

در جدول زیر برخی از اقلام غیرمجاز را آورده‌ایم:

اشیای غیر مجاز در داخل کابین هواپیما استانبولداروهای غیر مجازاقلام ممنوع در فرودگاه
حشره کشبنادریلمواد آلی
سیم و طنابآدرالکیسه هوای اتومبیل
تیغ جراحیریتالینانواع کپسول و اسپری‌های شیمیایی مانند گاز پیک نیکی یا گاز اشک آور
انواع فشنگترامادولانواع مواد اسیدی
قیچی پلاستیکی یا فلزیمتادونفندک‌های شعله‌ای
کارد و چاقو به استثنای کارد پلاستیکیداروهای ترک اعتیاد مثل b2وسایل رادیواکتیو و آهنربایی
میل بافتنی و قلاب دوزیکدئینوسایل عفونی
انواع سلاح های گرماستامینوفنانواع مواد آتش زا و منفجره
دربطری بازکنویکس—–
ابزار تعمیر عینکقرص‌های اعصاب—–
اقلام غیرمجاز در سفر هوایی به ترکیه

از کجا مجوز حمل دارو به ترکیه بگیریم؟ (مجوز بردن دارو به ترکیه)

اگر می‌خواهید داروهای غیرمجاز و ممنوه را با خود به ترکیه بیاورید، باید مراحل قانونی را طی کنید تا دارو مجاز شود. این مراحل عبارتند از:

  • ابتدا باید نسخه‌ی پزشکی معتبر داشته باشید و پزشک آن را با شماره پاسپورت شما تطبیق داده باشد.
  • نسخه را به زبان انگلیسی یا ترکی ترجمه کنید و با اصل برابر شود.
  • مدارک را به سفارت ترکیه ببرید.
  • بعد از بررسی مدارک، تاییدیه بگیرید و آن را با دارو به همراه داشته باشید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

در این مقاله ما به بررسی داروهای ممنوعه برای مسافرانی که به ترکیه سفر می‌کنند پرداختیم. تاکید بر این نکته است که ورود برخی داروها، خصوصاً داروهای آرام‌بخش و خواب‌آور، به این کشور ممنوع است و مسافران باید قبل از سفر اطلاعات دقیقی در این زمینه کسب کنند.

این اطلاعات به مسافران کمک می‌کند تا از هرگونه مشکل یا سوءتفاهم در فرودگاه‌ها و گمرک جلوگیری کنند و سفری امن و بدون دردسر را تجربه کنند. اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع در مورد مقررات و قوانین مربوط به داروها، گام مهمی در برنامه‌ریزی سفر است.

اگر می‌خواهید درباره نحوه بسته‌بندی داروها اطلاعات داشته باشید، می‌توانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید. همچنین برای دریافت نسخه داروهای مورد نیاز، از پزشک عمومی نوبت بگیرید یا در دکترتو مشاوره آنلاین با دکتر عمومی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

بله، شما می‌توانید داروهای خود را در پرواز به ترکیه همراه داشته باشید. با این حال، توصیه می‌شود که داروها در بسته‌بندی اصلی خود و با نسخه یا گواهی پزشکی معتبر حمل شوند.

برای داروهایی که حاوی مواد مخدر یا روان‌گردان هستند، یا خریداری آنها در داروخانه نیازمند ارائه نسخه پزشک است، ارائه نسخه پزشکی یا گواهی پزشکی ضروری است. برای سایر داروها، داشتن نسخه پزشکی توصیه می‌شود اما الزامی نیست.

پیش از سفر، اطمینان حاصل کنید که داروهایتان در بسته‌بندی اصلی قرار دارند و نسخه یا گواهی پزشکی را همراه داشته باشید. همچنین، بررسی کنید که داروهای شما در ترکیه ممنوع نیستند.

بله، معمولاً محدودیت‌هایی برای مقدار دارویی که می‌توانید برای استفاده شخصی به همراه داشته باشید وجود دارد. این مقدار نباید بیشتر از نیاز شما برای مدت اقامت‌تان در ترکیه باشد.

خیر این دارو غیرمجاز است.

بله این دارو ممنوع است.

