نوبتدهی اینترنتی بهترین دکترهای ارتودنسی
تخصص ارتودنسی در دکترتو، متشکل از بهترین دندانپزشکان با تخصص ارتودنسی می باشد. شما میتوانید از لیست بهترین دکتر ارتودنسی، یکی ازدکترهای ارتودنسی خوب را انتخاب و با امکان ثبت نوبت آنلاین در دکترتو، به آن دکتر مراجعه کنید. علاوه بر نوبت حضوری متخصص ارتودنسی، آدرس و شماره تماس دندانپزشکان در پروفایل آنها در دسترس است.
دکتر زهره هدایتی
دکتر مسعود ابوالوردی
دکتر امیرحسین معینی
دکتر زینب عطاری
دکتر مهتاب ابراهیمی نژاد
دکتر فاطمه دهقانی
دکتر علی تهرانی راد
دکتر ارتودنسی کیست و چه خدماتی ارائه می دهد؟
دکتر ارتودنسی؛ علاوه بر تخصص دندان پزشکی، پس از آزمون تخصصی، وارد دوره تخصصی ارتودنسی دندان میشود و پس از گذراندن دوره ی سه تا چهار ساله می تواند در درمان ناهنجاری های فک و دندان به شما کمک کند.
متخصص ارتودنسی، یک متخصص دندانپزشکی است که برای تشخیص، پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به هم ترازی دندانها و فکها آموزش دیده است. متخصصین ارتودنسی فراتر از دانشکده دندانپزشکی تحت آموزش بیشتری قرار میگیرند تا در اصلاح مشکلات بایت، اکلوژن (روش به هم رسیدن دندانها) و رشد و تکامل صورت متخصص شوند.
دکترهای ارتودنسی از ابزارها و تکنیکهای مختلفی برای صاف کردن دندانها و اصلاح مسائل مربوط به تراز فک استفاده میکنند، مانند بریسها، ترازهای شفاف، نگهدارندهها و سایر وسایل ارتودنسی. آنها همچنین با سایر متخصصان دندانپزشکی و پزشکی همکاری نزدیک دارند تا از درمان جامع و هماهنگ برای بیماران خود اطمینان حاصل کنند.
ارتودنسی دندان یکی از خدمات دندانپزشکی است که تاثیر بسزایی در زیبایی لبخند میگذارد. امروزه خدمات دندانپزشکی فراتر از یک دندان کشیدن ساده و درمانهای معمول است. ارتودنسی دندان برای مرتب کردن دندان، توسط بهترین دکتر ارتودنسی انجام میشود.
تفاوت دکتر دندانپزشک و متخصص ارتودنسی
گاهی مراجعه کنندگان به اشتباه برای هر مشکل به دکتر دندانپزشک عمومی مراجعه میکنند. اما توجه کنید برای اصلاح کج بودن و نافرمی دندان، حتما باید توسط دکتر متخصص ارتودنسی خوب و حاذق ویزیت شوید.
برای درمان کدام بیماری ها به متخصص ارتودنسی مراجعه کنیم؟
متخصصان ارتودنسی، در درجه اول مال اکلوژن یا "ناترازی دندان" را درمان میکنند. این مشکل میتواند شامل شرایط مختلفی باشد، از جمله:
- اوربایت- جایی که دندانهای بالایی با دندانهای پایینی همپوشانی دارند
- آندربایت- جایی که دندانهای پایین از کنار دندانهای بالایی بیرون زدهاند
- کراس بایت- جایی که دندانها به صورت افقی نامرتب هستند
- اپن بایت- جایی که بین دندانهای بالا و پایین در هنگام بسته شدن دهان فاصله وجود دارد
- شلوغی- جایی که فضای کافی برای رویش صحیح دندانها وجود ندارد که منجر به ناهماهنگی و همپوشانی دندانها میشود.
درمان ارتودنسی همچنین میتواند برای رفع مشکلات رشد و تکامل فک مانند باریک بودن فک بالا یا بیرون زدگی فک پایین مورد استفاده قرار گیرد.
در حالی که درمان ارتودنسی در درجه اول بر بهبود هم ترازی و عملکرد دندانها و فکها متمرکز است، اما میتواند تأثیر مثبتی بر سلامت کلی دندان نیز داشته باشد. دندانهایی که به درستی تراز شده باشند، راحتتر تمیز میشوند، که میتواند خطر پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر مشکلات دندانی را کاهش دهد.
