معرفی بهترین قرص تکرر ادرار

آنچه در این مقاله می‌خوانید

قرص‌های درمانی تکرر ادرار معمولا برای کاهش علائم ناشی از مشکلات مربوط به عملکرد مثانه، مانند بی‌اختیاری ادراری و تکرر ادرار، تجویز می‌شوند. این داروها شامل انواع مختلفی از آنتی‌کولینرژیک‌ها و بتا-آگونیست‌ها هستند که به کنترل انقباضات غیرارادی مثانه و کاهش نیاز مکرر به دفع ادرار کمک می‌کنند. یکی از داروهای رایج در این زمینه داریفناسین است که اثرات خود را از طریق مهار گیرنده‌های موسکارینی در مثانه اعمال می‌کند. علاوه بر آن، داروهای ضدالتهابی و دیورتیک‌ها نیز بسته به نوع مشکل می‌توانند تجویز شوند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
قرص تکرر ادرار چند نوع است.

گاهی اوقات تکرر ادرار و مشکل کنترل مثانه حتی پس از ایجاد تغییرات در سبک زندگی و تمرینات کگل هم ادامه پیدا می‌کند. اگر حتی با وجود دنبال کردن این درمان‌ها، تغییری در علائمتان ایجاد نشد، بهتر است سراغ درمان‌های قوی‌تر و موثرتری نظیر داروها بروید. در این مقاله از دکترتو می‌خواهیم با معرفی بهترین قرص تکرر ادرار، به افرادی که تمایل ناگهانی و شدید برای ادرار کردن دارند کمک کنیم که کیفیت زندگی بهتری داشته باشند؛ بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. اما اگر چنین وضعیتی باعث آزارتان شده بهتر است در این باره با یک متخصص اورولوژی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سامانه دکترتو جهت دریافت نوبت ویزیت حضوری و یا مشاوره آنلاین اقدام کنید.

قرص تکرر ادرار چیست؟

تکرر ادرار عارضه‌ای است که امکان کنترل آن با قرص وجود دارد. قرص تکرر ادرار، در عرض مدت کوتاه، علائم بیماران را کاهش می‌دهد و کیفیت زندگی آن‌ها را بالا می‌برد. به‌طورکلی پزشکان بسته به عاملی که تکرر ادرار را در بیماران ایجاد کرده، یک یا ترکیبی از داروهای زیر را تجویز خواهند کرد:

نام داروگروه داروییمکانیسم اثرموارد مصرفعوارض جانبی احتمالی
آنتی‌کولینرژیک‌هاضد اسپاسمکاهش انقباضات غیرارادی مثانهدرمان مثانه بیش‌فعالخشکی دهان، یبوست، تاری دید
تامسولوسینآلفا بلوکرشل کردن عضلات مثانه و پروستاتدرمان تکرر ادرار در مردان مبتلا به بزرگی پروستاتسرگیجه، سردرد، افت فشار خون
میرابگرونبتا آگونیستشل کردن عضلات مثانه و کاهش انقباضات غیرارادیدرمان مثانه بیش‌فعالسردرد، سرگیجه، افزایش فشار خون
داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ایضد افسردگی قدیمیکاهش انقباضات مثانهدرمان مثانه بیش‌فعالخشکی دهان، یبوست، گیجی
فلوزوکسامینضد افسردگی (SSRI)کاهش فعالیت عصبی که باعث انقباضات غیرارادی می‌شوددرمان اضطراب و علائم مرتبط با تکرر ادراراختلالات خواب، تهوع
قرص تکرر ادرار

این داروها ممکن است بر اساس شرایط خاص فرد، تشخیص پزشک و شدت علائم تجویز شوند. همچنین توصیه می‌شود هر گونه تغییر دارویی تحت نظر پزشک صورت گیرد تا از بروز عوارض جانبی و تداخلات دارویی جلوگیری شود.

۱. قرص تکرر ادرار تولترودین

قرص تکرر ادرار تولترودین، می‌تواند تکرر ادرار و علائم مرتبط با آن (نظیر نشت ادرار) را تا حد زیادی برطرف کند. این قرص معمولا برای درمان مثانه بیش فعال نیز استفاده می‌شود. مثانه بیش فعال وضعیتی است که در آن احساس می‌کنید باید ادرار کنید حتی اگر مثانه‌تان پر نباشد.

این قرص درمان تکرر ادرار، به شل کردن عضله مثانه و افزایش حجم آن نیز کمک می‌کند. همچنین یک ضد اسپاسم است و اسپاسم‌هایی که سبب تحریک تکرر ادرار می‌شوند را تسکین می‌دهد.

