فهرست مطالب
آلبندازول یک داروی ضدِکرم و از گروه داروهای بنزیمیدازول است. این دارو برای درمان طیف گستردهای از عفونتهای انگلی در انسان و حیوانات، از جمله کرمهای نواری، کرمهای گرد، کرمهای قلابدار و کرمهای سوزنی استفاده میشود. آلبندازول با مهار توانایی انگلها در جذب گلوکز عمل میکند که منجربه مرگ نهایی آنها میشود.
برای آگاهی بیشتر از نحوه عملکرد این دارو، میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید. همچنین برای تجویز آن، باید به دکتر عفونی مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید از بهترین دکتر عفونی در سراسر کشور، نوبت دریافت کنید.
توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
قرص آلبندازول چیست؟
نام تجاری دارو: آلبنزا
نام رایج دارو: آلبندازول Albendazole
داروی آلبندازول یا قرص البندازول برای درمان بعضی از عفونتهای کرم نواری مانند نوروسیستریکوس و بیماری هیداتید استفادهمیشود.
نحوه مصرف آلبندازول چگونه است؟
در مصرف این دارو، موارد زیر را به خاطر داشتهباشید:
- این دارو را طبق دستور پزشک، بهصورت خوراکی و معمولا ۱ یا ۲ بار در روز، مصرف کنید.
- اگر شما یا فرزندتان با بلعیدن قرص مشکل دارید، میتوانید آن را له کنید یا بجوید و سپس با کمک آب فرو دهید.
- در برخی شرایط، مثلا در صورت ابتلا به بیماری هیداتید، ممکن است پزشک شما مصرف این دارو را به صورت دورهای تجویز کند. بهعنوان مثال ممکن است بعد از یک دورهی ۲۸ روزهی مصرف دارو، ۲ هفته استفاده از آلبندازول را متوقف کند.
- دوز مصرفی داروی آلبندازول به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد.
- برای تاثیرگذاری بیشتر، لازم است داروی آلبندازول را بهصورت منظم مصرف کنید. به یاد داشتهباشید که هر روز دارو را در ساعت مقرر استفاده کنید.
- اگر پزشک شما اینطور صلاحدیده که داروی آلبندازول را در دورههای مصرفی معینی استفادهکنید، بهتر است زمان مجدد مصرف داروی آلبندازول را روی تقویم علامتگذاری کنید.
- حتی اگر بعد از چند روز مصرف دارو علائم بیماری ناپدید شدند، تا اتمام دورههای درمانی به مصرف داروی آلبندازول ادامهدهید. توقف دارو بهطور خودسرانه ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود.
- در صورت استفاده از داروی آلبندازول از خوردن گریپفروت یا نوشیدن آب گریپفروت اجتناب کنید، مگر اینکه پزشکتان به شما اطمینان بدهد که میتوانید با خیال راحت این کار را انجامدهید.
- مصرف گریپفروت میتواند احتمال ابتلا به عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد. برای دانستن جزئیات بیشتر با پزشک خود یا دکتر داروخانه صحبتکنید.
- در صورتیکه تغییری در وضعیت بیماری شما حاصل نشد یا حالتان وخیمتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
- داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
- این دارو فقط برای درمان وضعیت فعلی شما تجویز شدهاست. بدون صلاحدید پزشک آن را برای درمان عفونتهای دیگر بهکار نبرید.
- پیش از مصرف داروی آلبندازول و پس از مصرف آن، بهطور منظم، باید آزمایشهایی از قبیل آزمایشهای کبدی، تست بارداری و شمارش کامل خون انجام بگیرد. تمامی ملاقاتهای پزشکی و آزمایشگاهی خود را به موقع انجام دهید. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
قرص آلبندازول برای چیست؟
آلبندازول دارویی است که برای درمان انواع عفونتهای انگلی در انسان و حیوانات استفاده میشود. این دارو طیف وسیعی از کرمهای انگلی، از جمله کرمهای گرد، کرمهای قلابدار، کرمهای سوزنی، کرمهای شلاقی، کرمهای نواری و کرمهای نخی را رفع میکند. قرص آلبندازول به اشکال مختلف موجود است و برای انگلهای خارجی یا داخلی قابلاستفاده است.