ویژگی بهترین دکتر ارتودنسی چیست؟
پزشکان ارتودنسی که به عنوان متخصص ارتودنسی نیز شناخته میشوند دارای ویژگیهای زیر هستند:
- آموزش پیشرفته: متخصصان ارتودنسی مدرک دندانپزشک را گذراندهاند و سپس دو تا سه سال دیگر آموزش تخصصی ارتودنسی را پشت سر گذاشتهاند. این آموزش، دانش و مهارتهای لازم برای تشخیص و درمان طیف وسیعی از مسائل ارتودنسی را در اختیار آنها قرار میدهد.
- توجه به جزئیات: درمان ارتودنسی اغلب شامل تنظیمات دقیق دندانها و فکها میشود که نیاز به یک چشم دقیق برای جزئیات و یک دست ثابت دارد.
- مهارتهای حل مسئله: درمان ارتودنسی میتواند پیچیده و چندوجهی باشد و به متخصصان ارتودنسیای نیاز دارد که بتوانند علل زمینهای مال اکلوژن را تجزیه و تحلیل کنند و برنامههای درمانی سفارشیسازی شدهای را ایجاد کنند که نیازهای منحصر به فرد هر بیمار را برطرف کند.
- مهارتهای ارتباطی عالی: ارتودنتیستها باید بتوانند به طور واضح و موثر با بیماران، والدین و سایر متخصصان دندانپزشکی و پزشکی درگیر در مراقبت از بیمار، ارتباط برقرار کنند.
- صبر و همدلی: تکمیل درمان ارتودنسی ممکن است چندین سال طول بکشد و بیماران ممکن است در طول مراحل خاصی از درمان ناراحتی یا اضطراب را تجربه کنند. متخصصین ارتودنسی باید صبور، همدل و قادر به ارائه حمایت و اطمینان خاطر از بیماران خود در طول فرآیند درمان باشند.
- دانش فنی: با پیشرفت تکنولوژی، دکتر ارتودنسی باید آگاه و به روز با آخرین پیشرفتها و تکنیکها باشند تا بهترین درمان را به بیماران خود ارائه دهند.
هزینه انجام ارتودنسی چقدر است؟
هزینه انجام ارتودنسی بسته به مکان و متخصص ارتودنتیک متفاوت است و همچنین نوع درمان مورد نیاز نیز بر تعیین هزینه تأثیر میگذارد. بهترین راه برای پیدا کردن هزینه ارتودنسی مناسب، مشاوره با بهترین متخصص ارتودنسی است.
بهترین سن برای انجام ارتودنسی، چه سنی است؟
بهترین سن برای درمان ارتودنسی بسته به نیاز فرد و مشکلات ارتودنسی میتواند متفاوت باشد. به طور کلی درمان ارتودنسی در دوران کودکی و نوجوانی زمانی که دندانها و فکها هنوز در حال رشد هستند بیشترین تاثیر را دارد.
طبق توصیه بهترین متخصصان ارتودنسی کودکان اولین ارزیابی ارتودنسی خود را باید در سن 7 سالگی انجام دهند. این ارزیابی زودهنگام میتواند به تشخیص هر گونه مشکل ارتودنسی که ممکن است در آینده نیاز به درمان داشته باشد کمک کند. درمان زودهنگام که با عنوان درمان رهگیری نیز شناخته میشود، میتواند به جلوگیری از ایجاد مشکلات شدیدتر کمک کند و ممکن است درمان ارتودنسی آینده را آسانتر و کوتاهتر کند.
با این حال، هیچ وقت برای درمان ارتودنسی دیر نیست. بسیاری از بزرگسالان به دنبال درمان ارتودنسی برای بهبود سلامت دندانهای خود، صاف کردن دندانها و زیباتر کردن لبخند خود هستند.
در نهایت بهترین سن برای درمان ارتودنسی به نیازها و اهداف ارتودنسی فرد و همچنین سلامت کلی و سابقه دندانی او بستگی دارد. برای تعیین مناسبترین زمان برای شروع درمان بهتر است با بهترین متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
انواع روش برای مرتب کردن دندان(ارتودنسی) کدام است؟
روشهای مختلفی برای تراز کردن دندان در ارتودنسی وجود دارد. برخی از این روشها به شرح زیر هستند:
• بریسها: بریسهای فلزی سنتی از براکتها و سیمها استفاده میکنند تا به تدریج دندانها را به موقعیت مورد نظر منتقل کنند. آنها برای درمان طیف گستردهای از مشکلات ارتودنسی موثر هستند و اغلب مقرون به صرفهترین گزینه هستند.
