فهرست مطالب
- قرص فلوکونازول چیست؟
- قرص فلوکونازول ۵۰ چیست؟
- قرص فلوکونازول ۱۰۰ چیست؟
- قرص فلوکونازول ۱۵۰ چیست؟
- نحوه مصرف کپسول فلوکونازول یا قرص فلوکونازول
- قرص فلوکونازول برای چیست؟ (موارد مصرف قرص دیفلوکان)
- عوارض قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا دوزهای دیگر
- موارد احتیاط و منع مصرف قرص فلوکونازول ۱۰۰، ۵۰، ۱۵۰ و ۲۰۰
- تداخلات دارویی فلوکونازول چیست؟
- اطلاعات دارویی بیشتر درباره قرص فلوکونازول
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
قرص فلوکونازول (به انگلیسی Fluconazole) یا دیفلوکان نوعی داروی ضدقارچ است که برای درمان عفونتهای قارچی تجویز میشود. داروی فلوکونازول اشکال قرص، کپسول، پماد و ویال دارد و در دوزهای مختلف تجویز میشود. فرم موضعی فلوکونازول برای درمان عفونتهای قارچی واژینال محبوبیت زیادی دارد. این دارو عوارضی دارد که باید آنها را بشناسید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید. اگر علائم عفونت قارچی دارید، قبل از مصرف فلوکنازول، حتما به بهترین دکتر عمومی در دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین هم وجود دارد.
قرص فلوکونازول چیست؟
قرص فلوکونازول از داروهای ضدقارچ است که برای درمان انواع عفونتهای قارچی در قسمتهای مختلف بدن استفاده میشود. این دارو در دسته داروهای ضدقارچی به نام آزول قرار دارد. نام دیگر داروی فلوکونازول، دیفلوکان است. دیفلوکان نه تنها برای درمان، بلکه برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای قارچی در افراد مستعد عفونت و با نقص ایمنی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. داروی فلوکونازول رشد قارچها را در بدن کند کرده و از این طریق عفونت را درمان میکند.
در جدول زیر اطلاعات تخصصیتر در مورد این دارو آورده شده است:
شناسنامه دارویی | توضیحات |
---|---|
فلوکونازول چیست؟ | داروی فلوکنازول (به انگلیسی: Fluconazole) یا دیفلوکان در رده درمانی ضد قارچهای آزول (Azole Antifungals) قرار میگیرد که برای پیشگیری و درمان انواع عفونتهای قارچی کاربرد دارد. |
نام عمومی دارو | فلوکونازول |
نام تجاری | Diflucan |
نوع دارو | عوامل ضد قارچ |
فرمول شیمیایی | C13H12F2N6O۱ |
دسته بندی بارداری | D (Au), C (U.S.) |
نیمه عمر | بین ۲۰ تا ۵۰ ساعت |
متابولیسم دارو | کبدی |
نحوه دفع دارو | از طریق کلیهها |
بهترین شرایط نگهداری | در دمای اتاق، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود |
نحوه مصرف | Oral, IV, topical – خوراکی، تزریق وریدی، موضعی |
اشکال دارویی | پماد، قرص، کپسول، ویال |
داروهای هم گروه | ایتراکونازول (Itraconazole)، کلوتریمازول (Clotrimazole)، کتوکونازول (Ketoconazole)، پوزاکونازول (Posaconazole)، وریکونازول (Voriconazole)، ایساووکونازونیوم (Isavuconazonium)، اوتسکونازول (Oteseconazole)، ایتراکونازول (Itraconazole) و میکونازول (Miconazole) |
قرص فلوکونازول ۵۰ چیست؟
قرص فلوکونازول ۵۰ میلیگرم یک داروی ضدقارچ از دسته تریآزولها است که برای درمان و پیشگیری از عفونتهای قارچی ناشی از کاندیدا و سایر قارچها استفاده میشود. این دارو با مهار آنزیمهای مسئول تولید ارگوسترول، که جزء اساسی دیواره سلولی قارچهاست، از رشد و تکثیر آنها جلوگیری میکند. فلوکونازول ۵۰ میلیگرم معمولاً برای درمان کاندیدیازیس دهانی، واژینال، یا سیستمیک در موارد خفیف یا پیشگیری از عفونت در افراد با سیستم ایمنی ضعیف تجویز میشود. این دارو بهطور خوراکی مصرف میشود و تحملپذیری خوبی دارد، اما ممکن است عوارضی مانند تهوع، سردرد، یا اختلالات کبدی ایجاد کند. پیش از مصرف، مشورت با پزشک برای ارزیابی تداخلات دارویی و بررسی وضعیت کبد ضروری است.
طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۵۰ میلی گرم
مصرف قرص فلوکونازول ۵۰ میلیگرم بسته به نوع عفونت و دستور پزشک متفاوت است. معمولاً این دارو به صورت خوراکی، یک بار در روز و همراه با یک لیوان آب مصرف میشود. برای عفونتهای قارچی خفیف مانند کاندیدیازیس دهانی یا واژینال، ممکن است درمان بین ۷ تا ۱۴ روز ادامه یابد. در موارد پیشگیری یا درمان عفونتهای قارچی در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، پزشک ممکن است مصرف طولانیتر و مداوم را تجویز کند.
قرص فلوکونازول ۱۰۰ چیست؟
قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلیگرم یک داروی ضدقارچ از دسته تریآزولها است که برای درمان عفونتهای قارچی ناشی از گونههای کاندیدا بهکار میرود. این دارو معمولاً برای درمان عفونتهای خفیف تا متوسط مانند کاندیدیازیس دهانی، واژینال، یا پوستی تجویز میشود. قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلیگرم بهصورت خوراکی مصرف میشود و از طریق مهار تولید ارگوسترول، که جزء ضروری دیواره سلولی قارچهاست، رشد و تکثیر قارچها را متوقف میکند. این دوز اغلب بهعنوان بخشی از درمان روزانه در یک دوره مشخص مصرف میشود و در موارد پیشگیری نیز مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف این دارو نیازمند پایبندی به دوز و دوره درمان تجویز شده توسط پزشک است تا از اثربخشی و جلوگیری از عود عفونت اطمینان حاصل شود.
طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۱۰۰
قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلیگرم بهصورت خوراکی و معمولاً یک بار در روز مصرف میشود. دوز و مدت مصرف آن به نوع و شدت عفونت قارچی بستگی دارد؛ برای کاندیدیازیس دهانی یا واژینال، ممکن است مصرف یک قرص روزانه به مدت ۷ تا ۱۴ روز تجویز شود. این دارو را میتوان با یا بدون غذا مصرف کرد، اما اگر مصرف آن باعث تحریک معده شود، بهتر است همراه با غذا میل شود. پایبندی به دوره درمان کامل، حتی در صورت بهبود علائم، ضروری است تا از بازگشت عفونت جلوگیری شود. در صورت فراموش کردن یک دوز، باید بهمحض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه به دوز بعدی نزدیک باشد. مشورت با پزشک پیش از شروع درمان، بهویژه برای افراد با مشکلات کبدی یا تداخلات دارویی، الزامی است.
قرص فلوکونازول ۱۵۰ چیست؟
قرص فلوکونازول ۱۵۰ میلیگرم یک داروی ضد قارچ قوی است که برای درمان عفونتهای قارچی مختلف استفاده میشود. این دارو معمولاً برای عفونتهای قارچی واژن، دهان، گلو، مری و سایر نقاط بدن مانند پوست و ریهها تجویز میشود. فلوکونازول با مهار تولید استرولهای ضروری در دیواره سلولی قارچها، مانع رشد و تکثیر آنها میشود.
این دارو به صورت یک کپسول خوراکی و معمولاً در دوز ۱۵۰ میلیگرمی برای مصرف تکدوز در درمان عفونتهای واژینال تجویز میشود. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد، زیرا ممکن است عوارض جانبی مانند تهوع، سردرد یا درد شکمی ایجاد کند. همچنین در صورت بارداری یا داشتن بیماریهای کبدی، باید احتیاط بیشتری در مصرف آن انجام شود. رعایت دستورالعملهای پزشک و مصرف دقیق دارو میتواند به بهبود سریعتر و جلوگیری از عود مجدد عفونت کمک کند.
طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰
قرص فلوکونازول ۱۵۰ میلیگرم معمولاً برای درمان عفونتهای قارچی واژینال (کاندیدیازیس) به صورت یک دوز واحد مصرف میشود. این دارو را میتوان با یا بدون غذا استفاده کرد و برای اطمینان از اثربخشی بهتر است با یک لیوان آب میل شود. در مواردی که عفونت شدیدتر است یا نیاز به پیشگیری از عفونتهای مکرر وجود دارد، پزشک ممکن است مصرف دوزهای بیشتری را در فواصل معین تجویز کند. این دارو باید طبق تجویز پزشک مصرف شود و از استفاده خودسرانه یا افزایش دوز خودداری شود. در صورت بروز عوارضی مانند تهوع، سردرد یا علائم غیرمعمول، مصرف دارو را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
مکانیسم اثر قرص فلوکونازول یا کپسول فلوکونازول
قرص فلوکونازول از طریق مهار آنزیم سیتوکروم P-۴۵۰ فعالیت ضد قارچی انجام میدهد. با مهار این آنزیم، تولید یک جزء حیاتی در غشاء سلولی قارچ مختل میگردد و نمیتواند به زندگی و رشد ادامه دهد. بنابراین عفونت قارچی با از بین رفتن قارچ، درمان میشود.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت drugs
Fluconazole is an effective antifungal agent that may be used to treat certain fungal infections.
ترجمه فارسی:
فلوکونازول یک عامل ضد قارچی موثر است که ممکن است برای درمان برخی عفونتهای قارچی استفاده شود.
آیا فلوکونازول یک آنتی بیوتیک ضد قارچ پوستی است؟
فلوکونازول آنتی بیوتیک نیست اما یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونتهای ناشی از انواع مختلف قارچ استفاده میشود. آنتی بیوتیکها برای از بین بردن بیماری باکتریایی کاربرد دارند.
نحوه مصرف کپسول فلوکونازول یا قرص فلوکونازول
قبل از مصرف داروی دیفلوکان حتما دستورالعمل روی جعبه را بخوانید و دستورالعملهای پزشک را رعایت کنید. معمولا پس از چند روز استفاده از این دارو علائم عفونت کاهش پیدا میکند. اما نباید مصرف دارو را خودسرانه قطع کنید. قطع زودهنگام دارو باعث میشود عفونت پس از مدت کوتاهی دوباره عود کند.
همچنین موارد زیر را نیز به خاطر داشته باشید:
- معمولا پزشک مصرف آن را یکبار در روز توصیه میکند.
- فلوکونازول را میتوانید همراه یا بدون غذا مصرف کنید.
- مقدار دوز دارو باتوجهبه نوع و شدت بیماری تعیین میشود.
- گاهی این دارو تنها برای یک دوز تجویز شده و گاهی لازم است تا چندین روز یا چندین هفته مصرف آن را ادامه داد.
- اگر پزشک نوع شربت این دارو را تجویز کرده است، قبل از مصرف آن را خوب تکان دهید و سپس استفاده کنید.
- قرص و کپسول آن را کامل ببلعید و از جویدن یا خردکردن قرص خودداری کنید.
- سوسپانسیون خوراکی را قبل از مصرف به خوبی تکان دهید و از پیمانهی همراه با دارو میل کنید.
برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد نحوه مصرف این دارو میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید.
طریقه استفاده از کپسول فلوکونازول هر سه روز یکبار
گاهی مصرف فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی واژن به صورت تک دوز، دو دوز یا سه دوز تجویز میشود. نحوه مصرف آن به صورت هر ۷۲ ساعت ۱ عدد است، یعنی مصرف قرص فلوکونازول هر سه روز یکبار باید انجام شود تا اثربخش باشد.