نکته مهم در خصوص این دارو این است که فقط با تجویز پزشک در دسترس است و مصرف خودسرانه یا زیاد از حد آن می‌تواند سبب بروز عوارض متعددی نظیر این موارد شود:

  • مشکلات ریتم قلب
  • مشکلات روده یا معده
  • میاستنی گراویس (ضعف وخیم عضلانی)
  • بیماری‌های کلیوی
  • بیماری‌های کبد (از جمله سیروز کبدی)
  • احتباس ادرار
قرص پرازوسین برای تکرر ادرار مفید است.
قرص پرازوسین به عنوان یک داروی آلفا بلاکر برای درمان تکرر ادرار ناشی از مشکلات پروستات یا اختلالات مربوط به عضلات مثانه استفاده می‌شود.

۲. قرص پرازوسین برای تکرر ادرار

داروی پرازوسین یک داروی درمان فشار خون بالا است. با این حال گاهی پزشک آن را برای درمان بیماری پروستات نیز تجویز می‌کند. از آنجایی که پروستات در زیر مثانه واقع شده است، هر گونه اختلال در پروستات ممکن است مجرای ادرار را تحت فشار قرار دهد و سبب تکرر ادرار شود. در این شرایط با پرازوسین می‌توان این عارضه را درمان کرد.

۳. قرص فنازومکس برای تکرر ادرار

یکی از اصلی‌ترین علل تکرر ادرار، عفونت دستگاه ادراری است. داروی فنازومکس با بهبود عفونت‌های دستگاه ادراری، می‌تواند به کاهش تعداد دفعات ادرار و تسکین سوزش این ناحیه کمک کند.

برای دریافت بهترین نتیجه از فنازومکس، معمولا نیاز است که این دارو را سه بار در روز (هر ۸ ساعت یکبار) مصرف کنید. علاوه بر این، خوردن این قرص بعد از صرف غذا، اثرات آن را افزایش می‌دهد.

۴. قرص سیپروفلوکساسین برای تکرر ادرار

سیپروفلوکساسین نوعی آنتی‌بیوتیک است و به گروهی از داروها به نام فلوروکینولون‌ها تعلق دارد. پزشکان از فلوروکینولون‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی مختلف (از جمله عفونت‌های دستگاه ادراری) که علت اصلی تکرر ادرار هستند، استفاده می‌کنند. سیپروفلوکساسین در توانایی باکتری‌ها برای تکثیر و رشد، تداخل ایجاد می‌کند و این گونه عفونت را از بین می‌برد.

با این حال، طبق اظهارات FDA اگر باردار هستید یا به بیماری خاصی مبتلا شده‌اید، بهتر است از مصرف سیپروفلوکساسین بپرهیزید زیرا ممکن است عوارض جانبی شدیدی را در شما ایجاد کند.

نکته مهم دیگر در خصوص سیپروفلوکساسین این است که دقیقا باید طبق دستورالعمل پزشک مصرف شود و دوره درمان با آن اغلب ۱۴ روز ادامه دارد. برای دریافت بهترین نتیجه، توصیه می‌کنیم که حتی در صورت بهبود علائمتان، دوره درمان را کامل کنید. این کار به جلوگیری از مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند.

متن انگلیسی:
When taking Cipro or any other antibiotic for a UTI, drinking extra fluids and urinating often can help flush out the infection and speed up recovery.
ترجمه متن:
هنگام مصرف سیپروفلوکساسین یا هر آنتی‌بیوتیک دیگری برای عفونت ادراری (UTI)، نوشیدن مایعات اضافی و ادرار کردن اغلب می‌تواند به دفع عفونت و تسریع بهبودی کمک کند.

medicalnewstoday

برای عفونت ادراری دنبال آنتی بیوتیک مناسب هستی؟

برای بررسی نوبت بگیر.

۵. تامسولوسین قرص های ضد تکرر ادرار

تامسولوسین هیدروکلراید اغلب برای درمان علائم بزرگی پروستات (هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات یا BPH) در مردان تجویز می‌شود. بزرگی پروستات می‌تواند مشکلات ادرار، درد هنگام دفع ادرار و تکرر ادرار را به همراه داشته باشد. تامسولوسین در دسته‌ای از داروها به نام مسدودکننده‌های آلفا قرار دارد که با شل کردن عضلات پروستات و مثانه عمل می‌کنند تا ادرار به راحتی جریان پیدا کند و مثانه به یکباره خالی شود.