• براکتهای سرامیکی: ای براکتها نیز مشابه براکتهای فلزی هستند، اما این براکتها از مواد شفاف یا همرنگ دندان ساخته شدهاند و کمتر به چشم میآیند.
• براکتهای لینگوال: براکتها و سیمها به جای جلوی دندانها به پشت دندانها متصل میشوند و عملاً از بیرون نامرئی میشوند.
• اینویزیلاین: نوعی تراز کننده شفاف که از یک سری سینیهای متحرک برای جابجایی آرام دندانها در جای خود استفاده میکند. آنها به دلیل راحتی بسیار محبوب هستند.
• بریسهایی با قابلیت جا به جایی: این بریسها، گونهای از بریسهای سنتی هستند که از براکتهای خاصی استفاده میکنند و نیازی به کش یا اتصالات فلزی ندارند، و راحتتر تمیز میشوند.
• گسترش دهندههای کام: این درمان، برای گشاد کردن فک بالا و برای اصلاح کراس بایت و بهبود کلی بایت استفاده میشود.
هدگیر: وسیلهای است که به بریسها متصل میشود و در خارج از دهان قرار میگیرد تا نیروی اضافی به دندانها و فکها وارد شود.
مناسب ترین روش درمانی به نیازها و اهداف ارتودنسی افراد و همچنین سبک زندگی، ترجیحات و بودجه آنها بستگی دارد. برای پیدا کردن بهترین درمان مناسب خود، بهتر است با بهترین متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
چه مراقبتهایی پس از انجام ارتودنسی باید انجام دهیم؟
پس از درمان ارتودنسی، مهم است که از دندانها و وسایل ارتودنسی خود به خوبی مراقبت کنید تا نتایج خود را حفظ کرده و از بروز هر گونه مشکلی جلوگیری کنید. در ادامه چند نکته در مورد نحوه مراقبت از دندانها و بریسها پس از درمان ارتودنسی آورده شده است:
• به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید: دندانهای خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و روزانه نخ دندان بکشید تا ذرات غذا و پلاکی که میتواند در اطراف بریسها و سیمها جمع شده باشد پاک شود.
• از مصرف غذاهای سفت و چسبنده پرهیز کنید: این نوع غذاها میتوانند به بریسها و سیمها آسیب بزنند یا آنها را از جای خود خارج کنند، بنابراین بهتر است در طول درمان از مصرف این غذاها خودداری کنید.
• از موم ارتودنسی استفاده کنید: اگر بریسهای شما باعث ناراحتی یا سوزش میشوند، از موم ارتودنسی برای پوشاندن براکتها یا سیمها استفاده کنید و از تحریک بیشتر جلوگیری کنید.
• از دندانهای خود محافظت کنید: هنگام ورزش یا شرکت در هر فعالیتی که میتوانند به دندانها یا دستگاههای ارتودنسی شما آسیب برسانند از محافظ دهان استفاده کنید.
عوارض انجام ارتودنسی چیست؟
در حالی که درمان ارتودنسی به طور کلی ایمن و موثر است، ممکن است عوارضی نیز ایجاد کند. در ادامه برخی از عوارض احتمالی درمان ارتودنسی را بررسی کردهایم:
• درد یا ناراحتی: معمولاً در طول دوره سازگاری اولیه یا پس از تنظیم، مقداری درد یا ناراحتی را تجربه میکنید. این مشکل معمولاً با مسکنهای بدون نسخه قابل کنترل است و معمولاً ظرف چند روز فروکش میکند.
• براکتها یا سیمهای شکسته یا شل: براکتها و سیمها ممکن است شل یا شکسته شوند، به خصوص اگر غذاهای سفت یا چسبناک میخورید یا در فعالیتهای خاصی مانند ورزشهای تماسی شرکت میکنید. آسیب دیدن براکتها یا سیمها میتواند باعث ناراحتی یا تاخیر در پیشرفت درمان شما شود.
• کلسیم زدایی یا پوسیدگی دندان: بریسها و سایر وسایل ارتودنسی میتوانند تمیز کردن دندانها را سخت تر کنند که میتواند منجر به کلسیفیکاسیون (لکههای سفید) یا پوسیدگی دندان شود.
• بیماری لثه: بهداشت نامناسب دهان در طول درمان ارتودنسی میتواند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد که در صورت عدم درمان میتواند منجر به از دست دادن دندان شود.
بهترین دکتر متخصص ارتودنسی
ملاک انتخاب بهترین دکتر ارتودنسی در دکترتو، نظرات مراجعه کنندگان هر پزشک است. شما با مراجعه به صفحه متخصص ارتودنسی در دکترتو، می توانید، دکتر ارتودنسی خوب را براساس امتیاز کاربران در دکترتو انتخاب کنید.
همچنین لیستی از بهترین دکتر در شهرهای مختلف ایران، در دکترتو در دسترس است:
مراحل انجام ارتودنسی شامل چه بخشهایی میشود؟
بهصورت کلی مراحل انجام ارتودنسی به سه بخش کلی تقسیمبندی میشود.
مرحله اول، پیش از جایگذاری است که شامل همان معاینه اولیه، بررسی شرایط دندانها و فک و انتخاب شیوه درمان میشود.
مرحله دوم: شامل جایگذاری ارتودنسی میشود. جایگذاری سیم و براکتها باتوجهبه شدت مشکل دندانها و روش درمان در این مرحله انجام میشود.
مرحله سوم: این مرحله زمانبر است و ممکن است بین ۶ ماه تا ۴ سال طول بکشد. در طول این بازه زمانی سیمها و براکتها باید تنظیم شوند و در صورت نیاز شل و سفت شوند. بعد از اینکه درمان کامل شود باید براکتها و سیمها از دهان بیرون آورده شوند.
مرحله چهارم: در واقع بعد از ارتودنسی یک مرحله دیگر هم وجود دارد که شامل ریتینر میشود. ابزارهای بهخصوصی در این مرحله برای نگهداری و فیکسکردن دندانها در دهان جایگذاری خواهد شد. هر یک از این مراحل شرایط انجام بهخصوصی دارند و حتما باید توسط یک متخصص ارتودنسی حرفهای انجام شوند. نتیجهی نهایی درمان ارتودنسی تا حدود زیادی به انجام درست هر یک از این مراحل بستگی خواهد داشت.
انواع روشهای ارتودنسی
بهصورت کلی درمان ارتودنسی با روشهای مختلفی توسط دکتر ارتودنسی انجام میشود. اولین دستهبندی برای انواع ارتودنسی، دستهبندی بر اساس نوع مشکل است. اگر مشکل از دندانها باشد، ارتودنسی دندان انجام خواهد شد. برای مثال ممکن است ارتودنسی برای تمام دندانها یا تنها برای برخی دندانها انجام شود. اما در مواردی که مشکل از فک و است، ارتودنسی فک انجام میشود که ارتودنسی فک پایین، ارتودنسی فک بالا و پایین از انواع آن است.
دستهبندی دیگر مربوط به انواع ارتودنسی متحرک و ثابت است. خود این روشها هم به انواع متعدد دیگری تقسیمبندی میشوند. در این روشها از ابزارها و تکنیکهای متفاوتی استفاده میشود. برای مثال ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی شیشهای از جمله این تکنیکهاست که در آنها از براکتهای مخصوصی استفاده میشود.
رایجترین روشهای ارتودنسی شامل موارد زیر میشود:
ارتودنسی سنتی
مینی اسکرو
ارتودنسی به روش دیمون.
نوبت اینترنتی از بهترین دکتر ارتودنسی در دکترتو
تخصص ارتودنسی در دکترتو، متشکل از بهترین دندانپزشکان با تخصص ارتودنسی می باشد. شما میتوانید از لیست بهترین دکتر ارتودنسی، یکی ازدکترهای ارتودنسی خوب را انتخاب و با امکان ثبت نوبت آنلاین در دکترتو، به آن دکتر مراجعه کنید. علاوه بر نوبت حضوری متخصص ارتودنسی، آدرس و شماره تماس دندانپزشکان در پروفایل آنها در دسترس است.
سوالات متداول
دکتر ارتودنسی تهران
دکتر ارتودنسی شیراز
دکتر ارتودنسی اصفهان
دکتر ارتودنسی مشهد