کدام پماد برای عفونت قارچی واژن موثرتر است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پماد برای عفونت قارچی واژن استفاده می‌شود و یکی از داروهای اثربخشی در درمان این بیماری به شمار می‌رود. انواع پمادهای مختلف برای درمان عفونت قارچی واژن وجود دارد که در مارک‌های مختلفی موجود هستند. همچنین، برای جلوگیری از بازگشت عفونت، رعایت بهداشت شخصی و استفاده از لباس‌های مناسب و خشک شدیدا به بیماران توصیه می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
پماد برای عفونت قارچی واژن می تواند موثر باشد.

پماد برای عفونت قارچی واژن یکی از روش‌های رایج درمان این بیماری است. عفونت های قارچی واژن می‌توانند باعث بروز علائمی مانند خارش، سوزش، ترشحات غیرطبیعی و بوی بد شوند. درمان این عفونت‌ها معمولاً به کمک مصرف پمادهایی است که به طور موضعی در ناحیه واژن اعمال می‌شوند و به کنترل رشد قارچ‌ها کمک می‌کنند انجام می‌شود. داروهایی مانند کلوترینازول و میکونازول از جمله گزینه‌های محبوب در درمان این نوع عفونت‌ها هستند که پزشک متخصص زنان و مامایی می‌توانند در این باره تصمیم‌گیری کنند. بد نیست در همین ابتدا بدانید که در هر مرحله اگر نیاز به مشورت با یک پزشک را احساس کردید، دکترتو همراه شماست. وبسایت دکترتو به شما کمک می‌کند تا به راحتی پزشک دلخواهتان را پیدا کنید و نوبت مشاوره حضوری یا آنلاین بگیرید.

پماد برای عفونت قارچی واژن

عفونت های قارچی واژن به‌طور عمده توسط قارچ‌هایی مانند کاندیدا آلبیکانس ایجاد می‌شوند و باعث علائمی مانند خارش، سوزش، ترشح غیرطبیعی و بوی بد می‌شوند. درمان این عفونت‌ها معمولاً شامل استفاده از پمادهای ضد قارچ است که به طور موضعی به ناحیه واژن اعمال می‌شوند. پمادهایی مانند کلوترینازول و میکونازول از جمله داروهای رایج برای این نوع عفونت هستند که با توقف رشد قارچ‌ها و از بین بردن آن‌ها علائم را کاهش می‌دهند. این داروها معمولاً به صورت کرم یا شیاف به داخل واژن وارد می‌شوند.

مهم است که درمان را طبق دستور پزشک انجام دهید و از مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کنید، زیرا درمان نادرست می‌تواند باعث بازگشت عفونت یا تشدید علائم شود. علاوه‌بر استفاده از داروها، رعایت بهداشت فردی و پرهیز از عوامل محرک مانند استفاده از لباس‌های تنگ یا مرطوب هم به پیشگیری از عفونت‌های قارچی کمک می‌کند. در ادامه انواع رایج ترین پماد عفونت قارچی واژن را معرفی کرده‌ایم.

پماد برای عفونت قارچی واژن موثر است.
پماد می‌تواند عفونت‌های قارچی واژن را به خوبی درمان کند.

۱. پماد کلوتریمازول برای عفونت قارچی واژن

کلوتریمازول یک داروی ضد قارچ است. این دارو برای درمان عفونت‌های قارچی در مردان و زنان استفاده می‌شود، اگرچه برفک در زنان شایع تر است. برفک دهان توسط یک قارچ (مخمر) ایجاد می‌شود و می‌تواند واژن، ناحیه اطراف واژن، سینه‌ها و نوک سینه‌ها یا انتهای آلت تناسلی را درگیر کند. همچنین می‌تواند سایر نواحی پوست مانند زیر بغل، بالای ران داخلی (کشاله ران) و بین انگشتان را نیز درگیر کند. کلوتریمازول با از بین بردن قارچ (مخمر) عامل عفونت عمل می‌کند. اگر این دارو اثربخشی ایده‌آل را نداشت، از برخی از درمان‌های قوی‌تر که فقط با نسخه در دسترس هستند کمک بگیرید. برای این کار باید در ابتدا با یک پزشک متخصص ویزیت شوید.