اکثر پزشکان ابتدا دوز پایینی از تامسولوسین را برای تکرر ادرار تجویز می‌کنند و بعد از ۲ تا ۴ هفته، دوز دارو را افزایش می‌دهند. این دارو که به صورت کپسول‌های خوراکی در دسترس است معمولا باید یک بار در روز، ۳۰ دقیقه بعد از صرف غذا مصرف شود.

۶. قرص ویسول تكرر ادرار

ویسول یک داروی ضد اسپاسم است که به کاهش انقباضات غیرارادی مثانه کمک می‌کند. به همین خاطر برای درمان مثانه بیش فعال و تکرر ادرار ناشی از آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویسول اثرات قوی و چشمگیری در مصرف‌کنندگان دارد و می‌تواند نشت ادرار، نیاز فوری برای دفع ادرار و حتی شب‌ادراری را کاهش دهد.

البته یکی از عوارض رایج این دارو یبوست است. بنابراین اگر در حال حاضر یبوست دارید، از مصرف ویسول بپرهیزید. برای پیشگیری از بروز یبوست، می‌توانید یک رژیم غذایی سرشار از فیبر را دنبال کنید و مصرف مایعات را نیز افزایش دهید.

ویسول همچنین ممکن است باعث خستگی، تاری دید و خواب‌آلودگی شود، بنابراین بعد از مصرف آن، از رانندگی کردن یا انجام کارهایی که به دقت زیادی نیاز دارند بپرهیزید.

۷. اوکسی بوتینین

اکسی بوتینین برای درمان تکرر و نشت ادرار، خصوصا زمانی که ناشی از مثانه بیش فعال باشند استفاده می‌شود. اکسی بوتینین متعلق به گروهی از داروها به نام داروهای ضد اسپاسم است. این داروها به کاهش اسپاسم عضلانی مثانه و کم شدن تمایل مکرر به دفع ادرار ناشی از این اسپاسم‌ها کمک می‌کنند.

یکی از مزایای اکسی بوتینین این است که می‌توان آن را برای کودکان ۶ سال به بالا که دارای مثانه بیش فعال ناشی از یک اختلال عصبی خاص (مانند اسپینا بیفیدا) هستند نیز استفاده کرد.

اوکسی بوتینین برای تکرر ادرار موثر است.
اوکسی‌بوتینین دارویی است که برای کاهش تکرر ادرار ناشی از مثانه بیش‌فعال تجویز می‌شود.

۸. میرا بیگرون

میرابگرون دارویی است که مصرف آن برای درمان انواع خاصی از تکرر ادرار و بی‌اختیاری ادرار تایید شده است. این دارو عضله مثانه را شل می‌کند و می‌تواند میزان ادراری که مثانه می‌تواند در خود جای دهد را افزایش دهد. میرابگرون همچنین به شما کمک می‌کند که به یکباره کل حجم ادرار را دفع کنید و نیازی به دفع آن در فواصل کوتاه و پشت سر هم نداشته باشید.

البته نکته مهم در خصوص میرابگرون این است که می‌تواند فشار خون را افزایش دهد؛ بنابراین هنگام مصرف این دارو، فشار خون شما باید کنترل شود.

از این گذشته، برخی از عوارض جانبی رایج میرابگرون شامل حالت تهوع، اسهال، یبوست، سرگیجه و سردرد هستند که در صورت ادامه‌دار بودن و تشدید شدن، باید آن‌ها را پیگیری کنید.

۹. آمی تریپتیلین

آمی تریپتیلین در دسته‌ای از داروها به نام داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای قرار دارد و علائم افسردگی را به مرور زمان برطرف می‌کند. آمی تریپتیلین برای درمان دردهای عصبی (نورالژی)، میگرن و سایر دردهایی که برای مدت طولانی دوام دارند نیز استفاده می‌شود.

از این گذشته، اگر پزشک تشخیص دهد که تکرر ادرار، شب‌ادراری یا بی‌خوابی شما ناشی از استرس و اضطراب است، برای شما آمی تریپتیلین را تجویز می‌کند.

۱۰. نیتروفورانتوئین

نیتروفورانتوئین یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان و پیشگیری از عفونت‌های دستگاه ادراری (UTI)، مانند سیستیت (التهاب مثانه) استفاده می‌شود. هنگامی که این قرص درمان تکرر ادرار را مصرف می‌کنید، بدن به سرعت آن را از خون شما خارج کرده و به ادرار وارد می‌کند. این ویژگی نیتروفورانتوئین خیلی مفید است زیرا به این معنی است که دارو در محل عفونت متمرکز می‌شود. البته به یاد داشته باشید که نیتروفورانتوئین برای هیچ نوع عفونت دیگری موثر نیست.

یک نکته مهم دیگر برای مصرف نیتروفورانتوئین این است که این دارو ممکن است ادرار شما را زرد یا قهوه‌ای تیره کند که یک امر طبیعی است و پس از اتمام مصرف دارو، ادرار به رنگ معمول خود باز می‌گردد. معمولا توصیه پزشکان این است که در شرایط زیر نیز نیتروفورانتوئین را مصرف نکنید:

  • اگر بیماری کلیوی شدید دارید.
  • اگر سابقه زردی یا مشکلات کبدی ناشی از نیتروفورانتوئین دارید.
  • اگر در ۲ تا ۴ هفته آخر بارداری‌تان هستید.

دچار تکرر ادرار ناشی از عفونت ادراری شدی؟ از متخصص راهنمایی بگیر.

۱۱. دیورتیک ها برای مدیریت احتباس مایعات

زمانی که فرد قادر به دفع ادرار نباشد و دچار احتباس ادرار شده باشد، دیورتیک‌ها یا داروهای ادرارآور برای او تجویز می‌شوند. این داروها روی کلیه‌ها یا میزان جریان ادرار اثر می‌گذارند و امکان خروج مواد زائد از طریق ادرار را میسر می‌کنند. با این حال اگر دچار تکرر ادرار هستید به هیچ عنوان سراغ دیورتیک‌ها نروید زیرا تکرر ادرار را تشدید می‌کنند.

۱۲. قرص تکرر ادرار مردان

مردها می‌توانند از قرص‌هایی نظیر تولترودین، فنازومکس، سیپروفلوکساسین، ویسول و غیره برای درمان تکرر ادرار استفاده کنند. با این حال اگر تکرر ادرار در مردها ناشی از بزرگی پروستات باشد، پزشک تامسولوسین و پرازوسین را تجویز می‌کند.

۱۳. قرص تکرر ادرار در زنان

پس از یائسگی، بدن استروژن کمتری تولید می‌کند. این کاهش استروژن ممکن است باعث ضعیف شدن بافت‌های حمایت کننده از مثانه و لوله خروج ادرار شود. در این موقعیت زنان بی‌اختیاری استرسی و تکرر ادرار را تجربه می‌کنند. پزشکان برای این زنان قرص استروژن و استروژن موضعی را تجویز می‌کنند. این داروها می‌تواند با ترمیم بافت‌های واژن و مجرای ادرار، به بهبود تکرر ادرار کمک کنند.

۱۴. قرص تکرر ادرار سالمندان

سالمندان نیز می‌توانند از داروهای معرفی شده، برای بهبود تکرر ادرار استفاده کنند. پزشک ابتدا بیمار را معاینه می‌کند و پس از بررسی علائم یا نتایج آزمایش او، علت تکرر ادرار را تشخیص می‌دهد. در مرحله بعدی نیز، بسته به علت زمینه‌ای، داروهای مناسبی را تجویز خواهد کرد.

قرص تکرر ادرار سالمندان کدام است؟
قرص های تکرر ادرار برای سالمندان به کنترل علائم مثانه بیش‌فعال و بهبود کیفیت زندگی در این گروه سنی کمک می‌کنند.

۱۵. قرص تکرر ادرار عصبی

این قرص ها برای تکرر ادراری که ناشی از عوامل عصبی باشد استفاده می‌شوند. رایج‌ترین قرص های تکرر ادرار عصبی شامل آنتی کولینرژیک‌ها، آگونیست‌های بتا و داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای هستند.

۱۶. قرص تکرر ادرار در ام اس

تکرر ادرار یکی از مشکلات شایع در افراد مبتلا به بیماری ام‌اس (مولتیپل اسکلروزیس) است که به دلیل آسیب به اعصاب کنترل‌کننده مثانه ایجاد می‌شود. در این افراد، مثانه ممکن است بیش‌فعال شده یا توانایی ذخیره و تخلیه ادرار را به درستی از دست بدهد، که منجر به تکرر ادرار، نیاز فوری به ادرار یا بی‌اختیاری ادراری می‌شود. برای کنترل این علائم، داروهایی مانند آنتی‌کولینرژیک‌ها (اوکسی‌بوتینین)، بتا آگونیست‌ها (میرابگرون) یا داروهای آرام‌بخش مثانه به عنوان درمان‌های تجویزی استفاده می‌شوند. این داروها می‌توانند به کاهش تحریک غیرارادی مثانه و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به ام‌اس کمک کنند. البته انتخاب دارو باید تحت نظر پزشک و با توجه به شرایط فردی صورت گیرد. برخی از داروهایی برای درمان تکرر ادرار در افراد مبتلا به ام اس تجویز می‌شوند شامل این مواردند:

  • تروسپیوم کلراید، سولیفناسین و فسوترودین داروهایی هستند که به کنترل مثانه بیش فعال کمک می‌کنند.
  • داریفناسین با کاهش اسپاسم‌های عضلانی مثانه، می‌تواند نشت ادرار و تکرر ادرار را به طرز چشمگیری برطرف کند.

متن انگلیسی:
Up to 85% of people with MS report urinary symptoms related to neurogenic bladder dysfunction at some point during their disease course.
ترجمه متن:
بیش از ۸۵ درصد از افراد مبتلا به ام اس، در دوره‌ای از بیماری خود، علائم ادراری مرتبط با اختلال عملکرد مثانه نوروژنیک را گزارش می‌دهند.

my.clevelandclinic

۱۷. قرص تکرر ادرار کودکان

پروپیورین نوعی داروی آنتی کولینرژیک است که اختلالات مرتبط با ادرار (نظیر تکرر ادرار، شب‌ادراری، نشت ادرار و نیاز فوری به دفع ادرار) را در کودکان برطرف می‌کند. با این حال به علت حساس بودن بدن کودکان، حتما این دارو را با تایید پزشک مصرف کنید.

قرص گیاهی برای تکرر ادرار

یک قرص گیاهی تکرر ادرار که اثرات چشمگیری در بهبود علائم آقایان دارد، قرص اورتیدین است. این قرص که حاوی عصاره گیاه گزنه است می‌تواند هایپرپلازی خوش خیم پروستات را برطرف کند و این گونه به کاهش تکرر ادرار کمک کند.

بهترین قرص تکرر ادرار

این که بهترین قرص تکرر ادرار چیست تا حد زیادی به شدت تکرر ادرار، علت زمینه‌ای آن، سن و وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. توصیه ما این است که از مصرف خودسرانه قرص تکرر ادرار خودداری کنید و برای یافتن بهترین قرص، به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

تکرر ادرار یک وضعیت ناخوشایند است که بسیاری از افراد در دوره‌ای از زندگی خود، آن را تجربه می‌کنند. خوشبختانه این عارضه با مصرف قرص تکرر ادرار قابل درمان است. با این حال توصیه می‌کنیم که قبل از شروع یا قطع مصرف قرص تکرر ادرار، در مورد مزایا و معایب آن، تحقیقات کافی را انجام دهید. در آخر، اگر بعد از مصرف این داروها متوجه عوارض جدی و دور از انتظاری شدید، حتما به متخصص اورولوژیست اطلاع دهید تا در صورت نیاز، دوز دارو یا خود دارو را تغییر دهد. خوشبختانه شما می‌توانید از سامانه غیرحضوری دکترتو به منظور مشاوره آنلاین با بهترین متخصصین استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

خیر سیپروفلوکساسین باعث تکرر ادرار و اختلالات مرتبط با آن نمی‌شود. در عوض این قرص، با از بین بردن باکتری‌های ایجاد کننده عفونت در دستگاه ادراری، به تسکین تکرر ادرار و بهبود نشت ادرار کمک می‌کند.

برای کاهش عوارض مرتبط با قرص‌های تکرر ادرار، بهتر است زمان‌بندی دقیقی برای مصرف دارو داشته باشید و دارو را دقیقا طبق دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف کنید. اگر دارو باعث خشکی دهان یا یبوست می‌شود نیز مصرف مایعات و غذاهای پر فیبر را افزایش دهید.

اگر دلیل تکرر ادرار، اختلالات مرتبط با اعصاب (نظیر افسردگی، استرس، اضطراب و غیره) هستند، مصرف داروهای ضدافسردگی می‌توانند موثر باشند. در غیر این صورت، این داروها نمی‌توانند اثر چشمگیری در کاهش علائم‌تان داشته باشند.

آنتی بیوتیک‌ها تنها در صورتی برای تکرر ادرار مفید هستند که عفونت‌های باکتریایی (نظیر عفونت دستگاه ادراری) علت تکرر ادرار باشند. در شرایطی که عوامل دیگری در تکرر ادرار دخیل هستند، آنتی‌بیوتیک تاثیری ندارد.

مدت مصرف داروهای تکرر ادرار به نوع دارو و شرایط بیمار بستگی دارد. برخی از داروها تنها با ۱ الی ۲ هفته مصرف، اثرات خود را می‌گذارند، این در حالی است که برخی دیگر از داروها باید برای مدت طولانی‌تری مصرف شوند.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن