قرص فلوکونازول چیست؟ + عوارض، کاربردها و طریقه مصرف فلوکونازول

قرص فلوکونازول چیست؟ کاربرد، نحوه مصرف و عوارض دیفلوکان

آنچه در این مقاله می‌خوانید

فلوکونازول یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونت‌های قارچی در قسمت‌های مختلف بدن مانند دهان، گلو، مری، واژن و دستگاه تناسلی استفاده می‌شود. این دارو با مهار رشد قارچ‌ها عمل می‌کند و اغلب برای درمان عفونت‌های ناشی از قارچ کاندیدا تجویز می‌شود. فلوکونازول به شکل قرص، شربت یا تزریقی در دسترس است و باید طبق تجویز پزشک مصرف شود. از مصرف خودسرانه آن باید پرهیز شود، زیرا می‌تواند عوارض جانبی مانند سردرد، حالت تهوع یا مشکلات کبدی ایجاد کند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 11 دقیقه
قرص فلوکونازول چیست؟ کاربرد، نحوه مصرف و عوارض دیفلوکان

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

قرص فلوکونازول (به انگلیسی Fluconazole) یا دیفلوکان نوعی داروی ضدقارچ است که برای درمان عفونت‌های قارچی تجویز می‌شود. داروی فلوکونازول اشکال قرص، کپسول، پماد و ویال دارد و در دوزهای مختلف تجویز می‌شود. فرم موضعی فلوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی واژینال محبوبیت زیادی دارد. این دارو عوارضی دارد که باید آنها را بشناسید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو می‌توانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید. اگر علائم عفونت قارچی دارید، قبل از مصرف فلوکنازول، حتما به بهترین دکتر عمومی در دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین هم وجود دارد.

قرص فلوکونازول چیست؟

قرص فلوکونازول از داروهای ضدقارچ است که برای درمان انواع عفونت‌های قارچی در قسمت‌های مختلف بدن استفاده می‌شود. این دارو در دسته داروهای ضدقارچی به نام آزول قرار دارد. نام دیگر داروی فلوکونازول، دیفلوکان است. دیفلوکان نه تنها برای درمان، بلکه برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های قارچی در افراد مستعد عفونت و با نقص ایمنی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی فلوکونازول رشد قارچ‌ها را در بدن کند کرده و از این طریق عفونت را درمان می‌کند.

در جدول زیر اطلاعات تخصصی‌تر در مورد این دارو آورده شده است:

شناسنامه داروییتوضیحات
فلوکونازول چیست؟داروی فلوکنازول (به انگلیسی: Fluconazole) یا دیفلوکان در رده درمانی ضد قارچ‌های آزول (Azole Antifungals) قرار می‌گیرد که برای پیشگیری و درمان انواع عفونت‌های قارچی کاربرد دارد.
نام عمومی داروفلوکونازول
نام تجاریDiflucan
نوع داروعوامل ضد قارچ
فرمول شیمیاییC13H12F2N6O۱
دسته بندی بارداریD (Au), C (U.S.)
نیمه عمربین ۲۰ تا ۵۰ ساعت
متابولیسم داروکبدی
نحوه دفع دارواز طریق کلیه‌ها
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود
نحوه مصرفOral, IV, topical – خوراکی، تزریق وریدی، موضعی
اشکال داروییپماد، قرص، کپسول، ویال
داروهای هم گروهایتراکونازول (Itraconazole)، کلوتریمازول (Clotrimazole)، کتوکونازول (Ketoconazole)، پوزاکونازول (Posaconazole)، وریکونازول (Voriconazole)، ایساووکونازونیوم (Isavuconazonium)، اوتسکونازول (Oteseconazole)، ایتراکونازول (Itraconazole) و میکونازول (Miconazole)
جدول اطلاعات دارویی فلوکونازول

قرص فلوکونازول ۵۰ چیست؟

قرص فلوکونازول ۵۰ میلی‌گرم یک داروی ضدقارچ از دسته تری‌آزول‌ها است که برای درمان و پیشگیری از عفونت‌های قارچی ناشی از کاندیدا و سایر قارچ‌ها استفاده می‌شود. این دارو با مهار آنزیم‌های مسئول تولید ارگوسترول، که جزء اساسی دیواره سلولی قارچ‌هاست، از رشد و تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کند. فلوکونازول ۵۰ میلی‌گرم معمولاً برای درمان کاندیدیازیس دهانی، واژینال، یا سیستمیک در موارد خفیف یا پیشگیری از عفونت در افراد با سیستم ایمنی ضعیف تجویز می‌شود. این دارو به‌طور خوراکی مصرف می‌شود و تحمل‌پذیری خوبی دارد، اما ممکن است عوارضی مانند تهوع، سردرد، یا اختلالات کبدی ایجاد کند. پیش از مصرف، مشورت با پزشک برای ارزیابی تداخلات دارویی و بررسی وضعیت کبد ضروری است.

طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۵۰ میلی‌ گرم

مصرف قرص فلوکونازول ۵۰ میلی‌گرم بسته به نوع عفونت و دستور پزشک متفاوت است. معمولاً این دارو به صورت خوراکی، یک بار در روز و همراه با یک لیوان آب مصرف می‌شود. برای عفونت‌های قارچی خفیف مانند کاندیدیازیس دهانی یا واژینال، ممکن است درمان بین ۷ تا ۱۴ روز ادامه یابد. در موارد پیشگیری یا درمان عفونت‌های قارچی در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، پزشک ممکن است مصرف طولانی‌تر و مداوم را تجویز کند.