پس اگر شنبه یک عدد کپسول یا قرص فلوکونازول را میل میکنید، دوز بعدی را باید سه شنبه میل کنید و اگر سه عدد برای شما تجویز شده است، دوز آخر را باید جمعه میل کنید.
مصرف بیش از حد فلوکونازول یا قرص آوی فلازول ۱۵۰ خطرناک است؟
در صورت مصرف بیش از حد کپسول فلوکونازول یا قرص آن سریعا با اورژانس تماس بگیرید. مصرف بیش از حد این دارو میتواند عوارض جدی ایجاد کند و معمولا ابتدا علائم زیر ظاهر میشوند:
- ترس، سوءظن و سایر تغییرات ذهنی
- دیدن، شنیدن یا احساس چیزهایی که وجود ندارند.
فراموشی مصرف یک یا چند دوز فلوکونازول
اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی بود، نوبت فراموششده را نادیده بگیرید. در نوبت بعدی دوز دارو را دوبرابر نکنید.
قرص فلوکونازول برای چیست؟ (موارد مصرف قرص دیفلوکان)
برای درمان عفونت قارچی مانند عفونت قارچی واژن، دهان، مری، شکم، گلو، خون، ریهها و سایر اندامهای بدن میتوان از داروی ضدقارچ فلوکونازول استفاده کرد. همچنین در رفع برفک دهان که نوعی عفونت قارچی است این دارو کاربرد دارد.
گاهی برای درمان عفونتهای قارچی جدی ریه، چشم، داروی درمان قارچ معده، پوست یا ناخن نیز این دارو تجویز میشود. برای جلوگیری از عفونت قارچی در بیماران مبتلا به ایدز هم این قرص ضدقارچ میتواند مفید باشد.
با ما همراه باشید و با موارد مصرف این دارو آشنا شوید:
۱. قرص فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن – یا قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای کاندیدیازیس
یکی از مهمترین موارد مصرف فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی کاندیدیازیس واژن است. کاندیدا نوعی قارچ بیماریزا است که واژن، رحم و مجاری ادراری را درگیر میکند (میتواند دهان و بخشهای دیگر بدن را هم درگیر کند). علائم این عفونت خارش، ترشحات سفید پنیری و سوزش ادرار است. اگر این علائم را دارید، باید به دکتر زنان مراجعه کنید و از مصرف سرخودانه داروی ضد قارچ کاندیدا پرهیز کنید.
- نحوه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای عفونت واژن:
نحوه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای عفونت قارچی واژن بستگی به تعداد دوز تجویزی دارد. اگر یک عدد برای شما تجویز شده، همان روز آن را میل کنید. اگر دو عدد یا سه عدد باشد، معمولا هر ۷۲ ساعت ۱ قرص برای شما تجویز میشود.
- نحوه مصرف فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن:
اگر عفونت واژن (یا عفونت قارچی در هر بخش دیگر بدن) راجعه و مکرر باشد، معمولا برای درمان آن از ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیگرم قرص یا کپسول فلوکونازول هفتهای یک عدد به مدت ۶ ماه کمک گرفته میشود.
۲. قرص فلوکونازول برای پسردار شدن
قرص فلوکونازول یک قرص قلیایی کننده رحم است و برخی خانمها برای پسردار شدن این قرص را مصرف میکنند. معمولا محیط قلیایی رحم به ترکیب اسپرمهای حاوی کروموزومهای y با تخمک میانجامد و جنین ایجاد شده پسر خواهد بود، اما این ثابت شده نیست.
برخی از متخصصان زنان برای تعیین جنسیت قبل از بارداری ممکن است قرص فلوکونازول ۵۰ را برای مدت ۱۰ روز تجویز کنند. البته استفادهی اینگونه از دارو میتواند منجر به عوارض در مصرف کننده شود. از طرفی استفاده از روشهای قلیاییکنندهی محیط رحم از روشهای تعیین جنسیت قطعی نیستند.
