انتخاب غذاهای مناسب موجب بهبود وضعیت افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال میشود. میوه، سبزیجات، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی، آجیل و دمنوشهای گیاهی از جمله غذاهای مفید برای افتادگی دریچه میترال هستند که از طریق کاهش التهاب، کنترل فشار خون، حفظ وزن سالم و بهبود سلامت قلب اثرگذاری خود را انجام میدهند.
مراقبت های افتادگی دریچه میترال با رعایت راهکارهایی مانند خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و مصرف منظم داروها ممکن است تا بتوان عارضه را کنترل کرد. بررسی منظم فشار خون نیز اهمیت بالایی دارد. اگر علائم جدیدی مانند تپش قلب، درد قفسه سینه یا خستگی غیرمعمول را تجربه کردید، یا در کنترل فشار خون و علائم خود با مشکل مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
استرس میتواند تاثیرات منفی بر سلامت قلب و به ویژه بر افتادگی دریچه میترال داشته باشد. مدیریت استرس از طریق روشهای مختلفی مانند ورزش، مدیتیشن و تغذیه سالم موجب بهبود وضعیت قلبی و کاهش علائم میگردد. اگر با علائمی همچون تپش قلب، درد قفسه سینه یا اضطراب شدید مواجه هستید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک با ارزیابی دقیق از وضعیت بیمار، درمان لازم را تجویز میکند.
بهترین قرصها برای تپش قلب شامل بتا بلاکرها مانند پروپرانولول و متوپرولول هستند که به کاهش ضربان قلب و کنترل علائم اضطراب کمک میکنند. همچنین، مسدودکنندههای کانال سدیمی مانند فلیکائید و مسدودکنندههای کانال پتاسیمی مانند سوتالول و آمیودارون نیز در درمان آریتمیهای قلبی موثرند.
ایست قلبی توقف ناگهانی قلب است که قلب قادر به پمپاژ خون به بدن نیست و در نتیجه، جریان خون به مغز و سایر ارگانها قطع میشود. بسیاری از بازماندگان به مراقبت مداوم قلب نیاز دارند تا از بروز مجدد ایست قلبی ناگهانی جلوگیری کنند.
آنژیوگرافی قلب برای تصویربرداری از عروق قلبی و در مواردی درمان مشکلات قلبی انجام میشود. بعد از این فرایند جراحی باید نکات مراقبتی را رعایت کنید تا به عوارض آن دچار نشوید. در این مطلب به توصیههای تغذیهای، فعالیتهای فیزیکی و علائم هشدار پرداختهایم.
آگاهی از علائم سکته قلبی به شما این امکان را میدهد که در زمان مواجهه با چنین شرایطی بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید. علائم سکته قلبی در آقایان تا حدودی متفاوت از خانمها است. علائم سکته قلبی که بیشتر در مردان دیده میشود شامل درد شدید در قفسه سینه و احساس فشار در ناحیه قلب است. اما زنان ممکن است علائم غیرمعمولتری را تجربه کنند.
درد در قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف معمولا به مشکلات قلبی مانند آنژین یا حمله قلبی مرتبط است، اما میتواند ناشی از مشکلات عضلانی، ریوی یا گوارشی نیز باشد. این درد اغلب با احساس فشار یا سوزش همراه است و ممکن است به دست چپ نیز انتشار یابد. در صورت بروز چنین دردی، مراجعه فوری به پزشک ضروری است تا از وجود مشکلات قلبی مطمئن شوید و اقدامات لازم برای درمان انجام گیرد.
لیزر واریس روشی اثربخش و نسبتا ایمن برای درمان رگهای واریسی در پا و سایر اندامهای بدن است. درمان واریس با لیزر روش جدید و موفقی است که بدون درد و خونریزی در کمترین زمان ممکن، رگهای واریسی را از بین برده و دوره نقاهت کوتاهی دارد.
روماتیسم قلبی یا بیماری قلبی روماتیسمی (Rheumatic Heart Disease) بهدلیل تب روماتیسمی ایجاد میشود که یک واکنش التهابی بدن به عفونت باکتریایی است. این بیماری میتواند باعث آسیب به دریچههای قلب شود و در نتیجه عملکرد قلب را مختل کند. روماتیسم قلبی میتواند بهصورت حاد یا مزمن بروز کند و علائمی مانند درد مفاصل، خستگی، تنگی نفس و در موارد شدیدتر، سکته قلبی را به همراه داشته باشد. تشخیص و درمان به موقع این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است تا از بروز عوارض جدیتر جلوگیری شود.
تپش قلب علل مختلفی دارد که معمولا خطرناک نبوده و خود بهخود برطرف میشود. با استفاده از روشهای خانگی، اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و ورزش و پرهیز از محرکهایی مانند کافئین، الکل و دخانیات میتوان به درمان تپش قلب رسید. در صورتی که تپش قلب شدید و بیشتر از چند ثانیه طول میکشد یا همراه تپش قلب علائمی دیگری هم دارید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید، چرا که در این موارد باید علت زمینهای ایجاد تپش قلب درمان شود.
دورههای ضربان سریع یا نامنظم قلب، که به عنوان تپش قلب شناخته میشوند، ممکن است در مدت زمان متفاوتی اتفاق بیفتند و ممکن است هنگام فعالیت، استراحت یا در حالت ثابت رخ دهند. بیشتر موارد تپش قلب جدی محسوب نمیشوند مگر اینکه فرد بیماری زمینهای قلبی داشته باشد. در بیشتر موارد، با تغییر سبک زندگی و روشهای درمان خانگی میتوان تپش قلب را کنترل و درمان کرد. توجه داشته باشید که