قرص فلوکونازول ۱۰۰ چیست؟

قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلی‌گرم یک داروی ضدقارچ از دسته تری‌آزول‌ها است که برای درمان عفونت‌های قارچی ناشی از گونه‌های کاندیدا به‌کار می‌رود. این دارو معمولاً برای درمان عفونت‌های خفیف تا متوسط مانند کاندیدیازیس دهانی، واژینال، یا پوستی تجویز می‌شود. قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلی‌گرم به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و از طریق مهار تولید ارگوسترول، که جزء ضروری دیواره سلولی قارچ‌هاست، رشد و تکثیر قارچ‌ها را متوقف می‌کند. این دوز اغلب به‌عنوان بخشی از درمان روزانه در یک دوره مشخص مصرف می‌شود و در موارد پیشگیری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف این دارو نیازمند پایبندی به دوز و دوره درمان تجویز شده توسط پزشک است تا از اثربخشی و جلوگیری از عود عفونت اطمینان حاصل شود.

طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۱۰۰

قرص فلوکونازول ۱۰۰ میلی‌گرم به‌صورت خوراکی و معمولاً یک بار در روز مصرف می‌شود. دوز و مدت مصرف آن به نوع و شدت عفونت قارچی بستگی دارد؛ برای کاندیدیازیس دهانی یا واژینال، ممکن است مصرف یک قرص روزانه به مدت ۷ تا ۱۴ روز تجویز شود. این دارو را می‌توان با یا بدون غذا مصرف کرد، اما اگر مصرف آن باعث تحریک معده شود، بهتر است همراه با غذا میل شود. پایبندی به دوره درمان کامل، حتی در صورت بهبود علائم، ضروری است تا از بازگشت عفونت جلوگیری شود. در صورت فراموش کردن یک دوز، باید به‌محض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه به دوز بعدی نزدیک باشد. مشورت با پزشک پیش از شروع درمان، به‌ویژه برای افراد با مشکلات کبدی یا تداخلات دارویی، الزامی است.

قرص فلوکونازول ۱۵۰ چیست؟

قرص فلوکونازول ۱۵۰ میلی‌گرم یک داروی ضد قارچ قوی است که برای درمان عفونت‌های قارچی مختلف استفاده می‌شود. این دارو معمولاً برای عفونت‌های قارچی واژن، دهان، گلو، مری و سایر نقاط بدن مانند پوست و ریه‌ها تجویز می‌شود. فلوکونازول با مهار تولید استرول‌های ضروری در دیواره سلولی قارچ‌ها، مانع رشد و تکثیر آن‌ها می‌شود.

این دارو به صورت یک کپسول خوراکی و معمولاً در دوز ۱۵۰ میلی‌گرمی برای مصرف تک‌دوز در درمان عفونت‌های واژینال تجویز می‌شود. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد، زیرا ممکن است عوارض جانبی مانند تهوع، سردرد یا درد شکمی ایجاد کند. همچنین در صورت بارداری یا داشتن بیماری‌های کبدی، باید احتیاط بیشتری در مصرف آن انجام شود. رعایت دستورالعمل‌های پزشک و مصرف دقیق دارو می‌تواند به بهبود سریع‌تر و جلوگیری از عود مجدد عفونت کمک کند.

طریقه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰

قرص فلوکونازول ۱۵۰ میلی‌گرم معمولاً برای درمان عفونت‌های قارچی واژینال (کاندیدیازیس) به صورت یک دوز واحد مصرف می‌شود. این دارو را می‌توان با یا بدون غذا استفاده کرد و برای اطمینان از اثربخشی بهتر است با یک لیوان آب میل شود. در مواردی که عفونت شدیدتر است یا نیاز به پیشگیری از عفونت‌های مکرر وجود دارد، پزشک ممکن است مصرف دوزهای بیشتری را در فواصل معین تجویز کند. این دارو باید طبق تجویز پزشک مصرف شود و از استفاده خودسرانه یا افزایش دوز خودداری شود. در صورت بروز عوارضی مانند تهوع، سردرد یا علائم غیرمعمول، مصرف دارو را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

مکانیسم اثر قرص فلوکونازول یا کپسول فلوکونازول

قرص فلوکونازول از طریق مهار آنزیم سیتوکروم P-۴۵۰ فعالیت ضد قارچی انجام می‌دهد. با مهار این آنزیم، تولید یک جزء حیاتی در غشاء سلولی قارچ مختل می‌گردد و نمی‌تواند به زندگی و رشد ادامه دهد. بنابراین عفونت قارچی با از بین رفتن قارچ، درمان می‌شود.

متن انگلیسی:
Fluconazole is an effective antifungal agent that may be used to treat certain fungal infections.
ترجمه فارسی:
فلوکونازول یک عامل ضد قارچی موثر است که ممکن است برای درمان برخی عفونت‌های قارچی استفاده شود.