۳. کپسول فلوکونازول ۲۰ برای عفونت قارچی مغزی (مننژیت کریپتوکوکی)
۲ تا ۴ عدد کپسول فلوکونازول ۲۰۰ (۴۰۰-۸۰۰ میلی گرم در روز) به همراه فلوسیتوزین (۱۰۰-۱۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم در روز) به مدت ۶ هفته جایگزینی برای استفاده از آمفوتریسین B است. احتمال سمیت با این رژیم دارویی زیاد است، بنابراین در تمام موارد مننژیت کریپتوکوکی، توجه دقیق به مدیریت فشار داخل جمجمه برای اطمینان از نتیجه بالینی مطلوب ضروری است.
۴. درمان عفونت قارچی مری با کپسول فلوکونازول ۲۰۰
درمان عفونت کاندیدایی مری با تجویز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم فلوکونازول به صورت خوراکی و روزانه تا ۳ هفته امکانپذیر است. اگر بیمار نتواند دارو را میل کند، ۴۰۰ میلیگرم آمپول فلوکونازول به صورت وریدی تجویز میشود.
۵. قرص فلوکونازول برای قارچ پوستی
اگر به عفونتهای قارچی پوستی، مثلا قارچ انگشت شست پا، مبتلا شدهاید، از فلوکونازول برای درمان آن کمک گرفته میشود. بنابراین قرص فلوکونازول برای قارچ ناخن شست پا یا عفونتهای قارچی پوست سر و انگشتان کاربرد دارد.
- طریقه مصرف کپسول فلوکونازول ۵۰ یا قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای قارچ پوستی:
مصرف هفتهای یکبار قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا مصرف روزی یک عدد قرص فلوکونازول ۵۰ روش درمانی قارچ پوستی است.
۶. شامپو فلوکونازول ۱۵۰ یا قرص ضد قارچ فلوکونازول برای قارچ سر
قارچ پوست سر معمولا با درمانهای موضعی مانند پماد، لوسیون فلوکونازول یا شامپو فلوکنازول برطرف میشود. انواع داروهای ضدقارچ از جمله این دارو میتوانند به درمان این مشکل کمک کنند. گاهی نیز ممکن است مصرف هفتهای یک عدد از قرص فلوکونازول یا مصرف تک دوز این دارو توصیه شود.
۷. کپسول فلوکونازول برای برفک دهان نوزادان و کودکان
خوشبختانه درمان برفک دهان به سادگی با داروهای ضد قارچی ممکن است. بسته به شدت عفونت، سن و وزن فرزند شما از دوزهای مختلف نیستاتین و فلوکونازول به شکل قرص یا شربت کمک گرفته میشود.
- طریقه مصرف کپسول فلوکونازول برای برفک دهان (یا شربت):
در نوزادان و کودکان ۶ ماه تا ۱۳ سال، دوز و طریقه مصرف فلوکونازول بر اساس وزن و توسط پزشک تعیین میشود (معمولا ۶ میلیگرم بر ۱ کیلوگرم برای روز اول و ۳ میلیگرم بر ۱ کیلوگرم برای مصرف روزانه تا ۳ هفته).
۸. فلوکونازول برای عفونت ادراری
گاهی عفونت قارچی میتوند مجاری ادراری را درگیر کند، در این صورت از داروی فلوکونازول برای درمان سوزش و تکرر ادرار ناشی از قارچ استفاده میشود. معمولا از ۴۰۰ میلیگرم فلوکونازول به صورت روزانه تا دو هفته کمک گرفته میشود.
عوارض قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا دوزهای دیگر
برخی از عوارض جانبی داروی دیفلوکان رایج بوده و در بسیاری از افراد دیده میشود. از جمله مهمترین عوارض فلوکنازول باید به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت تهوع
- درد معده
- اسهال
- سردرد
- سرگیجه
- تغییر در حس چشایی
- ریزش مو
برخی عوارض جانبی نادر بوده، اما باید آنها را جدی گرفت. در صورت بروز هر یک از عوارض زیر به پزشک مراجعه کنید:
- تنگی نفس
- لرز
- مدفوع به رنگ خاک رس
- سرفه
- ادرار تیره
- ضربان قلب سریع
- تب
- مشکل در بلع
- کهیر، خارش یا بثورات پوستی
- ازدستدادن اشتها
- پف یا تورم پلکها
- بوی نامطبوع نفس
- درد بالای سمت راست شکم
- استفراغ خونی
- زردی پوست و چشم
عوارض قرص فلوکونازول بر پریود
هیچ عارضهای از فلوکونازول بر پریود در مطالعات متنوع دیده نشده است. بنابراین اگر نگران هستید که فلوکونازول باعث عقب افتادن پریود میشود، این باور غلط را کنار بگذارید. داروی دیفلوکان روی پریود تاثیری نداشته و میتوان بهراحتی از مصرف فلوکونازول در پریودی بهره برد. البته در برخی افراد مصرف این قرص همراه با داروهای ترکیبی مانند داروهای پیشگیری از بارداری باعث خونریزی ناگهانی یا لکه بینی میشود.
موارد احتیاط و منع مصرف قرص فلوکونازول ۱۰۰، ۵۰، ۱۵۰ و ۲۰۰
درصورتیکه هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق میکند، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشک داروی شما را تغییر دهد:
- بیماری کبدی
- مشکلات قلبی (این دارو مشکلات ریتم قلب را افزایش میدهد.)
- حساسیت به سایر داروهای ضدقارچی
- مشکل در هضم قند یا شیر (شربت آن حاوی ساکارز است.)
- عدم تعادل مواد معدنی
- سوء جذب فروکتوز
- بیماری کلیوی در اثر حساسیت به فلوکونازول
این قرص ضدقارچ بهندرت باعث مشکلات کبدی میشود. اما اگر علائمی مانند حساسیت به لمس، ادرار تیره، کاهش اشتها، تب و حالت تهوع داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
گاهی ممکن است این دارو باعث بروز مشکلات پوستی شود. اگر دچار خارش، بثورات پوستی یا هر تغییری در سطح پوست شدید، به پزشک اطلاع دهید.
این دارو در برخی افراد میتواند باعث مشکلات غده فوقکلیوی شود. اگر دچار تیرگی پوست، اسهال، سرگیجه، ازدستدادن اشتها، تهوع و خستگی شدید، به پزشک اطلاع دهید.
فلوکونازول ۱۵۰ در بارداری و شیردهی
این دارو ممکن است به جنین آسیب وارد کند. به همین دلیل نباید در دوران بارداری مصرف شود. اگر قصد بارداری دارید، به پزشک اطلاع داده تا داروی شما را تغییر دهد. پس از مصرف آخرین نوبت دارو حداقل باید یک هفته از بارداری جلوگیری کنید.
آیا قرص فلوکونازول در شیردهی ضرر دارد؟ دررابطهبا انتقال این دارو از شیر مادر به نوزاد اطلاعات کاملی وجود ندارد. بهتر است برای استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
آیا قرص فلوکونازول باعث سقط جنین میشود؟
هر گونه قرار گرفتن مادر در معرض فلوکونازول در دوران بارداری ممکن است خطر سقط خود به خودی را افزایش دهد و دوزهای بالاتر از ۱۵۰ میلیگرم در طول سه ماهه اول نیز ممکن است با خطر ناهنجاری بسته شدن سپتوم قلب همراه باشد. بنابراین عوارض کپسول فلوکونازول در بارداری خطرناک است.
قرص فلوکونازول برای کیست تخمدان
فلوکونازول بر درمان کیست تخمدان اثر ندارد. همچنین فلوکونازول بر سیکل تخمدان و تخمک گذاری اثر ندارد؛ باوجود اینکه به راحتی از از پلاسما وارد اندامهای ژنیتال زنانه میشود و عفونتهای قارچی این بخشها را درمان میکند.
تداخلات دارویی فلوکونازول چیست؟
دیفلوکان ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض شدید شود. همچنین مصرف برخی داروها همزمان با این داروی ضدقارچ باعث کاهش تاثیر هر یک از داروها میشود. به همین دلیل باید پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کرده و سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به متخصص اطلاع دهید.
فلوکونازول با داروهای زیر تداخل دارد:
- آلفوزوسین
- آمیودارون
- بپریدیل
- بوپرنورفین
- سیتالوپرام
- کلاریترومایسین
- دوفتیلید
- اریترومایسین
دقت داشته باشید که لیست تداخلات دارویی این دارو کامل نیست. برای اطلاعات بیشتر بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
اطلاعات دارویی بیشتر درباره قرص فلوکونازول
در ادامه به اطلاعات اضافهتری در مورد اشکال دارویی، قیمت و اسامی رایج این دارو پرداختهایم.
اشکال دارویی | تداخل دارویی | عوارض جانبی |
---|---|---|
کپسول فلوکونازول پارس دارو ۱۵۰ میلیگرم | آپرپیتانت | سردرد |
کپسول فلوکنازول زهراوی ۱۰۰ میلیگرم | آستمیزول | سرگیجه |
کپسول فلوکونازول امین ۱۵۰ میلیگرم | بودزوناید | استفراغ |
کپسول فلوکونازول زهراوی ۱۵۰ میلیگرم | سیزاپراید | درد شکمی |
کپسول فلوکونازول پارس دارو ۵۰ میلیگرم | متینیب | تپش قلب |
قیمت قرص فلوکونازول در سال ۱۴۰۳
قرص ضد قارچ فلوکونازول یا دیفلوکان در دوزهای مختلفی عرضه میشود که قیمت آنها با هم تفاوت دارد. اگر بخواهید بسته ۳۰ عددی قرص فلوکونازول ۱۵۰ با برند ایرانی خریداری کنید، قیمت آن حدود ۹۲ هزار تومان است.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر دچار عفونت قارچی هستید یا برای جلوگیری از عفونت، پزشک داروی فلوکونازول را برای شما تجویز کرده است، باید به عوارض و تداخلات دارویی آن توجه داشته باشید. متخصص باتوجهبه نوع بیماری و سن بیمار ممکن است شربت، قرص یا کپسول فلوکونازول را تجویز کند. اگر زودهنگام مصرف دارو را قطع کنید، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو میتوانید از بهترین دکتر متخصص عفونی یا دکتر متخصص زنان نوبت حضوری دریافت کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
درود.متخصصین برای تعیین جنسیت جنین فلکونازول تجویز میکنند یا تغییر؟
سپاس
سلام بخاطر عفونت قارچی واژن دکتر بهم ۶ عدد کپسول فلوکنازول داده و گفتن روزی یک عدد مصرف کنم میگن خ ضرر داره و سه روزی یبار باید مصرف شود با این تفاسیر اگر من هر روز استفاده کنم ایا به کبدم ضرر میرسه ؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید
خیلی خوب توضیح دادین مطلب . دستتون دردنکنه
سپاس از همراهی شما.
سلام خداقوت:دکتربراقارچ سرفلوکونازول۱۰۰تجویزکرده روش نوشته هرروزیک ونیم عددتا۱۲عددآخه مگه میشه کپسول رونصف دوباره رفتم ۱۵۰گرفتم لطفآبفرمائیدروزی ۱عددکافیه درپناه حق باشید.
برای بوی بد دهان قرص فوناکنازول خوبه مصرف کنم مقدار دوز وزمان مصرف را بهم بگو ممنون از راهنمایی شما
دوست عزیز
بوی بد دهان ممکنه به علت مشکلات گوارشی، بیماری های لثه و دندان و موراد دیگر ایجاد شده باشد و فلوکونازول تاثیری در بهبودی ندارد و بهتره علل گوارشی بررسی شود. به متخصص گوارش مراجعه کنید.
پزشک متخصص گوارش
من برفک زبان دارم واز سینوسهایم ریزش پیدا می شود وهمچنین دهننم بدبو می شود گفتم دکتر آیا قرص فناکنازول مصرف کنم مقدار دوز وزمان مصرف بهم بگید ممنونم
سلام من دو روز پیش لیزر موهای زاید انجام دادم الان میخوام کپسول فلوکونازول استفاده کنم به نظر شما بعد از لیزر استفاده از این کپسول مشکلی داره؟
مشکلی در مصرف این دارو بعد از لیزر وجود ندارد.
سلام من از ۲۹ابان ماه طبق دستور پزشک بخاطر عفونت قارچی واژن یک ورق۶تایی بادوز مصرفی
هر (یک روز درمیان ۱عدد)فلوکونازول ۱۵۰مصرف کردم بعد از اتمام ۶عدد قرص .
باز به دکتر مراجعه کردم و نسبت به دوز قبلی و ازمایشاتم بهم سه عدد دیکه فلوکونازول۱۵۰دادن با تغییر زمان مصرف (یعنی هر سه روز۱عدد)
الان مشکلی که دارم اینه بعد از مصرف دو عدد قرص.زمان مصرف دوز دومو که خوردم فراموش کردم که دوروز بعد قرص اولی خوردم یا سه روز!
الان چیکار کنم دوز بعدیو کی بخورم؟؟؟؟
ایا مشکلی برام پیش میاد؟
مشکلی پیش نمیاد و میتونید قرص سوم را مصرف کنید.
سلام من مدتی زیربغل به شدت خارش داره قرص فلوکونازول مصرف کنم تاثیر دارد؟لطفا راه حلی برای درمان خارش زیر بغل دارید راهنمایی کنید .
خارش زیر بغل میتونه به علت قارچ پوستی باشد. زیر بغل محلی برای رشد قارچ پوستی می باشد. این خارش میتونه به علت اگزما نیز باشد. بهتره برای معاینه و بررسی به متخصص پوست مراجعه کنید.
سلام قرص فلوکنازول روی قارچ کشاله ران هم تاثیر داره چون من پماد استفاده میکنم جواب نداده
سلام خسته نباشید. من رفتم پیش پزشک زنان و برایم قرص فلوکونازول ۱۰۰ تجویز کردند و گفتم که عفونت قارچی دارم. بعد از اینکه قرص ها تمام شد من دوباره دچار همان مشکل قبلی شدم و مشکلم حل نشد . بعد رفتم پیش یک پزشک دیگه و باهاش حرف زدم و دوباره برایم قرص فلوکونازول تجویز کردند . الان بعد از تمام شدن قرص همان علائم را دارم. من می خواهم بدانم که باید چیکار کنم ؟ عفونت قارچی خوب شدنی هست یا نه ؟؟ ممنون از شما.
دوست عزیز
بهتره ابتدا تست پاپ اسمیر انجام شود تا اگر نوع دیگری عفونت همراه عفونت قارچی باشد مشخص شود و درمان موثرتری صورت گیرد. بنابراین بهتر است از این لینک نوبت متخصص زنان گرفته و مراجعه کنید.
متخصص زنان و زایمان
سلام خانم دکتر من چند سالی قارچ گرفتم حی خوب میشم بعددوسه ماه بازم برمیگرده
دوست عزیز
عفونت قارچ یمزمن گاهی نیاز به درمان دو شریک جنسی با هم دارد و درمان با دوز بالاتر در مدت بیشتری انجام شود. بهتره به متخصص زنان مراجعه و با انجام تست پاپ اسمیر و درمان دارویی پیگیر درمان باشد. در صورت نیاز سلولهای دهانه رحم فریز می شود.
متخصص زنان و زایمان
سلام خدا قوت من قرص سیتا لوپرام مصرف میکنم همزمان هم به دلیل عفونت واژن فلوکونازول داده اند سه قرص اول استفاده کردم مشکل نبود اما امروز حال بدی پیدا کردم پا هام یخ کرد انگار موجی در بدنم از پاها به پایین میرفت
دوست عزیز
یخ کردن بدن شما نمیتونه ارتباطی با قرص فلوکونازول داشته باشد و میتونه به علت مصرف سیتالوپرام باشد و افت فشار شما و یا گیجی باشد. در خصوص عوارض سیتالوپرام با پزشک معالج خود مشورت کنید.