۲. پماد میکونازول

این دارو برای درمان عفونت های قارچی واژن استفاده می‌شود. میکونازول سوزش، خارش و ترشحات واژن را کاهش می‌دهد. این دارو یک ضد قارچ آزول بوده که با توقف رشد مخمر (قارچ) که باعث عفونت می‌شود، عمل می‌کند. اگر این اولین باری است که به عفونت واژن مبتلا می‌شوید، قبل از استفاده از این دارو برای خوددرمانی از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید. این دارو فقط برای عفونت های قارچی واژن موثر است. ممکن است نوع دیگری از عفونت (مانند واژینوز باکتریال) داشته باشید که نیاز به داروی متفاوتی داشته باشد.

به این نکته توجه داشته باشید که اگر تب، لرز، علائم شبه آنفولانزا، درد معده، شکم، یا ترشحات بدبو از واژن را تجربه می‌کنید، استفاده از این دارو برای شما مجاز نیست. در این شرایط لازم است با پزشک خود تماس بگیرید؛ چرا که ممکن است این موارد نشانه عفونت جدی‌تری باشد که نیاز به نوع دیگری دارو یا روش درمانی دارد.

می‌خوای بدونی برای درمان عفونت واژن کدوم پماد بهتره؟

کلیک کن و مشاوره بگیر.

۳. پماد نیستاتین

نیستاتین متعلق به گروهی از داروها به نام ضد قارچ است. نیستاتین واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن استفاده می‌شود. پماد نیستاتین جز داروهایی است که فقط با تجویز پزشک در دسترس بیماران قرار می‌گیرد.

۴. پماد اکونازول

اکونازول یک داروی ضد قارچ است که برای درمان انواع خاصی از عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. البته که این دارو ممکن است برای درمان بیماری‌های دیگر هم استفاده شود. دو محصول اکونازول برای درمان برفک واژن وجود دارد؛ پساری و کرم. پساری اکونازول به مقدار زیاد در واژن وارد می‌شود و به عنوان یک دوز یکبار مصرف یا به عنوان یک دوره کوتاه‌مدت به مدت سه روز تجویز می‌شود. کرم اکونازول هم با استفاده از یک اپلیکاتور به داخل واژن وارد می‌شود. همچنین می‌توان از آن در ناحیه اطراف و بیرون واژن هم برای تسکین خارش و درد استفاده کرد.

برای برخی از مردان هم کرم اکونازول تجویز می‌شود. دلیل این موضوع این است که شرکای جنسی ممکن است این عفونت را داشته باشند و آن را انتقال دهند. اگر این افراد نیز درمان نشوند، ممکن است عفونت مجددا منتقل شود.

متن انگلیسی:
Econazole is an antifungal medicine. Side-effects are unlikely but may include mild skin irritation or itching. Remember to complete the course of treatment.
ترجمه متن:
اکونازول یک داروی ضد قارچ است. عوارض جانبی حادی ندارد اما ممکن است سبب تحریک خفیف پوست یا خارش شود. فراموش نکنید که دوره درمان با این دارو را کامل کنید.

patient

۵. پماد بوتوکونازول

بوتوکونازول یک داروی ضد قارچ است که عفونت های قارچی واژن را درمان می‌کند. این عفونت باعث سوزش، خارش و تغییراتی در ترشحات واژن می‌شود. برای استفاده ایمن از این دارو، دستورالعمل‌های روی برچسب را مطالعه و دنبال کنید.

۶. ژل یا کرم های مرطوب کننده واژینال

کرم‌ها یا شیاف‌های واژینال بدون نسخه (OTC) که به درمان عفونت قارچی واژن کمک می‌کنند، شامل مواردی مانند Gyne-Lotrimin (کلوتریمازول)، جینازول (بوتوکونازول)، مونیستات (میکونازول نیترات) و واژیستات (تیوکونازول) هستند. این محصولات می‌توانند به تسکین موقت علائم کمک کنند، اما داروهای ضد قارچ به عنوان درمان اصلی و همیشگی در نظر گرفته می‌شوند.

استفاده از ژل یا کرم‌های مرطوب‌کننده واژینال برای درمان عفونت قارچی واژن موثر است.
برای درمان عفونت واژن از ژل یا کرم‌های مرطوب‌کننده واژینال کمک بگیرید.