به نقل از سایت drugs

آیا فلوکونازول یک آنتی بیوتیک ضد قارچ پوستی است؟

فلوکونازول آنتی بیوتیک نیست اما یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونت‌های ناشی از انواع مختلف قارچ استفاده می‌شود. آنتی بیوتیک‌ها برای از بین بردن بیماری باکتریایی کاربرد دارند.

فلوکونازول برای چیست؟
فلوکونازول برای درمان عفونت‌ های قارچی استفاده می‌ شود.

نحوه مصرف کپسول فلوکونازول یا قرص فلوکونازول

قبل از مصرف داروی دیفلوکان حتما دستورالعمل روی جعبه را بخوانید و دستورالعمل‌های پزشک را رعایت کنید. معمولا پس از چند روز استفاده از این دارو علائم عفونت کاهش پیدا می‌کند. اما نباید مصرف دارو را خودسرانه قطع کنید. قطع زودهنگام دارو باعث می‌شود عفونت پس از مدت کوتاهی دوباره عود کند.

همچنین موارد زیر را نیز به خاطر داشته باشید:

  • معمولا پزشک مصرف آن را یک‌بار در روز توصیه می‌کند.
  • فلوکونازول را می‌توانید همراه یا بدون غذا مصرف کنید.
  • مقدار دوز دارو باتوجه‌به نوع و شدت بیماری تعیین می‌شود.
  • گاهی این دارو تنها برای یک دوز تجویز شده و گاهی لازم است تا چندین روز یا چندین هفته مصرف آن را ادامه داد.
  • اگر پزشک نوع شربت این دارو را تجویز کرده است، قبل از مصرف آن را خوب تکان دهید و سپس استفاده کنید.
  • قرص و کپسول آن را کامل ببلعید و از جویدن یا خردکردن قرص خودداری کنید.
  • سوسپانسیون خوراکی را قبل از مصرف به خوبی تکان دهید و از پیمانه‌ی همراه با دارو میل کنید.

برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد نحوه مصرف این دارو می‌توانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید.

طریقه استفاده از کپسول فلوکونازول هر سه روز یکبار

گاهی مصرف فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی واژن به صورت تک دوز، دو دوز یا سه دوز تجویز می‌شود. نحوه مصرف آن به صورت هر ۷۲ ساعت ۱ عدد است، یعنی مصرف قرص فلوکونازول هر سه روز یکبار باید انجام شود تا اثربخش باشد.

پس اگر شنبه یک عدد کپسول یا قرص فلوکونازول را میل می‌کنید، دوز بعدی را باید سه شنبه میل کنید و اگر سه عدد برای شما تجویز شده است، دوز آخر را باید جمعه میل کنید.

مصرف بیش از حد فلوکونازول یا قرص آوی فلازول ۱۵۰ خطرناک است؟

در صورت مصرف بیش از حد کپسول فلوکونازول یا قرص آن سریعا با اورژانس تماس بگیرید. مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند و معمولا ابتدا علائم زیر ظاهر می‌شوند:

  • ترس، سوءظن و سایر تغییرات ذهنی
  • دیدن، شنیدن یا احساس چیزهایی که وجود ندارند.

فراموشی مصرف یک یا چند دوز فلوکونازول

اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی بود، نوبت فراموش‌شده را نادیده بگیرید. در نوبت بعدی دوز دارو را دوبرابر نکنید.

نحوه صحیح مصرف فلوکونازول چگونه است؟

برای جلوگیری از عوارض مشاوره بگیر!

قرص فلوکونازول برای چیست؟ (موارد مصرف قرص دیفلوکان)

برای درمان عفونت قارچی مانند عفونت قارچی واژن، دهان، مری، شکم، گلو، خون، ریه‌ها و سایر اندام‌های بدن می‌توان از داروی ضدقارچ فلوکونازول استفاده کرد. همچنین در رفع برفک دهان که نوعی عفونت قارچی است این دارو کاربرد دارد.

گاهی برای درمان عفونت‌های قارچی جدی ریه، چشم، داروی درمان قارچ معده، پوست یا ناخن نیز این دارو تجویز می‌شود. برای جلوگیری از عفونت قارچی در بیماران مبتلا به ایدز هم این قرص ضدقارچ می‌تواند مفید باشد.

با ما همراه باشید و با موارد مصرف این دارو آشنا شوید:

داروی فلوکونازول چه کاربردی دارد؟

۱. قرص فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن – یا قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای کاندیدیازیس

یکی از مهم‌ترین موارد مصرف فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی کاندیدیازیس واژن است. کاندیدا نوعی قارچ بیماری‌زا است که واژن، رحم و مجاری ادراری را درگیر می‌کند (می‌تواند دهان و بخش‌های دیگر بدن را هم درگیر کند). علائم این عفونت خارش، ترشحات سفید پنیری و سوزش ادرار است. اگر این علائم را دارید، باید به دکتر زنان مراجعه کنید و از مصرف سرخودانه داروی ضد قارچ کاندیدا پرهیز کنید.

  • نحوه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای عفونت واژن:

نحوه مصرف قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای عفونت قارچی واژن بستگی به تعداد دوز تجویزی دارد. اگر یک عدد برای شما تجویز شده، همان روز آن را میل کنید. اگر دو عدد یا سه عدد باشد، معمولا هر ۷۲ ساعت ۱ قرص برای شما تجویز می‌شود.

