تغذیه اهمیت زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده دارد. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده باید گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده کمتری بخورید و الکل کمتر بنوشید. مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و مصرف بیشتر آب به سلامت روده کمک زیادی میکند.
عسل دارای آنتی اکسیدان، کلسیم، قند طبیعی است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد. این ماده مغذی سیستم ایمنی را تقویت کرده و برای پوست و سیستم گوارشی بسیار مفید است. توجه داشته باشید که عسل برای کودکان زیر ۲ سال نباید استفاده شود.
استفاده از نوشیدنی لاغری در رژیم غذایی باعث افزایش حس سیری و متابولیسم و تامین بهتر مواد مغذی بدن میشود. آب، قهوه، آب کرفس و سرکه سیب از بهترین نوشیدنیهای لاغرکننده هستند. برای لاغر شدن بهتر از نوشیدنیهایی استفاده کنید که قند پایین و فیبر بالایی دارند.
مصرف شکر زیاد باعث ایجاد مشکلات و بیماریهای زیادی میشود مانند چاقی، دیابت و غیره و این مشکلات سلامتی شانس ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. بر اساس تحقیقات کنونی ارتباط مستقیمی بین مصرف شکر و ابتلا به سرطان وجود دارد.
غذای سرخ شده مقدار کالری و چربی بالایی دارند که برای سلامت مضر است. خوردن زیاد غذای سرخ شده ریسک ابتلا به بیماری قلبی و کبد چرب را افزایش میدهد. روغنهای سرخکردنی با نقطه دود بالا مثل روغن کانولا، روغن کنجد، آفتابگردان، ذرت و غیره برای سرخ کردن بهتر هستند.
گل نسترن نوعی گیاه دارویی مفید در طب سنتی است. این گیاه در شکلهای مختلفی مانند رب، دمنوش، میوه و عرق گل نسترن مصرف میشود و حاوی ویتامین سی و آنتی اکسیدان است. نسترن به درمان فشارخون، کلسترول بالا، دیابت، مشکلات پوستی و سنگ کلیه کمک میکند اما مصرف بیشازحد آن باعث حالت تهوع، سردرد و سرگیجه میشود.
ازگیل میوهای با طبع سرد و خشک است که خواص زیادی در طب سنتی دارد. خرودن ازگیل به کاهش قند خون، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول بد، سلامت قلب، سلامت سیستم گوارشی و غیره کمک میکند. مصرف زیاد ازگیل میتواند عوارضی به همراه داشته باشد.
خام گیاه خواری نوع سختگیرانهتری از گیاه خواری که در آن مواد غذایی پخته نمیشوند. خام گیاه خواران نسبت به گیاه خواران ریسک کمتری برای ابتلا به انواع بیماریها دارند. اگر انواع رژیم گیاهخواری تحت نظارت دکتر تغذیه گرفته نشود، ممکن است فرد با کمبود مواد مغذی در بدن مواجه شود.
زنجبیل دارویی گیاهی با طبع گرم است که خواص زیادی برای فشارخون، قند خون، مشکلات گوارشی و قاعدگی دارد. استفاده از زنجبیل در وعده صبحانه به صورت چای یا مربا به افزایش انرژی و چربیسوزی کمک میکند. بهتر است زنجبیل را ناشتا مصرف کنید.
بهترین تغذیه پریودی، خوردن غذاهای سرشار از پروتئین، آهن و آنتی اکسیدان است. چای زنجبیل، چای بابونه و چای نعناع برای تسکین درد قاعدگی مفید است. بهتر است در دوران پریود از خوردن غذاهای چرب، پر نمک و شیرینی تا حد امکان خودداری کنید.
افزایش اشتها قبل از پریودی معمولا طبیعی است و بیشتر خانمها آن را تجربه میکنند. هر چند میتواند یکی از علائم PMS هم باشد. علت اصلی این پرخوری تغییرات هورمونی و متابولیسم بیشتر بدن است. اگر نتوانید این هوس خوردن را کنترل کنید باید به متخصص تغذیه، زنان یا روانشناس مراجعه کنید.
هرم غذایی مواد غذایی را بر اساس اهمیت، نوع و میزان به ۶ دسته تقسیم میکند. ۷۰ درصد غذای مصرفی روزانه از گروه غلات و میوه و سبزی (سه گروه اول) است. گروه چهارم، پنجم و ششم شامل پروتئین و حبوبات، لبنیات و چربی است و اهمیت زیادی برای بدن دارد.