۷. بهترین پماد برای عفونت قارچی واژن

از جمله بهترین پمادها برای درمان عفونت قارچی واژن می‌توان به کلوتریمازول، میکونازول و تیوکونازول اشاره کرد. برخی از کرم‌ها همچنین می‌توانند گونه‌های مختلف مخمر را درمان کنند که برای استفاده از آن‌ها به نسخه نیاز خواهید داشت؛ مانند بوتوکونازول و ترکونازول. به طور کلی، هر چه دارو غلیظ‌تر باشد، مدت زمان درمان آن کوتاه‌تر است. برای مثال، کرم واژینالی که روی بسته آن عدد ۷ درج شده است، معمولاً باید به مدت ۷ روز استفاده شود، در حالی که اگر شماره ۳ روی آن باشد، دارو باید برای مدت ۳ روز استفاده شود. همچنین، ممکن است پزشک برای کاهش التهاب، قرمزی و درد شدیدتر در ناحیه واژن، یک کرم استروئیدی هم تجویز کند.

متن انگلیسی:
Thrush is caused by a fungus (yeast) and can affect the vagina, the area around the vagina, breasts and nipples or the end of the penis. It can also affect other areas of skin, such as the armpits, top of the inner thighs (groin) and between the fingers. 
ترجمه متن:
برفک دهان توسط یک قارچ (مخمر) ایجاد می‌شود و می‌تواند واژن، ناحیه اطراف واژن، سینه‌ها، نوک سینه‌ها یا انتهای آلت تناسلی را درگیر کند. همچنین می‌تواند سایر نواحی پوست مانند زیر بغل، بالای ران داخلی (کشاله ران) و بین انگشتان را نیز درگیر کند.

nhs

نحوه مصرف پماد برای عفونت قارچی واژن

برای استفاده از انواع کرم در ناحیه بیرونی واژن، باید مقدار کمی از کرم را با انگشت روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. برای قرار دادن کرم به صورت واژینال هم باید دستورالعمل‌های بسته‌بندی دارو را مطالعه کنید. در اکثر موارد مراحل زیر روی بسته‌بندی داروها نوشته می‌شود.

  • اپلیکاتور مخصوص همراه با کرم را تا سطح مشخص شده پر کنید.
  • به پشت دراز بکشید و زانوها را به سمت بالا کشیده و از هم باز کنید یا بایستید و پاها را از هم باز و زانوها را خم کنید.
  • اپلیکاتور را به آرامی وارد واژن کنید و پیستون را فشار دهید تا دارو آزاد شود.
  • اپلیکاتور را خارج کنید. اگر اپلیکاتور یکبار مصرف است، آن را دور بیندازید. در غیر این صورت، آن را پس از هر بار استفاده با آب گرم و صابون تمیز کنید.
  • برای جلوگیری از انتشار عفونت، دست‌های خود را فوراً بشویید.

ممکن است در صورت استفاده از کرم واژینال بخواهید از نوار بهداشتی استفاده کنید تا از ایجاد لکه روی لباس‌های خود جلوگیری کنید. حتی اگر در طول درمان پریود شوید، باید مصرف کرم‌های واژینال را ادامه دهید.

محدودیت های استفاده از پماد برای عفونت قارچی واژن

بیماران ممکن است در معرض خطر تداخل دارویی با سایر داروها باشند. با این حال، یادآوری این نکته مهم است که عوامل موضعی ممکن است باعث سوزش یا تحریک شوند، اما در مقایسه با عوارض جانبی داروهای خوراکی، این اثرات قابل توجه به نظر نمی‌رسند.

۱. پماد برای عفونت قارچی واژن در بارداری

بسیاری از کرم‌ها یا پمادها برای استفاده در دوران بارداری کاملا بی‌خطر هستند. برخی از انواع پمادهایی که برای درمان عفونت‌های قارچی در دوران بارداری می‌توان استفاده کرد و  بدون نسخه در دسترس هستند شامل کلوتریمازول و میکونازول می‌شود. البته که به دلیل حساسیت بالای این دوران، باید تجویز دارو را به پزشک متخصص خود بسپارید و از مصرف دارو به صورت خودسرانه اجتناب کنید.