خیر. این دارو غیرمجاز است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.2از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره بردن دارو به ترکیه

  1. سالار گفت:

    سلام. میتونم آمپول تستسترون رو ببرم ترکیه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. حمل آمپول تستوسترون به ترکیه ممکن است با محدودیت‌های قانونی مواجه باشد، زیرا تستوسترون یک داروی هورمونی است و در برخی کشورها جزو داروهای کنترل‌شده محسوب می‌شود. بهتر است قبل از سفر، قوانین گمرکی ترکیه را بررسی کنید و در صورت لزوم، نسخه پزشک و تأییدیه رسمی همراه داشته باشید

  2. سالی گفت:

    سلام.همسرم شربت اپیوم مصرف میکنه و توی درمانه.آیا به اندازه مصرفش میتونه برای یه سفر ۴ روزه ببره؟لطفا راهنمایی کنید.ممنونم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به قوانین ترکیه، ورود داروهای ترک اعتیاد مانند شربت اپیوم به این کشور ممنوع است. برای حمل چنین داروهایی، باید نسخه‌ای معتبر از پزشک معالج خود داشته باشید که شامل نام کامل بیمار، دوز مصرفی، تعداد مورد نیاز در طول سفر و روش مصرف باشد. این نسخه باید به زبان انگلیسی یا ترکی ترجمه رسمی شده و به تأیید سفارت ترکیه برسد. با این حال، حتی با داشتن این مدارک، تضمینی برای اجازه ورود دارو وجود ندارد

  3. علی گفت:

    قرص فیتو میتونم ببرم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله، به طور کلی می‌توانید قرص فیتو را به ترکیه ببرید، اما برای اطمینان از عدم وجود محدودیت‌های خاص برای واردات داروها به کشور ترکیه، بهتر است قبل از سفر از مقامات گمرکی یا سفارت ترکیه مشاوره بگیرید. همچنین، همراه داشتن نسخه پزشک برای دارو می‌تواند در صورت بروز مشکلات گمرکی مفید باشد. همیشه بهتر است از قوانین و مقررات واردات دارو به کشور مقصد آگاه باشید.

  4. بنفشه گفت:

    سلام من کپسول دیفوزل برای بیماری ام اس مصرف میکنم چطور باید داروهامو با خودم با هواپیما ببرم ترکیه؟ همینطور قرصهای آلپرازولام، تترابنازین و تریفن برای گرفتگی گردنم مصرف میکنم و حتما هر شب مصرف میکنم چطور با خودم با هواپیما ببرم ترکیه؟ ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای بردن داروها با خود به ترکیه، ابتدا توصیه می‌شود که نسخه پزشک برای تمام داروها (کپسول دیفوزل، آلپرازولام، تترابنازین، تریفن) همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به مقامات فرودگاهی یا گمرک توضیح دهید که این داروها تحت نظر پزشک مصرف می‌شوند. بهتر است داروها را در بسته‌بندی اصلی خود نگه دارید و در صورت امکان، با پزشک خود هماهنگ کنید تا نامه‌ای مبنی بر نیاز به مصرف این داروها تهیه کنند.

  5. کرمانی گفت:

    سلام من لوازم ارایش و‌موچین و‌تیغ و اسپری و اینهارو داخل چمدان بذارم اکیه واسه ترکیه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله، می‌توانید لوازم آرایش، موچین، تیغ، اسپری و آینه را در چمدان اصلی (قسمت بار) قرار دهید و بدون مشکل به ترکیه سفر کنید. فقط توجه داشته باشید که اگر اسپری یا مایعات آرایشی در کیف دستی‌تان باشد، باید حجم آن‌ها زیر ۱۰۰ میلی‌لیتر باشد و در کیسه پلاستیکی شفاف قرار بگیرد. همچنین، برای جلوگیری از هرگونه مشکل امنیتی، بهتر است تیغ و موچین را در چمدان اصلی بگذارید و نه در کیف دستی.

  6. لیلا گفت:

    سلام آیا می توانم با خودم بوتاکس ببرم و چقدر
    مرسی

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! برای انجام بوتاکس در ترکیه، شما می‌توانید بوتاکس را به همراه خود ببرید، اما معمولاً توصیه می‌شود که این کار را از طریق کلینیک‌های معتبر در ترکیه انجام دهید، زیرا پزشکان ماهر و مجوزهای لازم را دارند. از طرفی، قوانین مربوط به واردات محصولات پزشکی از کشوری به کشور دیگر ممکن است متفاوت باشد، بنابراین بهتر است قبل از سفر، اطلاعات لازم را از طریق سفارت یا مرجع مربوطه به دست آورید