  • نحوه مصرف فلوکونازول ۱۰۰ برای عفونت واژن:

اگر عفونت واژن (یا عفونت قارچی در هر بخش دیگر بدن) راجعه و مکرر باشد، معمولا برای درمان آن از ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم قرص یا کپسول فلوکونازول هفته‌ای یک عدد به مدت ۶ ماه کمک گرفته می‌شود.

مصرف قرص فلوکونازول 150 برای عفونت واژن
یکی از مهم‌ترین موارد مصرف فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی کاندیدیازیس واژن است.

۲. قرص فلوکونازول برای پسردار شدن

قرص فلوکونازول یک قرص قلیایی کننده رحم است و برخی خانم‌ها برای پسردار شدن این قرص را مصرف می‌کنند. معمولا محیط قلیایی رحم به ترکیب اسپرم‌های حاوی کروموزوم‌های y با تخمک می‌انجامد و جنین ایجاد شده پسر خواهد بود، اما این ثابت شده نیست.

برخی از متخصصان زنان برای تعیین جنسیت قبل از بارداری ممکن است قرص فلوکونازول ۵۰ را برای مدت ۱۰ روز تجویز کنند. البته استفاده‌ی اینگونه از دارو می‌تواند منجر به عوارض در مصرف کننده شود. از طرفی استفاده از روش‌های قلیایی‌کننده‌ی محیط رحم از روش‌های تعیین جنسیت قطعی نیستند.

۳. کپسول فلوکونازول ۲۰ برای عفونت قارچی مغزی (مننژیت کریپتوکوکی)

۲ تا ۴ عدد کپسول فلوکونازول ۲۰۰ (۴۰۰-۸۰۰ میلی گرم در روز) به همراه فلوسیتوزین (۱۰۰-۱۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم در روز) به مدت ۶ هفته جایگزینی برای استفاده از آمفوتریسین B است. احتمال سمیت با این رژیم دارویی زیاد است، بنابراین در تمام موارد مننژیت کریپتوکوکی، توجه دقیق به مدیریت فشار داخل جمجمه برای اطمینان از نتیجه بالینی مطلوب ضروری است.

۴. درمان عفونت قارچی مری با کپسول فلوکونازول ۲۰۰

درمان عفونت کاندیدایی مری با تجویز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم فلوکونازول به صورت خوراکی و روزانه تا ۳ هفته امکان‌پذیر است. اگر بیمار نتواند دارو را میل کند، ۴۰۰ میلی‌گرم آمپول فلوکونازول به صورت وریدی تجویز می‌شود.

۵. قرص فلوکونازول برای قارچ پوستی

اگر به عفونت‌های قارچی پوستی، مثلا قارچ انگشت شست پا، مبتلا شده‌اید، از فلوکونازول برای درمان آن کمک گرفته می‌شود. بنابراین قرص فلوکونازول برای قارچ ناخن شست پا یا عفونت‌های قارچی پوست سر و انگشتان کاربرد دارد.

  • طریقه مصرف کپسول فلوکونازول ۵۰ یا قرص فلوکونازول ۱۵۰ برای قارچ پوستی:

مصرف هفته‌ای یکبار قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا مصرف روزی یک عدد قرص فلوکونازول ۵۰ روش درمانی قارچ پوستی است.

قرص فلوکونازول برای قارچ پوستی
مصرف هفته‌ای یکبار قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا مصرف روزی یک عدد قرص فلوکونازول ۵۰ روش درمانی قارچ پوستی است.

۶. شامپو فلوکونازول ۱۵۰ یا قرص ضد قارچ فلوکونازول برای قارچ سر

قارچ پوست سر معمولا با درمان‌های موضعی مانند پماد، لوسیون فلوکونازول یا شامپو فلوکنازول برطرف می‌شود. انواع داروهای ضدقارچ از جمله این دارو می‌توانند به درمان این مشکل کمک کنند. گاهی نیز ممکن است مصرف هفته‌ای یک عدد از قرص فلوکونازول یا مصرف تک دوز این دارو توصیه شود.

۷. کپسول فلوکونازول برای برفک دهان نوزادان و کودکان

خوشبختانه درمان برفک دهان به سادگی با داروهای ضد قارچی ممکن است. بسته به شدت عفونت، سن و وزن فرزند شما از دوزهای مختلف نیستاتین و فلوکونازول به شکل قرص یا شربت کمک گرفته می‌شود.

  • طریقه مصرف کپسول فلوکونازول برای برفک دهان (یا شربت):

در نوزادان و کودکان ۶ ماه تا ۱۳ سال، دوز و طریقه مصرف فلوکونازول بر اساس وزن و توسط پزشک تعیین می‌شود (معمولا ۶ میلی‌گرم بر ۱ کیلوگرم برای روز اول و ۳ میلی‌گرم بر ۱ کیلوگرم برای مصرف روزانه تا ۳ هفته).

۸. فلوکونازول برای عفونت ادراری

گاهی عفونت قارچی می‌توند مجاری ادراری را درگیر کند، در این صورت از داروی فلوکونازول برای درمان سوزش و تکرر ادرار ناشی از قارچ استفاده می‌شود. معمولا از ۴۰۰ میلی‌گرم فلوکونازول به صورت روزانه تا دو هفته کمک گرفته می‌شود.

عوارض قرص فلوکونازول ۱۵۰ یا دوزهای دیگر

برخی از عوارض جانبی داروی دیفلوکان رایج بوده و در بسیاری از افراد دیده می‌شود. از جمله مهمترین عوارض فلوکنازول باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع
  • درد معده
  • اسهال
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تغییر در حس چشایی
  • ریزش مو

برخی عوارض جانبی نادر بوده، اما باید آنها را جدی گرفت. در صورت بروز هر یک از عوارض زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • تنگی نفس
  • لرز
  • مدفوع به رنگ خاک رس
  • سرفه
  • ادرار تیره
  • ضربان قلب سریع
  • تب
  • مشکل در بلع
  • کهیر، خارش یا بثورات پوستی
  • ازدست‌دادن اشتها
  • پف یا تورم پلک‌ها
  • بوی نامطبوع نفس
  • درد بالای سمت راست شکم
  • استفراغ خونی
  • زردی پوست و چشم

عوارض قرص فلوکونازول بر پریود

هیچ عارضه‌ای از فلوکونازول بر پریود در مطالعات متنوع دیده نشده است. بنابراین اگر نگران هستید که فلوکونازول باعث عقب افتادن پریود میشود، این باور غلط را کنار بگذارید. داروی دیفلوکان روی پریود تاثیری نداشته و می‌توان به‌راحتی از مصرف فلوکونازول در پریودی بهره برد. البته در برخی افراد مصرف این قرص همراه با داروهای ترکیبی مانند داروهای پیشگیری از بارداری باعث خونریزی ناگهانی یا لکه بینی می‌شود.

تداخلات دارویی فلوکونازول
قرص دیفلوکان ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض شدید شود.

موارد احتیاط و منع مصرف قرص فلوکونازول ۱۰۰، ۵۰، ۱۵۰ و ۲۰۰

درصورتی‌که هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشک داروی شما را تغییر دهد:

  • بیماری کبدی
  • مشکلات قلبی (این دارو مشکلات ریتم قلب را افزایش می‌دهد.)
  • حساسیت به سایر داروهای ضدقارچی
  • مشکل در هضم قند یا شیر (شربت آن حاوی ساکارز است.)
  • عدم تعادل مواد معدنی
  • سوء جذب فروکتوز
  • بیماری کلیوی در اثر حساسیت به فلوکونازول

این قرص ضدقارچ به‌ندرت باعث مشکلات کبدی می‌شود. اما اگر علائمی مانند حساسیت به لمس، ادرار تیره، کاهش اشتها، تب و حالت تهوع داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

گاهی ممکن است این دارو باعث بروز مشکلات پوستی شود. اگر دچار خارش، بثورات پوستی یا هر تغییری در سطح پوست شدید، به پزشک اطلاع دهید.

این دارو در برخی افراد می‌تواند باعث مشکلات غده فوق‌کلیوی شود. اگر دچار تیرگی پوست، اسهال، سرگیجه، ازدست‌دادن اشتها، تهوع و خستگی شدید، به پزشک اطلاع دهید.

اینفوگرافی موارد احتیاط مصرف فلوکونازول
چه کسانی باید فلوکونازول را با احتیاط مصرف کنند یا مصرف نکنند؟

فلوکونازول ۱۵۰ در بارداری و شیردهی

این دارو ممکن است به جنین آسیب وارد کند. به همین دلیل نباید در دوران بارداری مصرف شود. اگر قصد بارداری دارید، به پزشک اطلاع داده تا داروی شما را تغییر دهد. پس از مصرف آخرین نوبت دارو حداقل باید یک هفته از بارداری جلوگیری کنید.

آیا قرص فلوکونازول در شیردهی ضرر دارد؟ دررابطه‌با انتقال این دارو از شیر مادر به نوزاد اطلاعات کاملی وجود ندارد. بهتر است برای استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

درمان سریع عفونت قارچی واژن با بهترین دکتر از دکترِتو

آیا قرص فلوکونازول باعث سقط جنین میشود؟

هر گونه قرار گرفتن مادر در معرض فلوکونازول در دوران بارداری ممکن است خطر سقط خود به خودی را افزایش دهد و دوزهای بالاتر از ۱۵۰ میلی‌گرم در طول سه ماهه اول نیز ممکن است با خطر ناهنجاری‌ بسته شدن سپتوم قلب همراه باشد. بنابراین عوارض کپسول فلوکونازول در بارداری خطرناک است.

قرص فلوکونازول برای کیست تخمدان

فلوکونازول بر درمان کیست تخمدان اثر ندارد. همچنین فلوکونازول بر سیکل تخمدان و تخمک گذاری اثر ندارد؛ باوجود اینکه به راحتی از از پلاسما وارد اندام‌های ژنیتال زنانه می‌شود و عفونت‌های قارچی این بخش‌ها را درمان می‌کند.

قرص فلوکونازول برای کیست تخمدان
فلوکونازول بر درمان کیست تخمدان اثر ندارد.

تداخلات دارویی فلوکونازول چیست؟

دیفلوکان ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض شدید شود. همچنین مصرف برخی داروها هم‌زمان با این داروی ضدقارچ باعث کاهش تاثیر هر یک از داروها می‌شود. به همین دلیل باید پیش از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کرده و سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به متخصص اطلاع دهید.

فلوکونازول با داروهای زیر تداخل دارد:

  • آلفوزوسین
  • آمیودارون
  • بپریدیل
  • بوپرنورفین
  • سیتالوپرام
  • کلاریترومایسین
  • دوفتیلید
  • اریترومایسین

دقت داشته باشید که لیست تداخلات دارویی این دارو کامل نیست. برای اطلاعات بیشتر بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

اطلاعات دارویی بیشتر درباره قرص فلوکونازول

در ادامه به اطلاعات اضافه‌تری در مورد اشکال دارویی، قیمت و اسامی رایج این دارو پرداخته‌ایم.

اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
کپسول فلوکونازول پارس دارو ۱۵۰ میلی‌گرمآپرپیتانتسردرد
کپسول فلوکنازول زهراوی ۱۰۰ میلی‌گرمآستمیزولسرگیجه
کپسول فلوکونازول امین ۱۵۰ میلی‌گرمبودزونایداستفراغ
کپسول فلوکونازول زهراوی ۱۵۰ میلی‌گرمسیزاپرایددرد شکمی
کپسول فلوکونازول پارس دارو ۵۰ میلی‌گرممتینیبتپش قلب
مشخصات داروی فلوکونازول

قیمت قرص فلوکونازول در سال ۱۴۰۳

قرص ضد قارچ فلوکونازول یا دیفلوکان در دوزهای مختلفی عرضه می‌شود که قیمت آنها با هم تفاوت دارد. اگر بخواهید بسته ۳۰ عددی قرص فلوکونازول ۱۵۰ با برند ایرانی خریداری کنید، قیمت آن حدود ۹۲ هزار تومان است.

نتیجه‌ گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر دچار عفونت قارچی هستید یا برای جلوگیری از عفونت، پزشک داروی فلوکونازول را برای شما تجویز کرده است، باید به عوارض و تداخلات دارویی آن توجه داشته باشید. متخصص باتوجه‌به نوع بیماری و سن بیمار ممکن است شربت، قرص یا کپسول فلوکونازول را تجویز کند. اگر زودهنگام مصرف دارو را قطع کنید، احتمال بازگشت عفونت وجود دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو می‌توانید از بهترین دکتر متخصص عفونی یا دکتر متخصص زنان نوبت حضوری دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

مصرف همزمان فلوکونازول و شیر توصیه نمی‌شود. بهتر است حداقل یک ساعت قبل از مصرف فلوکونازول و دو ساعت بعد از آن از مصرف شیر و سایر فرآورده‌های لبنی خودداری کنید. این فاصله زمانی به دارو اجازه می‌دهد تا به طور کامل جذب شود و از کاهش اثر آن جلوگیری می‌کند.

اگر عفونت گوش ناشی از قارچ باشد، ممکن است پزشک از قطره‌های ترکیبی ضد قارچ استفاده کنید. این قطره‌ها حاوی فلوکونازول، کلوتریمازول و میکونازول هستند.

عفونت ریه با منبع قارچی با علائمی مانند سرفه شدید (گاهی همراه با خون)، درد قفسه سینه و خستگی همراه است. در این شرایط این داروی ضدقارچ می‌تواند برای درمان مفید باشد.

خیر، مصرف قرص فلوکونازول بدون نسخه پزشک توصیه نمی‌شود. این دارو برای درمان عفونت‌های قارچی تجویز می‌شود و مصرف خودسرانه آن می‌تواند عوارضی مانند حساسیت، اختلال در عملکرد کبد و کلیه و تداخل با سایر داروها را به دنبال داشته باشد.

قبل از مصرف هر دارویی، حتی داروهای بدون نسخه، حتما با پزشک یا داروساز مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند دوز مناسب و نحوه مصرف دارو را براساس شرایط شما تعیین کنند.

خیر، فلوکونازول به طور معمول برای درمان ریزش مو تجویز نمی‌شود. این دارو عمدتاً برای درمان عفونت‌های قارچی مانند عفونت‌های قارچی پوست، ناخن و واژن استفاده می‌شود. در واقع، یکی از عوارض جانبی احتمالی فلوکونازول، ریزش مو است. به‌خصوص در افرادی که از دوزهای بالا و برای مدت طولانی از این دارو استفاده می‌کنند، احتمال ریزش مو بیشتر است.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره فلوکونازول

  1. سپیده گفت:

    سلام دکتر من ترشح زرد رنگ رحم دارم و پریودیم عقب میوفته یک هفته آمپول جنتومایسین مصرف کردم ولی هنوز اذیتم درد زیر شکم دارم و مجردم موردی ندارد از این قرص مصرف کنم ؟!

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، ترشح زرد رنگ و درد زیر شکم ممکن است نشان‌دهنده عفونت یا التهاب در ناحیه رحم یا دستگاه تناسلی باشد. اگرچه آمپول جنتامایسین برای درمان برخی عفونت‌ها مؤثر است، اگر علائم شما بهبود نیافته است، ممکن است نیاز به بررسی دقیق‌تر داشته باشید. مصرف داروهای دیگر بستگی به نوع عفونت و تشخیص پزشک دارد. توصیه می‌کنم هرچه سریع‌تر با پزشک مشورت کنید تا داروی مناسب‌تر برای درمان مشکل شما تجویز شود. در عین حال، تا زمانی که مشکل کاملاً درمان نشده، بهتر است از رابطه جنسی پرهیز کنید.

  2. سپیده گفت:

    سلام دکتر من مجردم و ترشح زرد رنگ دارم آمپول جنتومایسین مصرف کردم و هنوز پریودیم عقب میوفته و زیر دلم درد می‌کنه و ترشح زرد رنگ دارم این قرص رو بخورم خوب میشم؟!

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، ترشح زرد رنگ و درد زیر شکم ممکن است نشان‌دهنده عفونت در ناحیه تناسلی باشد. این علائم می‌تواند ناشی از عفونت باکتریایی یا قارچی باشد. اگرچه فلوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی موثر است، اما برای تشخیص درست و درمان مناسب باید ابتدا علت عفونت مشخص شود. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها مانند جنتومایسین ممکن است برای عفونت‌های باکتریایی مفید باشد، اما اگر علائم شما ادامه دارد، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا درمان مناسب‌تر و دقیق‌تری برای شما تجویز شود. در صورت لزوم، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری برای شناسایی نوع عفونت انجام دهد.

  3. Af گفت:

    سلام من در دوره شیردهی هستم ماه ۱۴ شیردهی دچار عفونت واژن شدم و خارش و سوزش داشتم دکتر قرص فلوکونازول ۱۵۰ تجویز کردن روزی یک عدد تا سه روز ولی بعد از مصرف دوز دوم سینه ی سمت راستم متورم شده و خیلی دردناک امکان داره از عوارض این قرص باشه؟
    و برای درد سینه ام باید چیکار کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! تورم و درد سینه ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی یا عوارض دارویی باشد، ولی این مشکل معمولاً به فلوکونازول مربوط نیست. برای کاهش درد سینه، می‌توانید از کمپرس گرم یا سرد استفاده کنید. همچنین، اگر درد یا تورم ادامه پیدا کرد، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری برای بررسی علل دیگر انجام دهد.
      حتمن به پزشک مراجعه کنید
      متخصص زنان و زایمان

  4. اصغر گفت:

    سلام
    تشکر از عوامل سایت دکترتو
    سوال بنده در خصوص تداخل دارویی کپسول فلوکونازول ۱۵۰ با قرصهای آپیکسابان و متورال و پنتوپرازول هستش. دکتر بخاطر جدا شدن ناخن شصت از گوشت این کپسول رو تجویز کردن. ضمنا بنده ۴۰ روز پیش عمل قلب انجام دادم.
    ممنون میشم در خصوص امکان استفاده از این کپسول بنده رو راهنمایی بفرمایید.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! کپسول فلوکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود و معمولاً تداخلات خاصی با داروهای آپیکسابان (رقیق‌کننده خون)، متورال (برای فشار خون و ضربان قلب) و پنتوپرازول (برای مشکلات معده و اسید) ندارد. با این حال، باید مراقب تداخل‌های ممکن با سایر داروهای مصرفی و وضعیت خاص قلبی شما باشیم، خصوصاً پس از عمل قلب.

    2. همیار.دکترتو گفت:

      کپسول فلوکونازول یک داروی ضدقارچ است و مصرف آن در کنار داروهایی که شما اشاره کردید (آپیکسابان، متورال و پنتوپرازول) نیازمند دقت است، به‌ویژه با توجه به سابقه عمل قلب شما. برای اطمینان بیشتر و مشاوره دقیق‌تر، می‌توانید از یک دکتر متخصص قلب یا عفونی در دکترتو نوبت بگیرید.

  5. مامان رایمن گفت:

    پسرم از اواخر ماه اولش حساسیت پروتین گاوی پیدا کرده اول صورتش بود پسرش حالت کنه مانند ولی الان تمام بدنش هس. دکتر کپسول فلو ککونازون۵۰و پودر سفالکسین تجویز کرده
    نمیدونم کپسول را چطور مصرف کنم پسرم الان سه ماهه‌اس

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به اینکه پسر شما سه ماهه است و داروهای تجویزی شامل کپسول فلوکونازول و پودر سفالکسین است، مهم است که دوز و نحوه مصرف داروها را طبق دستورات پزشک انجام دهید. معمولاً فلوکونازول به صورت کپسول مصرف می‌شود که باید مطابق دستور پزشک برای سن و وزن کودک تجویز شود. در مورد پودر سفالکسین نیز معمولاً باید آن را با آب مخلوط کرده و به صورت شربت برای کودک بدهید. اما چون کودک شما بسیار کوچک است، پیشنهاد می‌کنم قبل از شروع مصرف، حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید تا دوز دقیق داروها و نحوه مصرف برای سن و شرایط او تنظیم شود.

  6. اعظم گفت:

    با درود فراوان وسپاس از زحماتتون،ببخشیدمتخصص زنان به غیر از شیاف آفی تریمازول۱۰۰ ومترونیدازول۵۰۰,چهارعدد فلوکونازول هم داده با مصرف یک روز درمیان،لیکن شما قیدکردیدهر۷۲ساعت! لطفاً راهنمایی فرمایید.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      با سلام و احترام، مصرف فلوکونازول به طور معمول هر ۷۲ ساعت برای درمان عفونت‌های قارچی پیشنهاد می‌شود، اما گاهی پزشکان ممکن است دستور متفاوتی بدهند که بسته به نوع عفونت، شدت آن و شرایط بیمار است. در صورتی که پزشک شما مصرف چهار عدد فلوکونازول به صورت یک روز در میان را تجویز کرده‌اند، ممکن است با توجه به وضعیت خاص شما این برنامه درمانی مناسب باشد. در هر صورت، بهتر است طبق دستورات پزشک عمل کنید

  7. دلارام گفت:

    سلام وقتتون بخیرداروی فلوکونازول برای من تجویزشده من پریودی های خیلی دردناکی دارم ومجبوربه استفاده ازمسکن هایی مثل ژلوفن هستم یاهفت درد و… مشکلی نداره؟یااین دارو باداروهای سرماخوردگی مثل دیفن هیدرامین وکوریزان تداخل نداره؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و وقت بخیر،
      داروی فلوکونازول معمولاً برای درمان عفونت‌های قارچی تجویز می‌شود و در صورت مصرف صحیح معمولاً تداخلی با داروهای دیگر نخواهد داشت. اما مصرف همزمان آن با مسکن‌هایی مثل ژلوفن مشکلی ندارد، ولی توجه داشته باشید که استفاده مکرر از مسکن‌های ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌تواند به معده آسیب بزند، بنابراین در صورت نیاز به مسکن، بهتر است از روش‌های ایمن‌تر مثل داروهای ضد درد ملایم یا مشاوره با پزشک خود استفاده کنید.
      در مورد تداخل با داروهای سرماخوردگی مانند دیفن هیدرامین و کوریزان، معمولاً تداخل جدی وجود ندارد، اما همیشه بهتر است برای اطمینان از مصرف همزمان هر دو دارو با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

  8. نوشین هستم گفت:

    نوشتن هفتگی دو عدد یعنی باهم دو قرص رو بخورم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نه، معمولاً منظور از نوشتن “هفتگی دو عدد قرص فلوکونازول” این است که در طول هفته یک عدد قرص فلوکونازول مصرف کنید. یعنی یکی از این دو قرص را در هر هفته به صورت جداگانه مصرف کنید. بهتر است دستور پزشک خود را دقیقاً دنبال کنید و در صورت شک، از پزشک یا داروساز خود بپرسید که دقیقاً چگونه باید دارو را مصرف کنید.

  9. مونا گفت:

    سلام وقت بخیر.خداقوت
    من ۲۰سال پیش رابطه جنسی چند تا الان سیستم ایمنیم ضعیف شده لاغرم ایا این قرص فلو کلونال خوبه بخورم روی سیستم ایمنیم ثاثیر داره قوی میشم درضمن سیستم ایمنیم ضعیف نمیشه ۱۵۰ بخورم یا ۱۰۰
    ممنونم راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، وقت شما هم بخیر. ابتدا باید بگویم که رابطه جنسی گذشته به خودی خود نمی‌تواند عامل اصلی ضعف سیستم ایمنی شما باشد. ضعف سیستم ایمنی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند استرس، تغذیه نامناسب، بیماری‌های مزمن یا اختلالات ژنتیکی باشد.

      در مورد قرص فلوکلونال (که معمولاً برای تقویت سیستم ایمنی یا درمان برخی بیماری‌های خودایمنی تجویز می‌شود)، برای تصمیم‌گیری در مورد استفاده از آن باید ابتدا نظر پزشک متخصص را جویا شوید، زیرا دوز مناسب و مدت زمان مصرف باید متناسب با وضعیت سلامت فرد تنظیم شود. مصرف ۱۵۰ میلی‌گرم ممکن است دوز بالایی باشد، به‌ویژه اگر برای تقویت سیستم ایمنی تجویز نشده باشد.

      اگر سیستم ایمنی ضعیف دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیق این ضعف مشخص شود و درمان مناسبی برای شما تجویز گردد. درمان‌های مختلفی برای تقویت سیستم ایمنی وجود دارند که شامل رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، خواب کافی و مدیریت استرس می‌باشند. بنابراین، به جای خوددرمانی، مشاوره پزشک بسیار مهم است.

  10. امید گفت:

    سلام
    دوستان اگر بدن بخاطر مشکلات سیستم ایمنی و آلرژی دچار عفونت قارچی شده باشه احتمال ابتلای مجدد به قارچ بیشتره.
    ضمنا یه مطلب تجربی بگم مصرف آنتی بیوتیک ها زمینه فعالیت قارچهای مضر رو فراهم می کنند
    Tel
    @peydayesh

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس از راهنمایی تان
      بله، اگر سیستم ایمنی بدن به هر دلیلی ضعیف یا مختل شود (مانند مشکلات سیستم ایمنی یا آلرژی)، احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی افزایش می‌یابد. سیستم ایمنی ضعیف نمی‌تواند به خوبی با عفونت‌ها مبارزه کند، بنابراین قارچ‌ها ممکن است بیشتر رشد کرده و مشکلات عفونتی تکرار شوند.