پماد برای عفونت قارچی واژن در بارداری باید با احتیاط مصرف شود.
بسیاری از انواع پماد برای عفونت قارچی واژن در بارداری تولید شده‌اند و توسط مبتلایان مصرف می‌شوند.

۲. پماد برای عفونت قارچی واژن در پریودی

یک کرم، پماد یا حتی قرص و شیاف بدون نسخه مانند میکونازول (Monistat 3) یا ترکونازول را می‌توان در طول دوره قاعدگی برای درمان عفونت قارچی واژن استفاده کرد. در واقع، بسیاری از خانم‌ها دقیقاً قبل از پریود به دلیل تغییرات هورمونی دچار عفونت قارچی واژن می‌شوند؛ این موضوع در بیشتر موارد حاد نیست و با انتخاب یک پماد مناسب درمان می‌شود.

۳. پماد برای عفونت قارچی واژن در شیردهی

استفاده از کرم ضد قارچ موضعی و پساری حاوی کلوتریمازول، میکونازول و نیستاتین در دوران شیردهی بی‌خطر است. اما به دلیل حساسیت بالای شرایط مادر شیرده و نوزاد در این دوران، لازم است که هر یک از این داروها توسط پزشک متخصص به صورت مستقیم تجویز شوند. 

۴. پماد برای عفونت قارچی واژن در کودکان

کلوتریمازول عضو گروهی از داروهای ضد‌قارچ به نام ایمیدازول است که با جلوگیری از رشد قارچ‌ها از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند. کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت های مخمر واژن و برای کودکان ۱۲ سال به بالا تجویز می‌شود. 

پماد برای عفونت قارچی واژن برای چه افرادی مناسب است؟

پماد واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن در بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال و بالاتر استفاده می‌شود. سایر افرادی که در این بازه سنی قرار ندارند، نباید از این داروها مصرف کنند.

نمی‌دونی استفاده از پماد برای عفونت واژن برات مناسبه یا نه؟ مشاوره بگیر.

پماد برای عفونت قارچی واژن برای چه افرادی مناسب نیست؟

کرم‌های عفونت‌های مخمری نباید توسط کودکان، زنان باردار یا زنان شیرده به صورت خودسرانه مصرف شود؛ مگر در صورت تجویز پزشک. افرادی که به داروهای ضد قارچی مانند کلوتریمازول، میکونازول، تیوکونازول حساسیت دارند هم نباید از این کرم‌ها استفاده کنند. کلوتریمازول واژینال نباید توسط زنان مبتلا به حساسیت به ستو استئاریل الکل استفاده شود. مصرف کرم‌های عفونت قارچی به زنانی که علائمی مانند تب، درد شکم، کمردرد، حالت تهوع، بوی بدبو یا خونریزی واژینال دارند هم توصیه نمی‌شود. در این موارد باید با متخصص زنان خود مشورت کنید.

نام پماد/کرمماده فعالروش مصرفمدت زمان درمانتوضیحات
کلوتریمازول (Clotrimazole)کلوتریمازولبه صورت کرم یا پماد، روزانه یک بار در ناحیه واژن قرار داده می‌شود.معمولاً ۳-۷ روزدارویی ضد قارچ است که رشد قارچ‌ها را متوقف می‌کند. معمولاً برای درمان عفونت‌های قارچی ساده تجویز می‌شود.
فلوکونازول (Fluconazole)فلوکونازولبه صورت قرص خوراکی، یک بار مصرف می‌شود.یک دوز واحداین دارو برای درمان عفونت‌های قارچی واژن به صورت خوراکی تجویز می‌شود و معمولاً برای عفونت‌های شدیدتر استفاده می‌شود.
میکونازول (Miconazole)میکونازولبه صورت کرم یا شیاف واژنی، معمولاً یک بار در شب استفاده می‌شود.معمولاً ۳-۷ روزاین دارو نیز به عنوان ضد قارچ شناخته شده و برای درمان عفونت‌های قارچی واژن به کار می‌رود.
تولوکونازول (Terconazole)تولوکونازولبه صورت کرم یا شیاف واژنی، روزانه یک بار استفاده می‌شود.۳-۷ روزیک ضد قارچ قوی که برای درمان عفونت‌های قارچی مقاوم به سایر درمان‌ها استفاده می‌شود.
نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin)نیتروفورانتوئینقرص خوراکی، معمولاً یک یا دو دوز در روز.۵-۷ روزبرای عفونت‌های شدید و مقاوم به سایر داروها، گاهی همراه با آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.
ایتراکنازول (Itraconazole)ایتراکنازولبه صورت قرص خوراکی، طبق دستور پزشک.۱ هفته یا بیشتردارویی موثر برای عفونت‌های قارچی شدید و مزمن که به داروهای دیگر مقاوم شده‌اند.
کتوکانازول (Ketoconazole)کتوکانازولبه صورت کرم یا پماد، معمولاً یک بار در روز در ناحیه آسیب‌دیده استفاده می‌شود.۵-۷ روزاین دارو برای درمان عفونت‌های قارچی واژن که توسط قارچ‌های مختلف ایجاد شده است، استفاده می‌شود.
پمادهای تجویزی برای درمان عفونت قارچی واژن