- قرص آلبندازول انسانی: معمولا برای درمان عفونتهایی مانند نوروسیستیسرکوزیس (بیماری ناشی از لارو کرم نواری در مغز) و بیماری هیداتید (بیماری ناشی از لارو کرم نواری در کبد، ریه یا سایر اندامها) استفادهمیشود. آلبندازول انسانی همچنین برای درمان هلمینتیازیس منتقله از خاک، کاربرد دارد.
- آلبندازول دامی: آلبندازول دامپزشکی برای درمان عفونتهای انگلی (کرمهای گرد، کرمهای نواری و سایر کرمهای انگلی) در حیوانات استفادهمیشود (بهخصوص در دامها از جمله گاو و گوسفند).
- آلبندازول برای کبوتر: نوعی آلبندازول دامپزشکی است که برای درمان عفونتهای انگلی در کبوتر و سایر پرندگان استفاده میشود.
توجهداشتهباشید که آلبندازول فقط باید تحت راهنمایی و نظارت یک متخصص بیماریهای عفونی یا دامپزشک مصرف شود.
قرص آلبندازول در کدام داروخانه موجود است؟ خرید اینترنتی قرص آلبندازول
قرص آلبندازول بهطور گسترده، در داروخانههای آنلاین و داروخانههای سراسر کشور موجود است. خرید اینترنتی قرص آلبندازول بسیار سریع و راحت است. دقت کنید که خرید از یک منبع معتبر برای اطمینان از کیفیت و ایمنی دارو مهم است.
قیمت قرص آلبندازول ۴۰۰
قیمت قرص آلبندازول ۴۰۰ بسته به برند آن میتواند متفاوت باشد. مثلا قیمت هر بسته قرص آلبندازول از ماه داروی حکیم، ۱۹۲.۰۰۰ تومان است.
دوز مصرفی آلبندازول برای بیماری
دوز آلبندازول بسته به نوع و شدت عفونت تحت درمان متفاوت است. مهم است که دستورالعملهای پزشک یا داروساز تجویزکننده را بهدقت دنبالکنید. بهطورکلی، آلبندازول به صورت خوراکی همراه با غذا مصرف میشود و دوز و مدت درمان، ممکن است بسته به سن، وزن و سلامت کلی فرد متفاوت باشد.
عوارض قرص آلبندازول چیست؟
از جمله عوارض جانبی داروی آلبندازول موارد زیر است:
- حالت تهوع
- استفراغ
- احساس درد در ناحیهی شکم
- سردرد
- ریزش مو
در صورتیکه هر کدام از این عوارض برای مدت طولانی ادامه داشت یا وخیمتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر پزشک داروی آلبندازول را برای شما تجویز کردهاست، مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بودهاست. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی آلبندازول را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند.
در صورتیکه به عوارض جانبی خطرناکی مانند:
- سردردهای شدید و مداوم
- تغییرات بینایی
- زرد شدن پوست
- زرد شدن چشم
- درد شدید معده و شکم
- ادرار تیره
- خستگی غیرمعمول
- کبودی
- خونریزی
- علائم عفونت مانند گلودرد مداوم و تب و لرز
- مشکلات کلیوی مانند تغییر در میزان ادرار
- گیجی
- تشنج
- و سفت شدن گردن مبتلا شدید
بلافاصله موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی آلبندازول نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی مثل:
- علائم پوستی
- خارش
- تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)
- گیجی شدید
- و اختلال تنفسی را تجربه کردید
سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید.
باتوجهبه اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشدهباشد. در این موارد با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
موارد احتیاط مصرف داروی آلبندازول
- پیش از مصرف داروی آلبندازول، اگر به این دارو یا سایر داروهای ضد کرم بنزیمیدازول مانند مبندازول آلرژی دارید، موضوع را با پزشک خود یا دکتر داروخانه مطرح کنید.
- داروی آلبندازول ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود. برای اطلاع از جزئیات بیشتر، با دکتر داروخانه صحبت کنید.
- قبل از استفاده از داروی آلبندازول سوابق پزشکی خود از جمله سابقهی بیمارهای کبدی، مشکلات مجاری صفراوی مثل انسداد و مشکلات خونی و مغز استخوان را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید.
- مصرف داروی آلبندازول ممکن است موجب مشکلات کبدی شود. باتوجهبه اینکه مصرف نوشیدنیهای الکلی خطر ابتلا به مشکلات کبدی را افزایش میدهد، از مصرف الکل حین استفاده از این دارو اجتناب کنید. دربارهی جزئیات بیشتر با پزشک خود یا دکتر داروخانه صحبت کنید.
- قبل از هر گونه جراحی همهی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
مصرف قرص البندازول در بارداری و شیردهی
از آنجا که مصرف داروی آلبندازول ممکن است به جنین آسیب برساند، چنانچه باردار هستید، فقط در صورت نیاز ضروری داروی آلبندازول را مصرف کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمکبگیرید. پیش از شروع مصرف این دارو باید تست بارداری شما منفی باشد. لازم است زنانی که از این دارو استفادهمیکنند تا یک ماه پس از توقف مصرف دارو از روشهای پیشگیری از بارداری مثل استفاده از کاندوم یا قرصهای ضدبارداری استفادهکنند.
این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود. برای مصرف داروی آلبندازول در دوران شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی آلبندازول با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی آلبندازول را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفیتان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز هیچ دارویی نفرمایید. این دارو بهطور کلی با داروی دیگری به طور مشخص تداخل ندارد. اما این دارو با مصرف داروهای زیر، با کاهش اثر مواجه میشود:
- کاربامازپین
- فنوباربیتال
- فنیتوئین
- ریتوناویر
اطلاعات دارویی البندازول و اشکال دارویی
آلبندازول یک داروی آنتیهلم است که در برابر طیف گستردهای از انگلها موثر است. این دارو در اشکال مختلف از جمله قرص، شربت و قرصهای جویدنی موجود است. مکانیسم این دارو به این شکل است که با تداخل در متابولیسم انگلها باعث مرگ آنها میشود. دوز تجویزشده و مدت زمان درمان را به دقت دنبال کنید تا از درمان موثر اطمینانحاصلکنید و خطر عوارض جانبی را به حداقل برسانید.
مصرف قرص آلبندازول همراه با غذا برای بهبود جذب و کاهش خطر ناراحتی معده ضروری است. این دارو معمولا عارضه خاصی ندارد اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ یا اسهال را تجربه کنند. این عوارض معمولا خفیف هستند و پس از درمان خودبهخود برطرف میشوند.
- قرص آلبندازول ۴۰۰: قرص آلبندازول ۴۰۰ شکل رایج و محبوب داروی ضدکرم آلبندازول است. دوز توصیه شدهی قرص آلبندازول ۴۰۰ بستهبه نوع عفونت تحت درمان، متفاوت است. بهعنوان مثال، یک دوز ۴۰۰ میلیگرمی بهطورمعمول برای درمان عفونت کرم سوزنی کافی است، درحالی که برای عفونت کرم قلابدار ممکن است نیاز به دوزهای متعدد در یک دوره چند روزه یا چند هفتهای باشد.
- قرص آلبندازول ۶۰۰: قرص آلبندازول ۶۰۰ شکل دیگری از داروی ضدکرم آلبندازول است که معمولا برای عفونتهای شدیدتر یا مزمن استفاده میشود. در مواردی که برای درمان موثر نیاز به دوز بالاتری از داروی آلبندازول باشد، قرص آلبندازول ۶۰۰ توصیه میشود.
- شربت آلبندازول: شربت آلبندازول معمولا برای درمان عفونتهای انگلی در کودکان و بزرگسالانی که در بلعیدن قرص مشکل دارند، استفاده میشود. فرمول شربت آلبندازول حاوی همان ماده فعال قرص است، اما به شکل مایع که به راحتی قابل اندازهگیری و بلعیدن است. دوز توصیه شده شربت آلبندازول بستهبه نوع عفونت تحت درمان و سن، وزن و سلامت کلی فرد متفاوت است.
- قرص آلبندازول جویدنی: قرص جویدنی آلبندازول حاوی همان ماده فعال قرص و شربت است، اما در فرمولاسیونی که به راحتی جویده و بلعیده میشود، ساخته میشود.
اشکال دارویی | عوارض | تداخلات دارویی |
---|---|---|
قرص بنداکس(بندکس) ۴۰۰ میلیگرم | حالت تهوع | سایمتیدین |
قرص آلبندازول سیپلا ۴۰۰ میلیگرم | استفراغ | دگزامتازون |
درد شکم | پرازیکوانتل | |
اسهال | داروهای ضدتشنج (مانند فنیتوئین یا کاربامازپین) | |
سرگیجه | آنتیاسیدها | |
سردرد | کتوکونازول | |
تب | وارفارین | |
بثورات پوستی یا خارش | تئوفیلین | |
ریزش مو | ریفامپین |
معرفی چند قرص آلبندازول خارجی
چندین مارک خارجی معروف البندازول وجود دارد. برخی از رایجترین آنها عبارتاند از:
- آلبنزا (Albenza): تولید شده توسط Amedra Pharmaceuticals در ایالاتمتحدهآمریکا
- زنتل (Zentel): تولید شده توسط GlaxoSmithKline در انگلستان
- اسکازوله (Eskazole): تولید شده توسط Novartis در کشورهای مختلف
- بندکس (Bendex): تولید شده توسط Medochemie در قبرس
- اندازول (Andazol): تولید شده توسط Crescent Pharmaceuticals در کانادا
- البل (Albel): ساخت آلبرت دیوید در هند
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
داروی آلبندازول یکی از داروهایی است که برای درمان بیماریهای انگلی و کرمی تجویز میشود. اگر به این بیماریها مبتلا باشید، علائمی در شما بروز میکند که برای درمان آن باید به دکتر عمومی یا دکتر عفونی مراجعه کنید. دکتر عفونی در صورت لزوم برای شما داروی آلبندازول را تجویز میکند. اگر نحوه مصرف و عوارض این دارو را نمیشناسید میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو سوالات خود را بپرسید.
در دکترتو میتوانید از بهترین دکتر عفونی در سراسر کشور نوبت آنلاین دریافت کنید. همچنین میتوانید از مشاوره تلفنی دکتر عفونی بهرمند شوید.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام برای کرمک های ریز سوزنی مبندازول مصرف کردم ۳ روز درهفته روزی دو عدد بمدت سه هفته کمی بهترشدم ولی بعد از مدتی دوباره درمقعد احساس نوک نوک زدن و انگار چیزی از ان رد میشود واثرش بشکل یک رد شیری رنگ در لباس زیر تیره کانلا دیده میشود خودانگل راهم یکبار دیدم مثل یک نخ سفید باریک حدود چند میلی متر …الان دکتر البندازول تجویز کرد که به زحمت پیداکردم حدود ۳۰ عدد را مبلغ صد تومان ازاد خریداری کردم ولی توضیحاتی که خواندم کمی مرانگران عوارض ان نموده به گفته پزشک باید درماه دوهفته روزی دوعدد مصرف کنم من اصلا با حیوانات خانگی تماسی ندارم وبرایم باعث تعجب است که این بیماری انگلی که درکودکان شایع است چطور در سن
دوست عزیز
عوارض دارو یک احتمال است نه اینکه حتمن رخ دهد
زیر نظر پزشک
البندازول را استفاده کنید
سلام برای کرمک های ریز سوزنی مبندازول مصرف کردم ۳ روز درهفته روزی دو عدد بمدت سه هفته کمی بهترشدم ولی بعد از مدتی دوباره درمقعد احساس نوک زدن و انگار چیزی از ان رد میشود واثرش بشکل یک رد شیری رنگ در لباس زیر تیره دیده میشود خودانگل راهم دیدم مثل یک نخ سفید باریک حدود چند میلی متر …الان دکتر البندازول تجویز کرد که به زحمت پیداکردم حدود ۳۰ عدد را مبلغ صد تومان ازاد خریداری کردم ولی توضیحاتی که خواندم کمی نگران عوارض مصرفش شدم به گفته پزشک باید درماه دوهفته روزی دوعدد مصرف کنم …من اصلا با حیوانات خانگی تماسی ندارم وبرایم باعث تعجب است که این بیماری انگلی که درکودکان شایع است چطور در سن میانسالی پدیدار شده وآیا خانواده هم باید البندازول مصرف کنند تا درگیرنشوند یا خیر
سلام
عوارض دارو یک احتمال است نه اینکه حتمن رخ دهد
زیر نظر پزشک
البندازول را استفاده کنید
من ۲۱روزه دچارخارش مقعدشدم ازمایش هم دادم عادی بود اما داخل مدفوع کرمک دیدم خودم مبندازول گرفتم خوردم امااثری نداشت بنظرشمااموکسی سیلین بعنوان یه انتی بیوتیک خوبه بخورم؟یابایدالبندازول باشه؟
سلام
در صورت وجود انگل یا کرم
انتی بیوتیک تاثیر ندارد
نیاز به انالسز مدفوع دارید
هیچ دارویی پیشنهاد نمی شود
مگر با معاینه و تجویز پزشک
متخصص گوارش و کبد
سلام من الان حدودیکهفته اس قسمت مقعدخارش خیلی کم دارم داخل مدفوع کرمی ندیدم قرص مبندازول رودوروزشده میخورم تااینکه دورمقعدیه چیزای سفیدخیلی ریزمشاهده کردم که حرکت نداشت بنظرتون این انگله ؟وبعدچه مدت بایددوباره مصرف کنم که کلاازبین بره؟
سلام
احتمال وجود انگل نماتود و سستود وجود دارد
بهتر است ازمایش انالیز مدفوع انجام شود
سپس اقدامات درمان اصولی بر اساس ازمایش صورت گیرد
س خسته نباشید دوست عزیز
من الان ۵روز آلبندازول۶۰۰ دامی استفاده میکنم روزی یک عدد ناشتا ولی فایده نداره چکار کنم انگل میاد پشت مقعد اذیت میکنه تا کی ادامه بدم یا نه راهنمایی کنید لطفا
سلام
با این دوزواقعا مصرف نکنید
نیاز به دارو های تخصصی دارید
بهتر است قبل از مصرف ازمایش مدفوع دهید تا نوع انگل مشخص گردد
https://doctoreto.com/doctors/speciality/gastroenterologist
سلام قرص البندازول ۴۰۰ صبح وشب ۲تا خوردم الان خیلی صورتم خیلی ورم کرده چکار باید بکنم ورم صورتم تمام بشه
سلام
احتمال حساسیت دارو یی وجود دارد
مصرف دارو را قطع کنید
اب زیاد بنوشید
در صورت ادامه علایم نیاز به تزریق ضد حساسیت دارید
سلام بعد مصرف قرص البندازول احساس گرسنگی دست میده به ادم که در شرایط عادی اینجور نیست این طبیعیه؟
سلام
در کنار این دارو از مکمل های لازم مثل یونیزینک استفاده نمایید
سلام
دو روزه فهمیدم کیست هیدراتید با اندازه ۷سانت دارم ، دکتر قرص آلبندازول تجویز کرده گفت بعده عید با سیتی اسکن بیا ،به نظرتون برطرف میشه؟؟
یه روز بعد از مصرف قرص مدفوع خونی دارم
به نظرتون مشکلی هست
سلام
وجود مدفوع خونی در این بیماری قابل انتظار است
البندازول را طبق دستور مصرف نمایید
سلام
دو روزه فهمیدم کیست هیدراتید با اندازه ۷سانت دارم ، دکتر قرص آلبندازول تجویز کرده گفت بعده عید با سیتی اسکن بیا ،به نظرتون برطرف میشه؟؟
یه روز بعد از مصرف قرص مدفوع خونی دارم
به نظرتون مشکلی هست ؟؟
سلام
وجود مدفوع خونی در این بیماری قابل انتظار است
البندازول را طبق دستور مصرف نمایید
سلام منم کیست دارم شما قرص تاثیر گذاشت
سلام منم کیست دارم شما قرص تاثیر گذاشت
بعد از سینی با تجویز جراح مصرف آلبندازول رو شروع کردم عالی بود بیشتر علائمی که داشتم با مصرف دارو کم شدن
سلام
بله داروی بسیار مفیدی است