دکتر مهدی خانی – مجله سلامت دکترتو
دکتر مهدی خانی (پزشک ناظر کیفی محتوای مجله سلامت دکترِتو)
تخصص پزشکی :

تخصص جراحی مغز و اعصاب

فلوشیپ جراحی ستون فقرات

کد نظام پزشکی: 91836
فعالیت در مراکز پزشکی :

آخرین مقاله های بررسی شده توسط دکتر مهدی خانی

ایشان تاکنون 46 مقاله پزشکی را در مجله سلامت دکترتو بررسی کرده‌اند

آنژیوگرافی مغز، تکنیک تشخیص پیشرفته برای مشکلات عروقی مغز

آنژیوگرافی مغز یک روش تصویربرداری دقیق برای بررسی عروق خونی مغزی و شناسایی مشکلات است. این روش برای تشخیص تومورها، آنوریسم‌ها یا انسدادهای عروقی استفاده می‌شود. ماده حاجب به جریان خون تزریق می‌شود تا تصاویر واضح‌تری ایجاد شود. این تکنیک به پزشکان کمک می‌کند تا درمان مناسبی را برای بیماران برنامه‌ریزی کنند.

2 ماه پیش

کما چگونه است؟ صفر تا صد آنچه باید بدانید.

کما وضعیت اختلال فعالیت مغز است که باعث بیهوشی و عدم درک دنیای پیرامون در فرد می‌شود. در صورت مشاهده علائم بی‌هوشی، عدم واکنش به محرک‌ها یا تغییرات ناگهانی در سطح هوشیاری، باید فورا به پزشک مراجعه کرد یا با اورژانس تماس گرفت.

4 ماه پیش

با تمامی روش های درمان تشنج آشنا شوید.

روش‌های درمان تشنج بسیار متنوع هستند و به شدت و نوع تشنج بستگی دارند. گاهی آگاهی‌های اطرافیان و تغییرات سبک زندگی فرد مبتلا به بهبود تشنج کمک می‌کند. گاهی نیز نیاز به درمان‌های جدی‌تر و مداخلات پزشکی اعم از داروها و روش‌های جراحی است.

4 ماه پیش

هیدروسفالی در بزرگسالان چه عوارضی دارد؟

هیدروسفالی در بزرگسالان مشکلی است که در سنین بالا و در اثر خونریزی داخل مغزی، التهاب مایع مغزی- نخاعی، ضربه به سر یا عفونت مغز ایجاد می‌شود. ابتلا به این عارضه در بزرگسالان به‌دلیل پایین آمدن توان مغز در جبران ضایعات در سنین بالا و امکان وجود بیماری‌های زمینه‌ای، مشکلات و خطرات بیشتری ایجاد می‌کند.

7 ماه پیش

آیا درمان هیدروسفالی با دارو ممکن است؟

هیدروسفالی بیماری است که عدم تشخیص به موقع و درمان نامناسب آن می‌تواند عوارض جبران ناپذیری ایجاد کند. پرکاربردترین و اصلی‌ترین روش درمان هیدروسفالی، عمل جراحی جایگذاری شانت است که مایعات مغزی-نخاعی اضافی جمع شده داخل جمجمه را از طریق شانت بیرون می‌کشد.

7 ماه پیش

هیدروسفالی چیست؟ هر آنچه باید در مورد این بیماری بدانید.

آب آوردن مغز یا هیدروسفالی، عارضه‌ای ناشی از انباشتگی بیش از اندازه مایع مغزی-نخاعی در مغز است که به بافت مغز فشار آورده و باعث بزرگ شدن غیر طبیعی سر، اختلال در تعادل و هماهنگی اندام‌ها، مشکلات بینایی و جسمی، اختلال در رشد کودک، و بی اختیاری ادراری در بزرگسالان می‌شود.

7 ماه پیش

هزینه جراحی تومور مغزی چقدر است؟ آیا بیمه بر کاهش هزینه ها تاثیرگذار است؟

هزینه جراحی تومور مغزی می‌تواند شامل هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم باشد. هزینه‌های مستقیم شامل ویزیت پزشکی، تصویربرداری، داروها و هزینه‌های بیمارستانی است، در حالی که هزینه‌های غیرمستقیم شامل از دست دادن زمان کار و هزینه‌های مربوط به توانبخشی پس از جراحی می‌شود. استفاده از بیمه می‌تواند به کاهش هزینه‌های جراحی کمک کند، اما به طور کلی هزینه‌ها بسته به پیچیدگی جراحی و محل انجام آن متغیر است.

7 ماه پیش

عوارض جراحی تومور مغزی چیست؟ بررسی ۱۱ عارضه مهم

جراحی تومور مغزی می‌تواند عوارض مختلفی را به دنبال داشته باشد که این عوارض بسته به محل و نوع تومور متفاوت است. برخی از شایع‌ترین عوارض شامل فلج اندام‌ها، فلج صورت، از دست رفتن بینایی، شنوایی یا بویایی، تغییر شخصیت یا رفتار، گیجی، مشکلات در گفتار، تشنج، سردردهای شدید، ضعف عضلانی، اختلال تعادل و حافظه است. این مشکلات می‌تواند در دوره نقاهت پس از عمل جراحی بروز کند و نیاز به پیگیری و درمان تخصصی دارد.

7 ماه پیش

تمامی نکاتی که باید درباره جراحی تومور مغزی بدانید.

جراحی تومور مغزی یک فرآیند پیچیده و حساس است که توسط جراحان مغز و اعصاب برای برداشتن تومورهای موجود در مغز انجام می‌شود. این نوع جراحی ممکن است برای تومورهای خوش‌خیم یا بدخیم صورت گیرد و هدف اصلی آن کاهش فشار بر مغز و جلوگیری از آسیب‌های جدی به بافت‌های سالم است.

7 ماه پیش

فیبرومیالژیا و هر آنچه باید درباره آن بدانید.

فیبرومیالژیا نوعی بیماری مزمن و پیچیده است که مشخصه اصلی آن درد عضلانی و اسکلتی گسترده در سراسر بدن است. درد گسترده عضلانی و اسکلتی در نقاط حساس بدن مانند گردن، کمر، شانه‌ها و لگن، احساس درد و سفتی شدید در ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و مفاصل از علائم این بیماری است.

8 ماه پیش

عمل خونریزی مغزی در چه شرایطی توصیه می شود؟

عمل خونریزی مغزی نوعی عمل جراحی اورژانسی برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از خونریزی مغزی است. این عمل باید با سنجش شرایط بیمار و بدون هیچ وقفه‌ای انجام گیرد. عمل خونریزی مغزی ممکن است گاهی بیشتر از ۱۲ ساعت طول بکشد.

8 ماه پیش

خونریزی مغزی را چطور تشخیص دهیم؟ آیا این بیماری کشنده است؟

خونریزی مغزی یک مشکل جدی و خطرناک است که در اثر پارگی یا سوراخ شدن عروق خونی در مغز رخ می‌دهد و می‌تواند منجر به آسیب‌های شدید مغزی شود. این وضعیت باعث نشت خون به بافت مغز، افزایش فشار داخل جمجمه و اختلال در عملکرد طبیعی سلول‌های مغزی می‌شود. در بسیاری از موارد، خونریزی مغزی منجر به مرگ می‌شود، اما در برخی افراد، بسته به شدت و محل خونریزی، ممکن است به کما، فلج، مشکلات گفتاری و حرکتی یا ناتوانی‌های دائمی منجر شود. تشخیص و درمان فوری از طریق جراحی، دارودرمانی یا مراقبت‌های ویژه می‌تواند شانس زنده ماندن و بهبود بیمار را افزایش دهد.

9 ماه پیش