مزایای پماد برای عفونت قارچی واژن

اگر تصمیم به استفاده از انواع پماد برای عفونت قارچی واژن گرفته‌اید، بد نیست از مزایای آن آگاه باشید. این پمادها:

  • به متوقف کردن روند رشد قارچ‌هایی که باعث عفونت می‌شوند کمک می‌کند.
  • به رفع خارش، قرمزی یا ترشحات ناشی از عفونت‌های قارچی کمک کرده و سلول‌های کاندیدا آلبیکنس را از بین می‌برند. 
  • می‌توانند برای درمان عفونت‌های مخمری مقعدی هم استفاده شوند.

عوارض احتمالی مصرف پماد برای عفونت قارچی واژن

در کنار مزایای زیاد، پمادهای درمان کننده عفونت قارچی واژن معایب و عوارضی هم به همراه دارند. از جمله عوارض جانبی رایج می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس ناراحتی یا تورم در داخل یا اطراف واژن 
  • درد یا احساس سوزش
  • درد پایین معده یا درد در ناحیه لگن
  • خونریزی از واژن
  • واکنش آلرژیک

عوارض جانبی معمولاً با قطع استفاده از پماد از بین می‌روند. اگر این عوارض جانبی را مشاهده کردید و در درازمدت از بین نرفتند خیلی زود با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. 

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برخی از انواع پماد برای عفونت قارچی واژن مانند کلوتریمازول، میکونازول و اکونازول از جمله داروهایی هستند که به طور گسترده برای درمان این نوع عفونت‌ها استفاده می‌شوند. با این حال، هر فرد باید با توجه به شرایط خاص خود و تحت نظر پزشک متخصص زنان یا دکتر مامایی درمان مناسب را انتخاب کند. همچنین، برای جلوگیری از بازگشت عفونت، رعایت بهداشت شخصی و استفاده از لباس‌های مناسب و خشک شدیدا به بیماران توصیه می‌شود.

اگر احساس می‌کنید که به عفونت قارچی مبتلا هستید، یا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیاز به مشورت با یک پزشک متخصص دارید، از سایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و آنلاین از تمامی متخصصان در سرتاسر ایران را می‌دهد. بدون آنکه هیچگونه نیازی به مراجعه به مطب‌ها یا مراکز درمانی برای پیدا کردن پزشک یا دریافت نوبت داشته باشید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

کلوتریمازول قارچ را با ایجاد سوراخ‌هایی در غشای سلولی آن و نشت محتویات آن از بین می‌برد. این کار باعث از بین رفتن قارچ و درمان عفونت می‌شود. دوره درمان با این دارو چند روز است و بعد از آن شاهد بهبود وضعیت خود تا حد قابل توجهی خواهید بود.

در بارداری، درمان عفونت‌های قارچی واژن باید با احتیاط انجام شود، زیرا برخی از داروهای ضد قارچ ممکن است بر جنین تاثیر بگذارند. با این حال، بسیاری از پمادهای ضد قارچی برای درمان عفونت‌های قارچی در دوران بارداری ایمن هستند، به شرطی که طبق دستور پزشک مصرف شوند.

بیشتر داروهای موضعی باید دو بار در روز در ناحیه آسیب دیده اعمال شوند (لطفاً دستورالعمل‌های مصرف را با متخصص خود بررسی کنید)

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن